idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Reistips voor uw vlucht en bestemming

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar München?

De Duitse stad München is in zo’n anderhalf uur vliegen te bereiken vanuit Nederland. Vanaf Amsterdam gaan er meerdere directe vluchten naar München met de luchtvaartmaatschappijen KLM en Eurowings. Ook vanaf Groningen gaan er rechtstreekse vluchten naar München, met de luchtvaartmaatschappij Polskie Linie Lotnicze LOT. Vanaf Eindhoven, Maastricht en Rotterdam gaan er vluchten naar München met één tussenstop. Zo vliegen KLM, British Airways, Pegasus Airlines en Deutsche Lufthansa van Nederland naar München met een overstap in bijvoorbeeld Londen of Hamburg.

Wat is de beste tijd om naar München te reizen?

In München heeft elk seizoen zijn eigen charme. Dankzij het gematigde zeeklimaat wordt het bovendien nooit extreem warm of extreem koud in de stad, en is München dus het hele jaar door een leuke bestemming. Wel is er altijd kans op wat neerslag, en kan het in de herfst soms stormachtig zijn. Tot slot staat München bekend om het Oktoberfest en de kerstmarkt. In deze periodes is het dus extra bijzonder om een bezoek aan de stad te brengen.

Wat mag men in München niet missen?

München is een gezellige stad die men ideaal met de fiets kan verkennen. Zo zijn er in de stad meerdere mooie kerken, kloosters, gebouwen en tuinen te vinden. Ook musea zoals het Stadtmuseum, BMW museum en het voormalige concentratiekamp Dachau zijn een bezoekje waard. Daarnaast is een dagtrip naar het prachtige slot Neuschwanstein een leuke activiteit voor iedereen die wat meer van de omgeving wil zien. De dag afsluiten kan overigens perfect onder het genot van een traditionele Duitse maaltijd met een biertje in de leuke restaurants en bars die te vinden zijn in München.