idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Colombo reistips

De grootste stad en de hoofdstad van Sri Lanka

Colombo is de grootste stad en tevens ook de hoofdstad van Sri Lanka. Het is een belangrijk handelscentrum en is in het bezit van een belangrijke haven. Daarnaast wonen er in Colombo hele diverse culturen, waaronder Singalezen en Maleisiërs. Een interessante stad dus die zeker een bezoek waard is.

Ideale tijd om naar Colombo te gaan

In principe is Colombo het hele jaar een goede reisbestemming. Kijkend naar het klimaat valt er van januari tot maart de minste regen, maar zijn er dan wel lagere temperaturen. Van oktober tot januari en van mei tot juli is er het regenseizoen, dus dan kan er veel regen vallen. In die maanden is de temperatuur wel gewoon heel goed.

In Colombo worden er diverse feestdagen gevierd, met in juli/augustus de 'Sri Dalada Maligawa' die gevierd wordt bij de tempel in Kandy. Hierbij wordt de hoektand van Boeddha's rondgedragen om de goden te vragen voor een goede oogst.

Voorbereidingen en tradities

Om Sri Lanka binnen te komen, dient u een visum aan te vragen. Geadviseerd wordt om dit tijdig te doen. Daarnaast dient uw paspoort nog minimaal zes dagen geldig te zijn bij aankomst in het land. Bij een vakantie naar Colombo horen ook inentingen, geadviseerd wordt om u in te laten enten tegen hepatitis A, tyfus, hondsdolheid en difterie.

Colombo kent veel tradities. Als toerist dient u deze tradities te respecteren, met name rond beelden van Boeddha. Keer bijvoorbeeld nooit uw rug naar een Boeddhabeeld.

Vervoer en verblijf

Wanneer u bent aangekomen op de luchthaven kunt u een intercitybus naar centraal station nemen. Deze rit duurt ongeveer 40-60 minuten en kost u gemiddeld 110 LKR. Vanaf centraal station kunt u dan naar uw accommodatie. Een hostel kost ongeveer 1.000 LKR per persoon, en voor een luxere kamer betaalt u gemiddeld 5.000 LKR. Naast bussen zijn er ook tuk-tuks of taxi's. Deze zijn duurder, maar vaak wel praktischer. Een laatste tip is om treinkaartjes vanaf Sri Lanka naar andere steden ruim van tevoren te boeken.