Populairste Airline: Emirates
Op de vliegroute Düsseldorf – Colombo kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Emirates.
Emirates
5 %
Etihad Airways
4 %
Turkish Airlines
3 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 52 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
88 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: april
De maand waarin men van Düsseldorf naar Colombo reist bepaald de prijs van het ticket. De gunstigste vluchten op deze route worden in april gevlogen.
Goedkoopste weekdag: maandag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op maandag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Parijs en Mumbai
Vluchten via Parijs en Mumbai zijn op deze route met 18 % de favoriete keuze.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Parijs-Charles de Gaulle Mumbai (Bombay)
16h 00min, vanaf € 580
18 %
2 tussenstops Amsterdam Schiphol Mumbai (Bombay)
30h 50min, vanaf € 555
10 %
1 tussenstop Dubai
12h 35min, vanaf € 474
6 %
Retour al vanaf € 443,00
Als je reis begint op 23.04.2018 en je de terugreis op 05.05.2018 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 443,00. Tickets zijn op actueel 35 % goedkoper dan gemiddeld.

€ 443
goedkoop
€ 443
duur
€ 1 198

Colombo

Colombo is vaak een makkelijk beginpunt voor iedere reiziger die het eiland Sri Lanka wil bezichtigen. Deze belangrijke haven- en handelsstad bevat een uitdagende mix van het modernere stadsleven en koloniale bouwwerken. Wijken waarin bazaars met kleine winkeltjes gelegen zijn zorgen ervoor dat Colombo een aangename stad is en verdoezelen het imago van weleer waarin toeristen de stad al gauw links lieten liggen, op zoek naar de zonnige stranden.

...

Tempel van de Tand

Sri Lanka telt twee regenseizoenen: van oktober tot januari en van mei tot juli. Hoewel het aangenamer vertoeven is op het eiland buiten deze natte maanden, zijn er genoeg redenen om toch gedurende het regenseizoen naar Sri Lanka af te reizen. In de maanden juli en augustus worden de vollemaanfeesten gehouden bij de tempel "Sri Dalada Maligawa" in Kandy. Wie een religieus evenement wil meemaken tracht beter het Festival in de 'Tempel van de Tand ‘, waar de linker hoektand van Boeddha's als relikwie wordt bewaard, bij te wonen. Elk jaar wordt de tand er rondgedragen in een optocht door Kandy om de goden een goede oogst te vragen.

...

Geen selfie

Nederlandse staatsburgers hebben een visum nodig voor Sri Lanka en beschikken het best over een paspoort dat nog zes dagen geldig is vanaf aankomst. Ook zijn inentingen zoals hepatitis A, tyfus, tetanus, hondsdolheid en difterie streng aanbevolen. Wie houdt van selfies maken staat er best even bij stil dat je hiermee ingaat tegen het respecteren van de lokale tradities. Keer Boeddhabeelden nooit je rug toe, dus ook niet bij het maken van je selfie. De prijzen om te eten liggen een heel stuk lager dan in Nederland. Met een streetfood snack kom je er al gauw vanaf met zo’n 100 LKR.

...

Tuk-tuks

Met de Intercitybus bereik je vanaf de luchthaven makkelijk het centrum van Colombo. De rit duurt zo’n 40 tot 60 minuten. Eens in de stad zijn bussen goedkoper dan tuk-tuks of taxi’s, al zijn tuk-tuks waarschijnlijk het meest praktisch. Vanaf het centraal station heb je heel wat verbindingen naar andere steden zoals Kandy, maar tickets hiervoor boek je het best ruim vooraf.

...