Populairste Airline: Emirates
Emirates, Turkish Airlines en Etihad Airways zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 17 % het meest geboekt.
Emirates
7 %
Turkish Airlines
6 %
Etihad Airways
4 %
Tip: 3 weken voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 3 weken voor vertrek het voordeligst. Tot 49 % kan men besparen.
22 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn vrijdag. Op deze dagen kan tot 12 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Parijs en Mumbai
De favoriete verbinding gaat via Parijs en Mumbai en word door 11 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Parijs-Charles de Gaulle Mumbai (Bombay)
27h 55min, vanaf € 591
11 %
2 tussenstops Helsinki-Vantaa Bangkok International Airport
19h 20min, vanaf € 657
10 %
1 tussenstop Dubai
13h 15min, vanaf € 498
9 %
Retour al vanaf € 444,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 04.01.2019 inclusief terugvlucht op 25.01.2019 is op dit moment € 444,00.

€ 444
goedkoop
€ 444
duur
€ 1 163

Colombo

Colombo is vaak een makkelijk beginpunt voor iedere reiziger die het eiland Sri Lanka wil bezichtigen. Deze belangrijke haven- en handelsstad bevat een uitdagende mix van het modernere stadsleven en koloniale bouwwerken. Wijken waarin bazaars met kleine winkeltjes gelegen zijn zorgen ervoor dat Colombo een aangename stad is en verdoezelen het imago van weleer waarin toeristen de stad al gauw links lieten liggen, op zoek naar de zonnige stranden.

...

Tempel van de Tand

Sri Lanka telt twee regenseizoenen: van oktober tot januari en van mei tot juli. Hoewel het aangenamer vertoeven is op het eiland buiten deze natte maanden, zijn er genoeg redenen om toch gedurende het regenseizoen naar Sri Lanka af te reizen. In de maanden juli en augustus worden de vollemaanfeesten gehouden bij de tempel "Sri Dalada Maligawa" in Kandy. Wie een religieus evenement wil meemaken tracht beter het Festival in de 'Tempel van de Tand ‘, waar de linker hoektand van Boeddha's als relikwie wordt bewaard, bij te wonen. Elk jaar wordt de tand er rondgedragen in een optocht door Kandy om de goden een goede oogst te vragen.

...

Geen selfie

Nederlandse staatsburgers hebben een visum nodig voor Sri Lanka en beschikken het best over een paspoort dat nog zes dagen geldig is vanaf aankomst. Ook zijn inentingen zoals hepatitis A, tyfus, tetanus, hondsdolheid en difterie streng aanbevolen. Wie houdt van selfies maken staat er best even bij stil dat je hiermee ingaat tegen het respecteren van de lokale tradities. Keer Boeddhabeelden nooit je rug toe, dus ook niet bij het maken van je selfie. De prijzen om te eten liggen een heel stuk lager dan in Nederland. Met een streetfood snack kom je er al gauw vanaf met zo’n 100 LKR.

...

Tuk-tuks

Met de Intercitybus bereik je vanaf de luchthaven makkelijk het centrum van Colombo. De rit duurt zo’n 40 tot 60 minuten. Eens in de stad zijn bussen goedkoper dan tuk-tuks of taxi’s, al zijn tuk-tuks waarschijnlijk het meest praktisch. Vanaf het centraal station heb je heel wat verbindingen naar andere steden zoals Kandy, maar tickets hiervoor boek je het best ruim vooraf.

...