Populairste Airline: bv. Emirates, Turkish Airlines
De route Düsseldorf – Colombo word het meeste geboekt bij Emirates.
Emirates
5 %
Turkish Airlines
5 %
SriLankan Airlines
4 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 64 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
95 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. donderdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op woensdag en donderdag kan een vlucht tot 13 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle en Mumbai
15 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Parijs-Charles de Gaulle en Mumbai.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Parijs-Charles de Gaulle Mumbai (Bombay)
17h 00min, vanaf € 581
15 %
1 tussenstop Abu Dhabi
12h 30min, vanaf € 548
9 %
2 tussenstops Amsterdam Schiphol Mumbai (Bombay)
40h 50min, vanaf € 527
7 %
Retour al vanaf € 462,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 23-05-19 en de terugvlucht op 05-06-19.

€ 462
goedkoop
€ 462
duur
€ 912

Colombo

Colombo is vaak een makkelijk beginpunt voor iedere reiziger die het eiland Sri Lanka wil bezichtigen. Deze belangrijke haven- en handelsstad bevat een uitdagende mix van het modernere stadsleven en koloniale bouwwerken. Wijken waarin bazaars met kleine winkeltjes gelegen zijn zorgen ervoor dat Colombo een aangename stad is en verdoezelen het imago van weleer waarin toeristen de stad al gauw links lieten liggen, op zoek naar de zonnige stranden.

...

Tempel van de Tand

Sri Lanka telt twee regenseizoenen: van oktober tot januari en van mei tot juli. Hoewel het aangenamer vertoeven is op het eiland buiten deze natte maanden, zijn er genoeg redenen om toch gedurende het regenseizoen naar Sri Lanka af te reizen. In de maanden juli en augustus worden de vollemaanfeesten gehouden bij de tempel "Sri Dalada Maligawa" in Kandy. Wie een religieus evenement wil meemaken tracht beter het Festival in de 'Tempel van de Tand ‘, waar de linker hoektand van Boeddha's als relikwie wordt bewaard, bij te wonen. Elk jaar wordt de tand er rondgedragen in een optocht door Kandy om de goden een goede oogst te vragen.

...

Geen selfie

Nederlandse staatsburgers hebben een visum nodig voor Sri Lanka en beschikken het best over een paspoort dat nog zes dagen geldig is vanaf aankomst. Ook zijn inentingen zoals hepatitis A, tyfus, tetanus, hondsdolheid en difterie streng aanbevolen. Wie houdt van selfies maken staat er best even bij stil dat je hiermee ingaat tegen het respecteren van de lokale tradities. Keer Boeddhabeelden nooit je rug toe, dus ook niet bij het maken van je selfie. De prijzen om te eten liggen een heel stuk lager dan in Nederland. Met een streetfood snack kom je er al gauw vanaf met zo’n 100 LKR.

...

Tuk-tuks

Met de Intercitybus bereik je vanaf de luchthaven makkelijk het centrum van Colombo. De rit duurt zo’n 40 tot 60 minuten. Eens in de stad zijn bussen goedkoper dan tuk-tuks of taxi’s, al zijn tuk-tuks waarschijnlijk het meest praktisch. Vanaf het centraal station heb je heel wat verbindingen naar andere steden zoals Kandy, maar tickets hiervoor boek je het best ruim vooraf.

...