Populairste Airline: Emirates
Met 10 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Emirates.
Emirates
10 %
British Airways
8 %
Etihad Airways
7 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Om 75 % te besparen boekt u uw ticket het beste 2 maanden voor vertrek .
67 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op maandag kan een vlucht tot 11 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Dubai
In het bijzonder de route via Dubai is met een boekingsaandeel van 13 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Dubai
15h 10min, vanaf € 520
13 %
1 tussenstop Abu Dhabi
24h 00min, vanaf € 519
13 %
1 tussenstop Londen-Heathrow
15h 00min, vanaf € 565
10 %
Retour al vanaf € 483,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 04-11-19 en de terugvlucht op 21-11-19.

€ 483
goedkoop
€ 483
duur
€ 921

Colombo

Colombo is vaak een makkelijk beginpunt voor iedere reiziger die het eiland Sri Lanka wil bezichtigen. Deze belangrijke haven- en handelsstad bevat een uitdagende mix van het modernere stadsleven en koloniale bouwwerken. Wijken waarin bazaars met kleine winkeltjes gelegen zijn zorgen ervoor dat Colombo een aangename stad is en verdoezelen het imago van weleer waarin toeristen de stad al gauw links lieten liggen, op zoek naar de zonnige stranden.

...

Tempel van de Tand

Sri Lanka telt twee regenseizoenen: van oktober tot januari en van mei tot juli. Hoewel het aangenamer vertoeven is op het eiland buiten deze natte maanden, zijn er genoeg redenen om toch gedurende het regenseizoen naar Sri Lanka af te reizen. In de maanden juli en augustus worden de vollemaanfeesten gehouden bij de tempel "Sri Dalada Maligawa" in Kandy. Wie een religieus evenement wil meemaken tracht beter het Festival in de 'Tempel van de Tand ‘, waar de linker hoektand van Boeddha's als relikwie wordt bewaard, bij te wonen. Elk jaar wordt de tand er rondgedragen in een optocht door Kandy om de goden een goede oogst te vragen.

...

Geen selfie

Nederlandse staatsburgers hebben een visum nodig voor Sri Lanka en beschikken het best over een paspoort dat nog zes dagen geldig is vanaf aankomst. Ook zijn inentingen zoals hepatitis A, tyfus, tetanus, hondsdolheid en difterie streng aanbevolen. Wie houdt van selfies maken staat er best even bij stil dat je hiermee ingaat tegen het respecteren van de lokale tradities. Keer Boeddhabeelden nooit je rug toe, dus ook niet bij het maken van je selfie. De prijzen om te eten liggen een heel stuk lager dan in Nederland. Met een streetfood snack kom je er al gauw vanaf met zo’n 100 LKR.

...

Tuk-tuks

Met de Intercitybus bereik je vanaf de luchthaven makkelijk het centrum van Colombo. De rit duurt zo’n 40 tot 60 minuten. Eens in de stad zijn bussen goedkoper dan tuk-tuks of taxi’s, al zijn tuk-tuks waarschijnlijk het meest praktisch. Vanaf het centraal station heb je heel wat verbindingen naar andere steden zoals Kandy, maar tickets hiervoor boek je het best ruim vooraf.

...