Populairste Airline: KLM
Op de route Amsterdam – Colombo worden de meeste vluchten verzorgt door KLM.
KLM
9 %
Turkish Airlines
7 %
SriLankan Airlines
7 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
5 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
157 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. vrijdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op woensdag, donderdag en vrijdag kan een vlucht tot 5 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Abu Dhabi
Met 11 % van alle geboekte vliegtickets is de route met overstap in Abu Dhabi favoriet.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Abu Dhabi
13h 50min, vanaf € 527
11 %
1 tussenstop Londen-Heathrow
35h 40min, vanaf € 533
10 %
1 tussenstop Doha International Airport
15h 25min, vanaf € 562
10 %
Retour al vanaf € 451,00
Wie bijvoorbeeld op 12-03-20 heen en op 29-03-20 terugvliegt, reist voor € 451,00 bijzonder gunstig.

€ 451
goedkoop
€ 450
duur
€ 1 102

Paradijs op Sri Lanka

Colombo is een grote stad aan de westkust van het eiland Sri Lanka bij India. Eeuwenoude tempels en tot moderne toeristenattracties omgetoverde historische gebouwen zijn kenmerkend voor Colombo.

...

Altijd zomerse temperaturen

Sri Lanka ligt dicht bij de evenaar en heeft een vrij stabiel tropisch klimaat. Daardoor is het eiland gedurende het hele jaar een aantrekkelijke vakantiebestemming. De zomerse waarden op de thermometer worden van januari tot maart iets getemperd. Er zijn per jaar echter twee regenseizoenen: van oktober tot januari en van mei tot juli. Aan het einde van de zomermoesson vinden in juli en augustus rond volle maan feesten plaats bij de Sri Dalada Maligawa-tempel in Kandy. Om de goden gunstig te stemmen en een goede oogst af te dwingen, wordt tijdens dit festival een hoektand van Boeddha in een processie door Kandy gedragen.

...

Visum verplicht, inentingen aanbevolen

Sri Lanka is een stuk goedkoper dan Nederland. Snacks op straat kosten ongeveer honderd Sri Lankaanse roepie. In een restaurant moet voor een diner circa 750 Sri Lankaanse roepie worden betaald. Wie op een Nederlands paspoort na Sri Lanka reist, moet van tevoren een visum aanvragen. Het paspoort dient bij aankomst op het eiland nog minstens zes dagen geldig te zijn. Toeristen wordt geadviseerd om zich voor hn verblijf te laten inenten tegen hondsdolheid, tetanus, difterie, tyfus, en hepatitis A. Een ander punt om rekening mee te houden is dat lokale religieuze tradities nauwgezet moeten worden nageleefd. Vooral bij de tempels en rond Boeddhabeelden. Deze mogen bijvoorbeeld nooit de rug worden toegekeerd.

...

Tuktuk aangewezen vervoersmiddel in Colombo

Van de luchthaven naar Colombo kan buslijn 187 worden genomen. Deze stopt bij het centraal station van de stad, waar verbindingen zijn met omliggende plaatsen. Een busrit vanaf het vliegveld kost plusminus 110 Sri Lankaanse roepie, terwijl de reis veertig tot zestig minuten in beslag neemt. Binnen Colombo is de tuktuk het meest praktische vervoersmiddel. Voor afstanden van vier tot vijf kilometer moet ongeveer tweehonderd Sri Lankaanse roepie worden betaald. De gemiddelde prijs per kilometer bedraagt rond de vijftig Sri Lankaanse roepie. Met de bus reizen is overigens iets voordeliger.

...