Vluchten van Amsterdam naar Colombo

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Colombo

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Colombo (CMB) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Colombo starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Colombo te vinden

Populairste Airline: KLM
De populairste airlines op de route Amsterdam – Colombo zijn met 55 % KLM, Etihad Airways en Turkish Airlines.
KLM
37 %
Etihad Airways
9 %
Turkish Airlines
9 %
Goedkoopste maand: maart
De maand waarin men van Amsterdam naar Colombo reist bepaald de prijs van het ticket. De gunstigste vluchten op deze route worden in maart gevlogen.
Goedkoopste weekdag: zondag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op zondag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Bangalore
Van alle vluchten is de route via Bangalore met 16 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Bangalore
23h 15min, vanaf € 759
16 %
2 tussenstops Parijs-Charles de Gaulle Bangalore
37h 05min, vanaf € 904
13 %
1 tussenstop Abu Dhabi
26h 05min, vanaf € 665
11 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Colombo

Paradijs op Sri Lanka

Colombo is een grote stad aan de westkust van het eiland Sri Lanka bij India. Eeuwenoude tempels en tot moderne toeristenattracties omgetoverde historische gebouwen zijn kenmerkend voor Colombo.

Altijd zomerse temperaturen

Sri Lanka ligt dicht bij de evenaar en heeft een vrij stabiel tropisch klimaat. Daardoor is het eiland gedurende het hele jaar een aantrekkelijke vakantiebestemming. De zomerse waarden op de thermometer worden van januari tot maart iets getemperd. Er zijn per jaar echter twee regenseizoenen: van oktober tot januari en van mei tot juli. Aan het einde van de zomermoesson vinden in juli en augustus rond volle maan feesten plaats bij de Sri Dalada Maligawa-tempel in Kandy. Om de goden gunstig te stemmen en een goede oogst af te dwingen, wordt tijdens dit festival een hoektand van Boeddha in een processie door Kandy gedragen.

Visum verplicht, inentingen aanbevolen

Sri Lanka is een stuk goedkoper dan Nederland. Snacks op straat kosten ongeveer honderd Sri Lankaanse roepie. In een restaurant moet voor een diner circa 750 Sri Lankaanse roepie worden betaald. Wie op een Nederlands paspoort na Sri Lanka reist, moet van tevoren een visum aanvragen. Het paspoort dient bij aankomst op het eiland nog minstens zes dagen geldig te zijn. Toeristen wordt geadviseerd om zich voor hn verblijf te laten inenten tegen hondsdolheid, tetanus, difterie, tyfus, en hepatitis A. Een ander punt om rekening mee te houden is dat lokale religieuze tradities nauwgezet moeten worden nageleefd. Vooral bij de tempels en rond Boeddhabeelden. Deze mogen bijvoorbeeld nooit de rug worden toegekeerd.

Tuktuk aangewezen vervoersmiddel in Colombo

Van de luchthaven naar Colombo kan buslijn 187 worden genomen. Deze stopt bij het centraal station van de stad, waar verbindingen zijn met omliggende plaatsen. Een busrit vanaf het vliegveld kost plusminus 110 Sri Lankaanse roepie, terwijl de reis veertig tot zestig minuten in beslag neemt. Binnen Colombo is de tuktuk het meest praktische vervoersmiddel. Voor afstanden van vier tot vijf kilometer moet ongeveer tweehonderd Sri Lankaanse roepie worden betaald. De gemiddelde prijs per kilometer bedraagt rond de vijftig Sri Lankaanse roepie. Met de bus reizen is overigens iets voordeliger.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Colombo

Goedkoopste heenvlucht van € 414,99
Retourvlucht van € 643,03
Vluchttijd min. 09:50
Vliegtijd terugvlucht min. 10:45/ max. 10:50
Afstand 8376 km
Vluchten per week 3
Vertrekluchthaven Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Luchthaven Colombo (CMB)
Land van bestemming Vluchten naar Sri Lanka
Populaire bestemmingen voor doorreizen
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs