Vluchten van Amsterdam naar Colombo

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Colombo te vinden

Populairste Airline: KLM
De populairste airlines op de route Amsterdam – Colombo zijn met 22 % KLM, British Airways en SriLankan Airlines.
KLM
8 %
British Airways
7 %
SriLankan Airlines
7 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 0 dagen voor vertrek. Zo kan men tot 38 % besparen.
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn donderdag. Op deze dagen kan tot 10 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Londen-Heathrow
Van alle vluchten is de route via Londen-Heathrow met 14 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Londen-Heathrow
36h 45min, vanaf € 563
14 %
1 tussenstop Doha International Airport
34h 00min, vanaf € 596
12 %
1 tussenstop Abu Dhabi
12h 55min, vanaf € 541
10 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Colombo

Paradijs op Sri Lanka

Colombo is een grote stad aan de westkust van het eiland Sri Lanka bij India. Eeuwenoude tempels en tot moderne toeristenattracties omgetoverde historische gebouwen zijn kenmerkend voor Colombo.

Altijd zomerse temperaturen

Sri Lanka ligt dicht bij de evenaar en heeft een vrij stabiel tropisch klimaat. Daardoor is het eiland gedurende het hele jaar een aantrekkelijke vakantiebestemming. De zomerse waarden op de thermometer worden van januari tot maart iets getemperd. Er zijn per jaar echter twee regenseizoenen: van oktober tot januari en van mei tot juli. Aan het einde van de zomermoesson vinden in juli en augustus rond volle maan feesten plaats bij de Sri Dalada Maligawa-tempel in Kandy. Om de goden gunstig te stemmen en een goede oogst af te dwingen, wordt tijdens dit festival een hoektand van Boeddha in een processie door Kandy gedragen.

Visum verplicht, inentingen aanbevolen

Sri Lanka is een stuk goedkoper dan Nederland. Snacks op straat kosten ongeveer honderd Sri Lankaanse roepie. In een restaurant moet voor een diner circa 750 Sri Lankaanse roepie worden betaald. Wie op een Nederlands paspoort na Sri Lanka reist, moet van tevoren een visum aanvragen. Het paspoort dient bij aankomst op het eiland nog minstens zes dagen geldig te zijn. Toeristen wordt geadviseerd om zich voor hn verblijf te laten inenten tegen hondsdolheid, tetanus, difterie, tyfus, en hepatitis A. Een ander punt om rekening mee te houden is dat lokale religieuze tradities nauwgezet moeten worden nageleefd. Vooral bij de tempels en rond Boeddhabeelden. Deze mogen bijvoorbeeld nooit de rug worden toegekeerd.

Tuktuk aangewezen vervoersmiddel in Colombo

Van de luchthaven naar Colombo kan buslijn 187 worden genomen. Deze stopt bij het centraal station van de stad, waar verbindingen zijn met omliggende plaatsen. Een busrit vanaf het vliegveld kost plusminus 110 Sri Lankaanse roepie, terwijl de reis veertig tot zestig minuten in beslag neemt. Binnen Colombo is de tuktuk het meest praktische vervoersmiddel. Voor afstanden van vier tot vijf kilometer moet ongeveer tweehonderd Sri Lankaanse roepie worden betaald. De gemiddelde prijs per kilometer bedraagt rond de vijftig Sri Lankaanse roepie. Met de bus reizen is overigens iets voordeliger.

Informatie over de vlucht Amsterdam - Colombo
Vluchtinformatie Amsterdam - Colombo
  • Vluchttijd: min. 09:50 / max. 09:50
  • Afstand: 8376 km
  • Vluchten per week: 3
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 10:45 / max. 10:50
Topvliegroutes