Vluchten van Amsterdam naar Hong Kong

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Hong Kong te vinden

Populairste Airline: Lufthansa
Lufthansa, Cathay Pacific en KLM zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 15 % het meest geboekt.
Lufthansa
9 %
Cathay Pacific
4 %
KLM
2 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 59 % bespaard worden.
85 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Londen-Heathrow
12 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Londen-Heathrow.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Londen-Heathrow
16h 55min, vanaf € 436
12 %
1 tussenstop Zürich
14h 55min, vanaf € 335
8 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
14h 30min, vanaf € 550
8 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Hong Kong

Wat is de beste tijd om te boeken?

Hongkong kent warme en droge winters, en subtropische en natte zomers. Vanaf april tot en met oktober is er een grote kans op neerslag, terwijl januari en december veruit de droogste maanden zijn. Mensen die graag de regen willen omzeilen, kunnen dus het beste in deze maanden reizen. Daarnaast zijn ook het voor- en najaar, mits je je kledingkeuze er op aanpast, een prima tijd om naar Hongkong te gaan. In de zomer wordt het namelijk al snel te warm, en kan er bovendien smog in de stad ontstaan.

Mogelijke luchtvaartmaatschappijen voor deze route

Hongkong ligt op zo’n 9.285 kilometer afstand en ruim tien uur vliegen van Amsterdam. Per week vertrekken er zo’n 24 vluchten van Amsterdam naar Hongkong. De luchtvaartmaatschappijen KLM en Cathay Pacific Airways bieden elke week 14 rechtstreekse vluchten aan. Andere luchtvaartmaatschappijen zoals China Airlines, Air France, Malaysia Airlines, Air India, Iberia, Emirates Airlines en Hong Kong Airlines vliegen zo’n tien keer per week naar Hongkong met een of meerdere tussenstops in bijvoorbeeld Peking, Dubai of Bangkok.

Wat wacht op je in Hongkong?

In Hongkong hoeft niemand zich te vervelen. Zo kun je er eindeloos shoppen in de winkelcentra, de bekende winkelstraat de Nathan Road of op markten zoals de Temple Street Night Market. Daarnaast kun je er tempels bezichtigen, lichtshows en het uitzicht vanaf wolkenkrabbers bewonderen, Disneyland Hong Kong of het themapark Ocean Park bezoeken, het Tian Tan Boeddha beeld bekijken en over de stad en de haven uitkijken vanaf The Peak. Al met al is Hongkong een veelzijdige vakantiebestemming die zowel wandelend als met de trein, metro of een ouderwetse tram ontdekt kan worden.

Informatie over de vlucht Amsterdam - Hong Kong
Vluchtinformatie Amsterdam - Hong Kong
  • Vluchttijd: min. 11:10 / max. 11:15
  • Afstand: 9285 km
  • Vluchten per week: 16
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 12:30 / max. 12:45
Topvliegroutes