Populairste Airline: Lufthansa
Met 10 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Lufthansa.
Lufthansa
10 %
Cathay Pacific
4 %
KLM
2 %
Tip: 14 dagen voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 14 dagen voor vertrek boekt. Zo kan je tot 59 % besparen.
14 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op maandag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Moskou-Sjeremetjevo
Van alle vluchten is de route via Moskou-Sjeremetjevo met 10 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
14h 30min, vanaf € 550
10 %
directe vlucht
11h 15min, vanaf € 476
9 %
1 tussenstop Zürich
14h 30min, vanaf € 529
9 %

Wat is de beste tijd om te boeken?

Hongkong kent warme en droge winters, en subtropische en natte zomers. Vanaf april tot en met oktober is er een grote kans op neerslag, terwijl januari en december veruit de droogste maanden zijn. Mensen die graag de regen willen omzeilen, kunnen dus het beste in deze maanden reizen. Daarnaast zijn ook het voor- en najaar, mits je je kledingkeuze er op aanpast, een prima tijd om naar Hongkong te gaan. In de zomer wordt het namelijk al snel te warm, en kan er bovendien smog in de stad ontstaan.

...

Mogelijke luchtvaartmaatschappijen voor deze route

Hongkong ligt op zo’n 9.285 kilometer afstand en ruim tien uur vliegen van Amsterdam. Per week vertrekken er zo’n 24 vluchten van Amsterdam naar Hongkong. De luchtvaartmaatschappijen KLM en Cathay Pacific Airways bieden elke week 14 rechtstreekse vluchten aan. Andere luchtvaartmaatschappijen zoals China Airlines, Air France, Malaysia Airlines, Air India, Iberia, Emirates Airlines en Hong Kong Airlines vliegen zo’n tien keer per week naar Hongkong met een of meerdere tussenstops in bijvoorbeeld Peking, Dubai of Bangkok.

...

Wat wacht op je in Hongkong?

In Hongkong hoeft niemand zich te vervelen. Zo kun je er eindeloos shoppen in de winkelcentra, de bekende winkelstraat de Nathan Road of op markten zoals de Temple Street Night Market. Daarnaast kun je er tempels bezichtigen, lichtshows en het uitzicht vanaf wolkenkrabbers bewonderen, Disneyland Hong Kong of het themapark Ocean Park bezoeken, het Tian Tan Boeddha beeld bekijken en over de stad en de haven uitkijken vanaf The Peak. Al met al is Hongkong een veelzijdige vakantiebestemming die zowel wandelend als met de trein, metro of een ouderwetse tram ontdekt kan worden.

...