Populairste Airline: Air France
De route Amsterdam – Tunis word het meeste geboekt bij Air France.
Air France
18 %
Alitalia
13 %
Tunisair
7 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 6 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 50 % besparen.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn dinsdag. Op deze dagen kan tot 8 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Parijs
21 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Parijs.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
11h 10min, vanaf € 188
21 %
1 tussenstop Rome-Fiumicino
17h 00min, vanaf € 195
15 %
2 tussenstops München Frankfurt-Main
13h 30min, vanaf € 256
11 %
Retour al vanaf € 188,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 01.06.2018 inclusief terugvlucht op 30.06.2018 is op dit moment € 188,00. Tot 36 % goedkoper dan de gemiddelde prijs voor deze vlucht.

€ 188
goedkoop
€ 183
duur
€ 524

Tunis, de kleurrijke hoofdstad van Tunesië

Tunis is een moderne stad met een westers gedeelte en een historisch centrum wat ook de Medina wordt genoemd. Dit centrum bestaat uit een wirwar van straatjes en kleurrijke markten (souks). Hier zijn ook de meest belangrijke moskeeën en musea te vinden. Even buiten Tunis liggen de overblijfselen van Carthago, in de oudheid de hoofdstad van het Carthaagse Rijk.

...

Het klimaat in Tunis

Tunis ligt aan de baai van Tunis aan de Middellandse zee. De zee zorgt voor verkoeling en vochtigheid en tijdens de winter kan het er koud zijn en kunnen er veel buien vallen. Daarom is april tot oktober de beste reistijd voor een bezoek aan Tunis. In het oude theater van Carthago vindt jaarlijks in juli en augustus het Festival International de Carthage plaats. Het is een groot festival met dans, theater, muziek en ballet. In Tunis viert men het Offerfeest, waarbij vooral schapen ritueel in het openbaar worden geslacht en gedeeld en gegeten met vrienden, buren en familieleden. De datum voor het Offerfeest varieert ieder jaar. Het Suikerfeest is een islamitisch feest waarop het einde van de maand ramadan wordt gevierd.

...

Reizen, eten en afdingen

Een visum is niet vereist als het bezoek niet langer dan 3 maanden is. Nederlanders krijgen bij aankomst een reisdocument voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Het levensonderhoud is in Tunis redelijke goedkoop, maar je moet wel alert zijn op de prijs en in veel gevallen niet bang zijn om af te dingen op de prijs. Er zijn echter ook (souvenir) winkels waar de prijs vaststaat (prix fixe) en waar men dus niet dient te onderhandelen. Er zijn vele restaurantjes in Tunis waar je goed kunt eten. De lekkerste visrestaurants bezoek je bij in de haven La Goulette.

...

Het vervoer in Tunis

Tunis is uitstekend bereikbaar via de luchthaven. Er zijn meerdere busdiensten en taxi’s die naar het centrum van Tunis rijden. Vanuit de haven La Goulette gaat een trein elke 10 minuten richting Tunis, Sidi Bou Said en Carthago. Het schilderachtige stadje Sidi Bou Said met blauw en wit geschilderde huisjes is beslist een uitstapje waard.

...