Populairste Airline: Alitalia
20 % van de vluchten op de route Amsterdam – Tunis worden geboekt bij Alitalia.
Alitalia
20 %
Air France
12 %
Tunisair
10 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 6 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 48 % besparen.
168 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want dinsdags zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Rome
De favoriete verbinding gaat via Rome en word door 22 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Rome-Fiumicino
17h 00min, vanaf € 195
22 %
1 tussenstop Barcelona
14h 50min, vanaf € 270
15 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
14h 15min, vanaf € 198
14 %
Retour al vanaf € 195,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 08.10.2018 en terugvlucht; 12.10.2018. Tot 39 % gunstiger dan andere tickets op deze route.

€ 195
goedkoop
€ 183
duur
€ 501

Tunis, de kleurrijke hoofdstad van Tunesië

Tunis is een moderne stad met een westers gedeelte en een historisch centrum wat ook de Medina wordt genoemd. Dit centrum bestaat uit een wirwar van straatjes en kleurrijke markten (souks). Hier zijn ook de meest belangrijke moskeeën en musea te vinden. Even buiten Tunis liggen de overblijfselen van Carthago, in de oudheid de hoofdstad van het Carthaagse Rijk.

...

Het klimaat in Tunis

Tunis ligt aan de baai van Tunis aan de Middellandse zee. De zee zorgt voor verkoeling en vochtigheid en tijdens de winter kan het er koud zijn en kunnen er veel buien vallen. Daarom is april tot oktober de beste reistijd voor een bezoek aan Tunis. In het oude theater van Carthago vindt jaarlijks in juli en augustus het Festival International de Carthage plaats. Het is een groot festival met dans, theater, muziek en ballet. In Tunis viert men het Offerfeest, waarbij vooral schapen ritueel in het openbaar worden geslacht en gedeeld en gegeten met vrienden, buren en familieleden. De datum voor het Offerfeest varieert ieder jaar. Het Suikerfeest is een islamitisch feest waarop het einde van de maand ramadan wordt gevierd.

...

Reizen, eten en afdingen

Een visum is niet vereist als het bezoek niet langer dan 3 maanden is. Nederlanders krijgen bij aankomst een reisdocument voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Het levensonderhoud is in Tunis redelijke goedkoop, maar je moet wel alert zijn op de prijs en in veel gevallen niet bang zijn om af te dingen op de prijs. Er zijn echter ook (souvenir) winkels waar de prijs vaststaat (prix fixe) en waar men dus niet dient te onderhandelen. Er zijn vele restaurantjes in Tunis waar je goed kunt eten. De lekkerste visrestaurants bezoek je bij in de haven La Goulette.

...

Het vervoer in Tunis

Tunis is uitstekend bereikbaar via de luchthaven. Er zijn meerdere busdiensten en taxi’s die naar het centrum van Tunis rijden. Vanuit de haven La Goulette gaat een trein elke 10 minuten richting Tunis, Sidi Bou Said en Carthago. Het schilderachtige stadje Sidi Bou Said met blauw en wit geschilderde huisjes is beslist een uitstapje waard.

...