Populairste Airline: Alitalia
Op de route Amsterdam – Tunis word bij voorkeur met Alitalia gevlogen.
Alitalia
24 %
Air France
20 %
Tunisair
6 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 5 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 50 % bespaard worden.
158 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De prijzen variëren per dag van de week. dinsdag zijn vliegtickets tot 24 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Rome-Fiumicino
In het bijzonder de route via Rome-Fiumicino is met een boekingsaandeel van 26 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Rome-Fiumicino
05h 40min, vanaf € 203
26 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
05h 25min, vanaf € 182
21 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
11h 50min, vanaf € 212
13 %
Retour al vanaf € 181,00
Een retourvlucht voor slechts € 181,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 03-09-19 en een terugvlucht op 28-09-19.

€ 181
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Tunis, de kleurrijke hoofdstad van Tunesië

Tunis is een moderne stad met een westers gedeelte en een historisch centrum wat ook de Medina wordt genoemd. Dit centrum bestaat uit een wirwar van straatjes en kleurrijke markten (souks). Hier zijn ook de meest belangrijke moskeeën en musea te vinden. Even buiten Tunis liggen de overblijfselen van Carthago, in de oudheid de hoofdstad van het Carthaagse Rijk.

...

Het klimaat in Tunis

Tunis ligt aan de baai van Tunis aan de Middellandse zee. De zee zorgt voor verkoeling en vochtigheid en tijdens de winter kan het er koud zijn en kunnen er veel buien vallen. Daarom is april tot oktober de beste reistijd voor een bezoek aan Tunis. In het oude theater van Carthago vindt jaarlijks in juli en augustus het Festival International de Carthage plaats. Het is een groot festival met dans, theater, muziek en ballet. In Tunis viert men het Offerfeest, waarbij vooral schapen ritueel in het openbaar worden geslacht en gedeeld en gegeten met vrienden, buren en familieleden. De datum voor het Offerfeest varieert ieder jaar. Het Suikerfeest is een islamitisch feest waarop het einde van de maand ramadan wordt gevierd.

...

Reizen, eten en afdingen

Een visum is niet vereist als het bezoek niet langer dan 3 maanden is. Nederlanders krijgen bij aankomst een reisdocument voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Het levensonderhoud is in Tunis redelijke goedkoop, maar je moet wel alert zijn op de prijs en in veel gevallen niet bang zijn om af te dingen op de prijs. Er zijn echter ook (souvenir) winkels waar de prijs vaststaat (prix fixe) en waar men dus niet dient te onderhandelen. Er zijn vele restaurantjes in Tunis waar je goed kunt eten. De lekkerste visrestaurants bezoek je bij in de haven La Goulette.

...

Het vervoer in Tunis

Tunis is uitstekend bereikbaar via de luchthaven. Er zijn meerdere busdiensten en taxi’s die naar het centrum van Tunis rijden. Vanuit de haven La Goulette gaat een trein elke 10 minuten richting Tunis, Sidi Bou Said en Carthago. Het schilderachtige stadje Sidi Bou Said met blauw en wit geschilderde huisjes is beslist een uitstapje waard.

...