Vluchten van Amsterdam naar Tunis

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Tunis

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Tunis (TUN) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Tunis starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Tunis te vinden

Populairste Airline: Lufthansa
Op de route Amsterdam – Tunis word bij voorkeur met Lufthansa gevlogen.
Lufthansa
33 %
Turkish Airlines
15 %
Air France
14 %
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want vrijdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
Op deze route zijn vluchten via Parijs-Charles de Gaulle met een aandeel van 20 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
08h 15min, vanaf € 220
20 %
1 tussenstop München
08h 40min, vanaf € 235
17 %
1 tussenstop Frankfurt-Main
14h 10min, vanaf € 222
15 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Tunis

Tunis, de kleurrijke hoofdstad van Tunesië

Tunis is een moderne stad met een westers gedeelte en een historisch centrum wat ook de Medina wordt genoemd. Dit centrum bestaat uit een wirwar van straatjes en kleurrijke markten (souks). Hier zijn ook de meest belangrijke moskeeën en musea te vinden. Even buiten Tunis liggen de overblijfselen van Carthago, in de oudheid de hoofdstad van het Carthaagse Rijk.

Het klimaat in Tunis

Tunis ligt aan de baai van Tunis aan de Middellandse zee. De zee zorgt voor verkoeling en vochtigheid en tijdens de winter kan het er koud zijn en kunnen er veel buien vallen. Daarom is april tot oktober de beste reistijd voor een bezoek aan Tunis. In het oude theater van Carthago vindt jaarlijks in juli en augustus het Festival International de Carthage plaats. Het is een groot festival met dans, theater, muziek en ballet. In Tunis viert men het Offerfeest, waarbij vooral schapen ritueel in het openbaar worden geslacht en gedeeld en gegeten met vrienden, buren en familieleden. De datum voor het Offerfeest varieert ieder jaar. Het Suikerfeest is een islamitisch feest waarop het einde van de maand ramadan wordt gevierd.

Reizen, eten en afdingen

Een visum is niet vereist als het bezoek niet langer dan 3 maanden is. Nederlanders krijgen bij aankomst een reisdocument voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Het levensonderhoud is in Tunis redelijke goedkoop, maar je moet wel alert zijn op de prijs en in veel gevallen niet bang zijn om af te dingen op de prijs. Er zijn echter ook (souvenir) winkels waar de prijs vaststaat (prix fixe) en waar men dus niet dient te onderhandelen. Er zijn vele restaurantjes in Tunis waar je goed kunt eten. De lekkerste visrestaurants bezoek je bij in de haven La Goulette.

Het vervoer in Tunis

Tunis is uitstekend bereikbaar via de luchthaven. Er zijn meerdere busdiensten en taxi’s die naar het centrum van Tunis rijden. Vanuit de haven La Goulette gaat een trein elke 10 minuten richting Tunis, Sidi Bou Said en Carthago. Het schilderachtige stadje Sidi Bou Said met blauw en wit geschilderde huisjes is beslist een uitstapje waard.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Tunis

Goedkoopste heenvlucht van € 136,00
Retourvlucht van € 220,99
Vluchttijd min. 02:50
Vliegtijd terugvlucht min. 02:50
Afstand 1773 km
Vluchten per week 2
Vertrekluchthaven Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Luchthaven Tunis - Carthage (TUN)
Land van bestemming Vluchten naar Tunesië
Alternatieve routes naar Tunesië
Populaire bestemmingen voor doorreizen