Populairste Airline: Aeroflot
Op de route Amsterdam – Dubai word bij voorkeur met Aeroflot gevlogen.
Aeroflot
11 %
Transavia
4 %
KLM
2 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 74 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
88 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdag zijn vliegtickets tot 26 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Praag
Een vlucht met tussenstop in Praag is met 19 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Praag
19h 45min, vanaf € 384
19 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
23h 25min, vanaf € 336
13 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
11h 45min, vanaf € 321
11 %
Retour al vanaf € 220,00
Wie bijvoorbeeld op 06.03.2019 heen en op 16.03.2019 terugvliegt, reist voor € 220,00 bijzonder gunstig.

€ 220
goedkoop
€ 220
duur
€ 549

Dubai

Een bezoek aan Dubai is zeer indrukwekkend, waarbij luxe en groot, groots en groter de hoofdrol spelen. Dubai is dan ook een vakantiebestemming die een geweldige indruk achter zal laten en zeker een keer bezocht moet worden.

...

Dubai heeft een subtropisch klimaat

De temperatuur in Dubai is zeer aangenaam en het gehele jaar is er een subtropisch klimaat. De beste reistijd is tussen en april en oktober wanneer de temperaturen ongeveer tussen de 25 en 35 graden liggen. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot wel 45 graden. In Dubai is Eid het belangrijkste islamitische feest, wat het einde van de Ramadan markeert. Op 2 december wordt de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk groots gevierd tijdens de nationale feestdag.

...

Dubai heeft streng alcoholbeleid

Wanneer er afgereisd wordt naar Dubai dient het paspoort nog 6 maanden geldig te zijn. Inentingen zijn niet verplicht al wordt een inenting tegen hepatitis A en DTP wel aanbevolen. Tijdens de Ramadan is eten, drinken en roken in het openbaar niet toegestaan en verder zijn er zeer strenge regels omtrent het gebruik van alcohol. Dubai is wat betreft de prijzen goedkoper dan Nederland en de prijs in een restaurant ligt ongeveer 45% lager. Zo is elektronica een stuk goedkoper, maar is afdingen bij de Souks wel nodig. 

...

Neem de bus of metro vanaf de luchthaven

Op de luchthaven stopt er bij terminal 1 en 3 om de tien minuten de rode lijn metro, terwijl de groene lijn metro stop nabij de Airport Free Zone in de buurt van Terminal 2. Voor toeristen is het handig om het rode ticket aan te schaffen, wat het meest voordeligst is. Dit ticket is geldig voor maximaal 10 ritten gedurende 90 dagen. Ook kan de bus gepakt worden en stoppen de lijnen 4,11,15,33 en 34 op alle terminals. Het openbaar vervoer in Dubai is dan ook een goedkopere optie dan de taxi, al liggen ook deze prijzen lager dan in Nederland. Een hostel is geboekt vanaf ongeveer 100 AED, terwijl de prijs van een single kamer rond de 800 AED kost.   

...