Populairste Airline: Aeroflot
De route Amsterdam – Dubai word het meeste geboekt bij Aeroflot.
Aeroflot
8 %
Emirates
5 %
KLM
5 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 6 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 67 % bespaard worden.
170 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: december
Over het hele jaar gezien zijn in december de goedkoopste vluchten van Amsterdam naar Dubai beschikbaar.
Goedkoopste weekdag: donderdag
De prijzen variëren per dag van de week. donderdags zijn vliegtickets tot 10 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 11 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
06h 30min, vanaf € 509
11 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
13h 35min, vanaf € 369
10 %
1 tussenstop Muscat - Seeb
19h 40min, vanaf € 390
8 %
Retour al vanaf € 302,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 16.05.2018 en terugvlucht; 26.05.2018. Ten opzichte van de gemiddelde prijs kan 25 % bespaard worden.

€ 302
goedkoop
€ 288
duur
€ 605

Dubai

Een bezoek aan Dubai is zeer indrukwekkend, waarbij luxe en groot, groots en groter de hoofdrol spelen. Dubai is dan ook een vakantiebestemming die een geweldige indruk achter zal laten en zeker een keer bezocht moet worden.

...

Dubai heeft een subtropisch klimaat

De temperatuur in Dubai is zeer aangenaam en het gehele jaar is er een subtropisch klimaat. De beste reistijd is tussen en april en oktober wanneer de temperaturen ongeveer tussen de 25 en 35 graden liggen. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot wel 45 graden. In Dubai is Eid het belangrijkste islamitische feest, wat het einde van de Ramadan markeert. Op 2 december wordt de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk groots gevierd tijdens de nationale feestdag.

...

Dubai heeft streng alcoholbeleid

Wanneer er afgereisd wordt naar Dubai dient het paspoort nog 6 maanden geldig te zijn. Inentingen zijn niet verplicht al wordt een inenting tegen hepatitis A en DTP wel aanbevolen. Tijdens de Ramadan is eten, drinken en roken in het openbaar niet toegestaan en verder zijn er zeer strenge regels omtrent het gebruik van alcohol. Dubai is wat betreft de prijzen goedkoper dan Nederland en de prijs in een restaurant ligt ongeveer 45% lager. Zo is elektronica een stuk goedkoper, maar is afdingen bij de Souks wel nodig. 

...

Neem de bus of metro vanaf de luchthaven

Op de luchthaven stopt er bij terminal 1 en 3 om de tien minuten de rode lijn metro, terwijl de groene lijn metro stop nabij de Airport Free Zone in de buurt van Terminal 2. Voor toeristen is het handig om het rode ticket aan te schaffen, wat het meest voordeligst is. Dit ticket is geldig voor maximaal 10 ritten gedurende 90 dagen. Ook kan de bus gepakt worden en stoppen de lijnen 4,11,15,33 en 34 op alle terminals. Het openbaar vervoer in Dubai is dan ook een goedkopere optie dan de taxi, al liggen ook deze prijzen lager dan in Nederland. Een hostel is geboekt vanaf ongeveer 100 AED, terwijl de prijs van een single kamer rond de 800 AED kost.   

...