Vluchten naar Dubai

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Dubai

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Dubai DXB) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Dubai zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Dubai reistips

Dubai, een fascinerende plek die je gezien moet hebben

Tussen al dat zand, ligt een geweldige stad met ongekende mogelijkheden, een subtropisch klimaat en waanzinnige attracties. Tophotels en dito restaurants in overvloed. Op slechts 6,5 uur vliegen vanaf Schiphol ben je beland in een jetset omgeving met altijd goed weer, een echte must see.

Wanneer te gaan

De beste reistijd is tussen oktober en april. De temperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 25 en 35 graden. De overige maanden kan het behoorlijk warm worden, met uitschieters naar 45 graden. Maar natuurlijk zijn er genoeg plekken met airconditioning, waar je even bij kunt komen van de warmte. 

Verder is het handig om te weten wanneer de islamitische feestdagen zijn, deze data verschillen per jaar. Op deze dagen zijn veel voorzieningen gesloten en is het lastig om overdag eten en drinken te kopen of te nuttigen. Op 2 december wordt de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk gevierd.

Voorbereidingen voor de reis

Voor de reis naar Dubai moet u in het bezit zijn van een paspoort die nog minstens 6 maanden geldig is, een visum is niet nodig. Inentingen zijn niet verplicht maar DTP en hepatitis A worden wel aangeraden. Waarvan u ook op de hoogte moet zijn is dat het drinken van alcohol niet overal is toegestaan en daar wordt streng op gelet. Daarnaast zijn tijdens de Ramadan eten, drinken en roken in het openbaar verboden. De prijzen van levensonderhoud inclusief vervoer en hotels liggen een stuk lager dan in Nederland.

Vervoer en accommodatie in Dubai

Taxi's zijn overal te vinden, ze zijn snel en goed betaalbaar. Goedkoper is het uitstekende openbaar vervoer net, waar je met bussen en metro's de stad mee kunt doorkruisen. Ideaal voor toeristen is het zogenoemde "rode ticket", hiermee kun je maximaal 10 ritten met de bus of metro gaan en bespaar je nog meer op de ritprijs. Deze kaart is 90 dagen geldig. 

Het hoogseizoen loopt van september tot mei en u dient in deze populaire reisperiode tijdig een accommodatie te boeken. Prijzen variëren van ongeveer 100 AED voor een hostel tot rond de 800 AED voor een eenpersoonskamer.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Dubai
Luchthaven
Alternatieve routes naar Verenigde Arabische Emiraten