Vluchten naar Londen

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Londen

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Londen LON) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Londen zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Londen reistips

Hello London!

Hoewel Londen de op twee na grootste stad van Europa is, is het opvallend hoe gemakkelijk je je verplaatst van de ene naar de andere kant. Door het uitstekende metronetwerk, waar Londen bekend om staat, bezoek je de Big Ben, Hyde Park, Buckingham Palace en de populaire wijk Camden Town op één dag. Maar je kan er natuurlijk ook langer over doen.

Wanneer naar Londen?

Londen is het gehele jaar door goed te bezoeken. In de winter kan het er koud en nat zijn, in de zomer droog en heet. Maar, het weer is vaak wisselvallig, dus het is aan te raden voor de reis de weerberichten te checken. Hou verder rekening bij het plannen van je reis met de volgende feestdagen en festivals:

 • Notting Hill Carnival, de maandag van August Bank Holiday en de zondag voorafgaand.

 • August Bank Holiday, de laatste maandag van augustus.

 • Chinees Nieuwjaar, jaarlijks op een andere datum in januari of februari.

 • Marathon van Londen, meestal in april.

 • Bootrace, in maart.

Verder worden in Groot-Brittannië dezelfde feestdagen gevierd als in Nederland, met uitzondering van Pinksteren. Op deze dagen zijn banken en winkels veelal gesloten.

 Wat u moet weten voor de reis.

 • Wanneer u met uw eigen auto reist, dient u er rekening mee te houden dat er 11 pond motorvoertuigheffing in rekening wordt gebracht in het centrum van Londen.

 • Houd er rekening mee dat Londen relatief duur is. De prijzen voor eten en drinken (zowel in restaurants als in de supermarkt) liggen zo’n 100 tot 150% hoger dan in Nederland.

Wanneer u per vliegtuig reist.

Heathrow is de belangrijkste luchthaven van Londen. U kunt vanaf daar op drie manieren naar het centrum reizen:

 • Metro (Piccadilly lijn), van terminals 1, 2 en 3. De reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten en de kosten zijn ca. 6 pond. 

 • Heathrow Express. U reist in ongeveer een kwartier naar Station Paddington. De kosten hiervoor bedragen ca. 26 pond.

 • Taxi. In ongeveer 40 minuten reist u met de taxi naar hartje Londen. De kosten hiervoor bedragen ca. 33 pond.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Londen
Luchthaven
Alternatieve routes naar Verenigd Koninkrijk