Londen, niet zomaar het centrum van de wereld

Londen kun je niet alleen door zijn unieke ligging op de nulmeridiaan het centrum van onze wereld noemen, het is door de jaren heen uitgegroeid tot een place-to-be, waar je je geen moment weet te vervelen.

Voor elk wat wils

Of je nu liever je ogen uitkijkt in de chiqueste boutiques, of gezellig wil genieten van de gastronomie, in Londen voelt iedereen zich thuis. Deze hoofdstad heeft dan ook niet toevallig de meeste inwoners in de Europese Unie. Één van de niet-te-missen culturele hoogtepunten beleef je tijdens het bijwonen van een musical en om het overzicht te bewaren kan je een kijkje nemen vanuit de 'London Eye'.

...

We vertrekken meteen!

Op zich is er zoveel te beleven in Londen, dat je op ieder moment van het jaar kan vertrekken. Ga je op het einde van augustus, mis dan zeker het Notting Hill Carnival niet (29 augustus 2016), een heus straatfestival waar gedanst en gepronkt wordt met de mooiste outfits. Naast feest vieren, kan je je van je sportiefste kant laten tonen op de jaarlijkse marathon (24 april 2016) en supporteren voor de befaamde bootrace (27 maart 2016).

...

Niet te vergeten

Om de wagens uit de stad te weren moet je van maandag tot vrijdag een motorvoertuigheffing betalen van ongeveer £11 per dag (7:00u-18:00u). Voor je uitgaven moet je al snel rekenen op 100-150% van de kosten die je in Nederland zou maken, dit geldt ook voor basisuitgaven zoals je inkopen in de supermarkt.

...

Vervoer en overnachting

Om van de luchthaven naar het centrum van Londen te raken kan je de trein nemen (dockland Light Railway) richting Canning town of Woolwich Arsenal. Hier kan je makkelijk overstappen op het metrosysteem dat je naar het centrum brengt (+/- 30min). Voor een taxi betaal je ongeveer 40 pond.

Ter plaatse kan je gebruik maken van een stevig netwerk aan openbaar vervoer, de bus, trein of metro kost je ongeveer £5,70 per rit. Tip: gebruik dagpassen (vb: Travel card, Oyster card).

Overnachten kan al vanaf £20/nacht in goedkope hostels, voor een hotel moet je rekenen op £40 en meer.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound