Populairste Airline: KLM
De meeste passagiers op de route Amsterdam – Londen-City reizen het liefste met KLM.
KLM
37 %
British Airways
20 %
flybe
14 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Om 63 % te besparen boekt u uw ticket het beste 6 maanden voor vertrek .
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op maandag kan een vlucht tot 13 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Op Amsterdam naar Londen-City zijn directe vluchten met 72 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 15min, vanaf € 71
72 %
1 tussenstop Zürich
03h 45min, vanaf € 125
13 %
1 tussenstop Milaan-Linate
05h 25min, vanaf € 163
6 %
Retour al vanaf € 71,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 03-02-20 en de terugvlucht op 10-02-20.

€ 71
goedkoop
€ 71
duur
€ 190

Een citytrip naar Londen-City

Londen is een ideale bestemming voor een leuke citytrip. Het ligt dichtbij, is makkelijk te bereiken en toch een compleet andere cultuur. Je kan zelfs een dagje naar Londen gaan als je dat zou willen. Natuurlijk hebben wij wat handige informatie om te weten voor je reis naar Londen, die vindt je hieronder.

...

Wat is de leukste tijd om naar Londen te gaan?

De beste tijd om naar Londen te reizen is afhankelijk van je eigen voorkeuren en wensen. Sommigen gaan liever in een rustige periode, terwijl anderen juist de feestdagen en festivals opzoeken. Daarom hebben wij deze voor jou op een rijtje gezet. Zo wordt er in februari het Chinese Nieuwjaar gevierd, is er in april een marathon en bootrace en zijn er het Notting Hill Carnival en August Bank Holiday in augustus. 

...

Wat moet ik weten voor ik naar Londen ga?

Je kan met het vliegtuig, de boot en de auto naar Londen. Kies je voor reizen met je eigen auto, let dan op dat er doordeweeks van 7 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds ongeveer £11 motorvoertuig heffing gevraagd wordt voor het rijden door de binnenstad. Daarnaast is Londen best een dure stad, voor het levensonderhoud moet je al gauw 100 tot 150% van de Nederlandse tarieven rekenen. 

...

Wat moet ik weten als ik in Londen ben?

Mocht je wel met het vliegtuig naar Londen reizen, dan kun je op verschillende manieren van de luchthaven naar het centrum reizen. Zo kan je de DLR (Dockland Light Railway) naar Canning Town of Woolwich Arsenal nemen en daar de overstap maken naar het London Subway System voor de verbinding naar het centrum. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Ook kun je een taxi nemen, dit gaat sneller en kost ongeveer 40 pond. Voor een overnachting kan je kiezen tussen verschillende soorten hotels. In de goedkopere hotels heb je een kamer vanaf £20 per nacht. De duurdere hotels zijn vanaf £40 per nacht. Voor het vervoer in Londen zelf kun je kiezen voor de bus, trein of metro. Een enkele reis is ongeveer £5.70. Ook kun je voor ongeveer £15 een dagkaart kopen. Kies je voor de taxi dan is het goed om te weten dat de prijzen hier 50% hoger liggen dan in Nederland.

...