Populairste Airline: Turkish Airlines
De route Amsterdam – Kayseri word het meeste geboekt bij Turkish Airlines.
Turkish Airlines
38 %
Pegasus Airlines
4 %
Sun Express
2 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 5 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 44 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
151 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. dinsdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want maandag en dinsdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Istanbul - Sabiha Gökcen
Een vlucht met tussenstop in Istanbul - Sabiha Gökcen is met 36 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
18h 40min, vanaf € 238
36 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
08h 40min, vanaf € 261
35 %
directe vlucht
04h 15min, vanaf € 261
6 %
Retour al vanaf € 238,00
Als je reis begint op 21-08-19 en je de terugreis op 25-09-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 238,00.

€ 238
goedkoop
€ 191
duur
€ 637

Op reis naar Kayseri

Kayseri, gelegen in het midden van Turkije, is een grote industriële stad die vaak wordt bezocht op doorreis naar bijvoorbeeld Cappadocië. Toch is Kayseri zeker de moeite waard als reisbestemming, aangezien er verscheidene bezienswaardigheden zijn die garant staan voor een mooie vakantie.

...

De beste tijd om naar Kayseri te reizen

Het is altijd lastig het ideale tijdstip van een reis te vinden, aangezien dat onder andere afhankelijk is van het klimaat ter plaatse. In de winter wordt het in Kayseri bijzonder koud en nat, terwijl het vanaf het voorjaar tot de herfst beduidend warmer en droger is. Wat het klimaat betreft is dus de winterperiode minder geschikt voor een reis naar Kayseri dan de rest van het jaar. Afgezien van het klimaat, spelen ook bijzondere gebeurtenissen een rol. Zo zijn er verscheidene feestdagen die zeker een bezoek waard zijn, zoals de bevrijding van Atatürk (19 mei) of de herdenking van de Turkse bevrijdingsoorlog van 1923 (30 augustus). Ook zijn er variabele feestdagen zoals het slachtfeest en het suikerfeest, die afhankelijk zijn van de islamitische maankalender.

...

Voorbereiding voor de reis

De voorbereiding van de reis naar Kayseri is het aanvragen van een visum en het controleren van de benodigde inentingen. Wat de prijzen betreft is Kayseri voordeliger dan Nederland. Producten die worden ingevoerd (textiel, apparaten etc.) zijn ongeveer gelijkwaardig geprijsd, maar locale producten zijn relatief laag geprijsd. Voedsel is ook goedkoper dan in Nederland en het eten in restaurants is ongeveer de helft van de prijs die je in Nederland betaalt.

...

Verblijfplaatsen en vervoer

In Turkije geldt de TRY (Turkse lire) als betaalmiddel. Een gemiddeld 3-sterren hotel kost ongeveer 120 TRY per nacht. Vanaf de luchthaven zijn er verschillende manieren om naar de stad te gaan. Er zijn drie buslijnen, een HAVAS shuttlebus en uiteraard kun je gebruikmaken van een taxi. De gewone buslijnen kosten allemaal ongeveer 2 TRY per rit. Taxi's hanteren normaal gesproken een starttarief voor de eerste drie kilometer van ongeveer 15 TRY, plus 5 TRY voor elke extra kilometer.

...