Vluchten naar Kayseri

Kayseri reistips

Kayseri, poort tot Cappadocië

Als hoofdstad van de gelijknamige provincie is Kayseri meer dan een doorreislocatie voor de populaire attracties van Cappadocië. De berg Erciyes en de vele historische monumenten die de stad rijk is maken van Kayseri een gevarieerde vakantie bestemming vol verrassingen.


 

Wanneer Kayseri bezoeken?

In Kayseri worden feestdagen en festivals groots gevierd. Dergelijke bijzondere dagen vormen dan ook een mooie gelegenheid om de stad te ontdekken. Zo wordt op 23 april de Dag van het Kind gevierd. Een internationale feestdag die in het teken staat van kinderen. Op 19 mei wordt Atatürk zelf herdacht, op 30 augustus vieren de inwoners van Kayseri de bevrijding van 1923 en op 29 oktober vieren zij de Dag van de Republiek. Hoewel elk van deze gelegenheden gepaard gaat met sobere ceremonies en, in sommige gevallen, zelfs een minuut stilte, worden de gelegenheden stuk voor stuk feestelijker met het vorderen van de dag. Optochten, een overvloed aan vlaggen en lekker eten is de regel. Kayseri viert ook de islamitische feestdagen van het slachtfeest en het suikerfeest. Beiden staan in het teken van gezelschap, gastvrijheid en eten dus vormen een uitstekende gelegenheid om van de culinaire hoogstanden van de regio te proeven.

Wat kost levensonderhoud in Kayseri?

De kosten voor levensonderhoud in Kayseri zijn significant lager dan ze hier zijn. Gerechten in restaurants, bijvoorbeeld, zijn al snel de helft goedkoper. Bestel dan wel gerechten die zijn bereid met lokale ingrediënten. Geïmporteerd voedsel is namelijk vaak even duur als het in Nederland is. Ook textiel en elektrische apparaten zijn in Kayseri niet noemenswaardig goedkoper dan ze thuis zijn.

Hoe van de luchthaven naar het centrum van Kayseri?

Er zijn verschillende vervoersopties om van de luchthaven naar het centrum van Kayseri te komen. Bus 4, 100 en 102 vertrekken allen voor de terminal en brengen je voor ongeveer 2 TRY naar het centrum. Een shuttle bus, de HAVAS, brengt je er voor 10 TRY in ca. 30 minuten. Taxi's zijn ook in overvloed beschikbaar en brengen je voor 30 TRY in zo'n 20 minuten naar het centrum.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Kayseri
Luchthaven
Alternatieve luchthavens
Topvliegroutes