Vluchten naar Ankara

Ankara reistips

Over Ankera

Ankera, gelegen op 938 meter boven zeeniveau, is behalve een miljoenenstad ook een groene oase in het voornamelijk droge steppegebied. Het is de hoofdstad van Turkije en heeft behalve moderne architectuur ook een historisch centrum op de linkeroever van de Ankara Çayı.

Wanneer Ankera te bezoeken

Het weer in Ankera is tussen mei en oktober met zomerse temperaturen aangenaam voor bezoekers van de stad. De stad heeft bijzondere festiviteiten op 19 mei als de Atatürk feestdag wordt gevierd, en op 29 oktober tijdens de Dag van de Republiek. Ook het jaarlijkse Offerfeest en het Suikerfeest na het einde van de Ramadan zijn als bezoeker mooi om mee te maken. De datum van deze feestdagen vereert jaarlijks door het gebruik van de Islamitische jaarkalender

Voordat de reis begint

Bezoekers met een Nederlands paspoort kunnen online een visum aanvragen. Het paspoort moet op het moment van bezoek nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Vaccinaties zijn niet verplicht maar bescherming tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie wordt wel geadviseerd. Raadpleeg hiervoor de huisarts. De veiligheid in Ankara is vergelijkbaar met iedere grote stad. Wees voorzichtig met persoonlijke eigendommen en hou je ver van publieke demonstraties. Wees ervan bewust dat er op markten altijd op prijzen wordt afgedongen. Dit is een traditie waardoor de beginprijzen altijd te hoog zullen zijn. In Ankara kan je overal fast food verkrijgen. De prijs loopt vanaf 2TL voor een eenvoudige snack naar ongeveer 8TL voor een kebab. Vis is in verhouding duurder terwijl een biertje ongeveer 6TL zal kosten.

Praktische informatie ter plaatse

Vanaf de luchthaven rijdt er een bus van Havas naar het centrum van de stad. Voor een rit van ongeveer 45 minuten betaal je ongeveer 10TL. Bus 442 doet er ongeveer een uur over en is met 8TL iets goedkoper. Kies je voor een taxi komt de prijs met ongeveer 70TL een stuk hoger uit. Ankera heeft een prima openbaar vervoersnetwerk. Een ritje kost vaak niet meer dan 2TL. Er rijden ook voldoende taxi's die altijd goedkoper zijn dan in Nederland. Overnachtingen beginnen vanaf 50TL in een eenvoudige hostel of guesthouse. In de omgeving van Ulus en Çankaya zijn veel overnachtingsplaatsen te vinden.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Ankara
Luchthaven
Topvliegroutes