idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips voor de boeking

Populairste Airline: Turkish Airlines
De meeste passagiers op de route Brussel – Ankara reizen het liefste met Turkish Airlines.
Turkish Airlines
35 %
Lufthansa
15 %
Ukraine International
9 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 7 weken voor vertrek het voordeligst. Tot 26 % kan men besparen.
49 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Istanbul
Van alle vluchten is de route via Istanbul met 32 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
07h 30min, vanaf € 203
32 %
1 tussenstop München
27h 05min, vanaf € 267
20 %
2 tussenstops Frankfurt-Main Istanbul New Airport
08h 15min, vanaf € 403
17 %

Reistips voor uw vlucht en bestemming

Ankara

Wie denkt aan een stedentrip naar Turkije denkt vaak alleen maar aan Istanbul. Toch heeft de Turkse hoofdstad ook heel wat te bieden voor wie naast een zonnig klimaat ook nog eens wat cultuur wil opsnuiven. Met nog heel wat Romeinse en Byzantijnse resten is de geschiedenis tot op vandaag nog zichtbaar. Tegenstrijdig aan dit historische gedeelte kent Ankara ook zijn deel aan moderne architectuur, een uitdrukking van hun economische belang.

Islamcultuur

Ankara kent zoals de rest van Turkije een warm klimaat, waarbij de warmste maanden van mei tot oktober zijn. Op 19 mei viert de stad Atatürk feestdag, naar aanleiding van de stichter van de republiek. De Dag van de Republiek wordt echter gevierd op 29 oktober. Turkije kent een islamcultuur en is het jaarlijkse Offerfeest een belangrijke datum voor de Turken.

Visum

Nederlanders die naar Turkije wensen te reizen worden verondersteld over een visum te beschikken. Deze kan je online aanvragen. Het paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn bij aankomst in Turkije. Ankara kent heel wat markten die veel toeristen aantrekken. Op deze marken wordt alles meestal te duur aangeboden. Afdingen is dus de tip en meestal ook traditie. Ook is de stad erkend als een fast food paradijs. Een goedkope snack vind je al vanaf 2TL.

Uitgebouwd metronetwerk

Vanaf de luchthaven naar het centrum van de Turkse hoofdstad rijd steeds een shuttle bus van de Havas. Deze brengt je in 45 minuten op je bestemming. Een ticket voor een enkel ritje kost je ongeveer 10 TL terwijl een taxi een duurdere optie is. Een rit vanaf de luchthaven kost je al gauw 70 TL. De stad Ankara kent een goed uitgebouwd openbaar vervoersnetwerk. Met mogelijkheden als de bus, metro, minibus die je voor ongeveer 2TL je naar je bestemming brengen kam je makkelijk alle uithoeken van de stad uit. Taxi’s zijn duurder maar over het algemeen nog steeds goedkoper dan in Nederland. Wie een goedkope overnachting wenst in de stad vindt al hostels of guesthouses vanaf 50 TL per nacht. Het grootste deel van de overnachtingsmogelijkheden vind je in de buurten Ulus en Çankaya.

Informatie over de vlucht Brussel - Ankara
Vluchtinformatie Brussel - Ankara
  • Afstand: 2504 km