Populairste Airline: Tarom
Tarom, Aegean Airlines en Turkish Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 40 % het meest geboekt.
Tarom
16 %
Aegean Airlines
14 %
Turkish Airlines
10 %
Tip: 5 weken voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 5 weken voor vertrek boekt. Zo kan je tot 59 % besparen.
34 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op maandag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Boekarest
Een vlucht met tussenstop in Boekarest is met 19 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Boekarest-Otopeni
06h 20min, vanaf € 181
19 %
1 tussenstop Athene
07h 00min, vanaf € 154
14 %
1 tussenstop Warschau
14h 50min, vanaf € 164
14 %
Retour al vanaf € 134,00
Een retourvlucht voor slechts € 134,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 25-11-19 en een terugvlucht op 27-11-19.

€ 134
goedkoop
€ 134
duur
€ 330

Over Istanboel

De historische stad Istanboel, gelegen aan de Bosporus op de grens van Azië en Europa, heeft al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht op de vele reizigers die de stad jaarlijks bezoeken. Een stad die zowel het moderne Turkije als het traditionele verleden met elkaar verenigd.

 

...

Wanneer de stad te bezoeken

Als een echte wereldstad is Istanboel het gehele jaar te bezoeken. De beste reistijd valt voor velen tussen mei en oktober. Speciale festiviteiten vinden plaats tijdens het jaarlijkse, na afloop van de ramadan gehouden Suikerfeest en offerfeest. Op 19 mei wordt de stichter van het moderne Turkije, Atatürk, herdacht met onder anderen een sportdag voor de jeugd. Op 29 oktober is de dag van de republiek een nationale feestdag.

 

...

Voorbereidingen thuis

Nederlanders dienen online een visum aan te vragen. Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Vaccinaties zijn niet verplicht al wordt bescherming tegen hepatitis A, tyfus, tetanus, difterie wel geadviseerd. Raadpleeg hiervoor de huisarts. Hou er rekening mee dat het afdingen op markten en bazaars normaal gevonden wordt. Goederen worden altijd te duur aangeboden waarna het traditionele spel van loven en bieden begint. Istanboel is goedkoper dan Nederland. Men is er gek op snacks die je vanaf 2 Turkse lira (TRY) kan kopen. Kebab kost ongeveer 8, en bier rond de 6 Turkse lira. De veiligheid van Istanboel is vergelijkbaar met een gewone grote Europese stad.

...

Praktische reisinformatie

Metrolijn M1 rijd voor ongeveer 4 TRY van het vliegveld naar Aksaray. HAVATA shuttlebussen rijden behalve tussen 01.00 en 04.00, ieder half uur naar het Taksim plein. Dit kost ongeveer 11 TRY. Dezelfde rit met een taxi kost ongeveer 60 TRY en is hiermee goedkoper dan Nederland. Istanboel heeft een uitstekend openbaar vervoer bestaande uit een netwerk van diverse soorten bussen, metro, tram en pontjes. Voor reizigers is de oplaadbare istanbulkaart ideaal omdat daarmee met alle soorten openbaar vervoer kan worden gereisd. Rondom het toeristisch centrum (Blauwe moskee, grote bazaar en Taksimplein) zijn vele accommodaties te vinden die beginnen vanaf 30 TRY per nacht.

...