Populairste Airline: Aegean Airlines
16 % van de vluchten op de route Brussel – Istanbul worden geboekt bij Aegean Airlines.
Aegean Airlines
16 %
Turkish Airlines
13 %
Lufthansa
12 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 5 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 134,00.
160 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op maandag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Athene
Van alle vluchten is de route via Athene met 16 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Athene
12h 30min, vanaf € 158
16 %
directe vlucht
03h 20min, vanaf € 204
13 %
1 tussenstop Frankfurt-Main
06h 30min, vanaf € 163
12 %
Retour al vanaf € 133,00
Voor maar € 133,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 14-10-19 en een terugvlucht op 20-10-19.

€ 133
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Over Istanboel

De historische stad Istanboel, gelegen aan de Bosporus op de grens van Azië en Europa, heeft al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht op de vele reizigers die de stad jaarlijks bezoeken. Een stad die zowel het moderne Turkije als het traditionele verleden met elkaar verenigd.

 

...

Wanneer de stad te bezoeken

Als een echte wereldstad is Istanboel het gehele jaar te bezoeken. De beste reistijd valt voor velen tussen mei en oktober. Speciale festiviteiten vinden plaats tijdens het jaarlijkse, na afloop van de ramadan gehouden Suikerfeest en offerfeest. Op 19 mei wordt de stichter van het moderne Turkije, Atatürk, herdacht met onder anderen een sportdag voor de jeugd. Op 29 oktober is de dag van de republiek een nationale feestdag.

 

...

Voorbereidingen thuis

Nederlanders dienen online een visum aan te vragen. Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Vaccinaties zijn niet verplicht al wordt bescherming tegen hepatitis A, tyfus, tetanus, difterie wel geadviseerd. Raadpleeg hiervoor de huisarts. Hou er rekening mee dat het afdingen op markten en bazaars normaal gevonden wordt. Goederen worden altijd te duur aangeboden waarna het traditionele spel van loven en bieden begint. Istanboel is goedkoper dan Nederland. Men is er gek op snacks die je vanaf 2 Turkse lira (TRY) kan kopen. Kebab kost ongeveer 8, en bier rond de 6 Turkse lira. De veiligheid van Istanboel is vergelijkbaar met een gewone grote Europese stad.

...

Praktische reisinformatie

Metrolijn M1 rijd voor ongeveer 4 TRY van het vliegveld naar Aksaray. HAVATA shuttlebussen rijden behalve tussen 01.00 en 04.00, ieder half uur naar het Taksim plein. Dit kost ongeveer 11 TRY. Dezelfde rit met een taxi kost ongeveer 60 TRY en is hiermee goedkoper dan Nederland. Istanboel heeft een uitstekend openbaar vervoer bestaande uit een netwerk van diverse soorten bussen, metro, tram en pontjes. Voor reizigers is de oplaadbare istanbulkaart ideaal omdat daarmee met alle soorten openbaar vervoer kan worden gereisd. Rondom het toeristisch centrum (Blauwe moskee, grote bazaar en Taksimplein) zijn vele accommodaties te vinden die beginnen vanaf 30 TRY per nacht.

...