Populairste Airline: Lufthansa
Met 14 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Lufthansa.
Lufthansa
14 %
Tarom
13 %
Turkish Airlines
10 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 5 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 55 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
144 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Het laagst zijn de ticketprijzen donderdag. Hier reis je tot 7 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Boekarest
De met 16 % meest geliefde route vanaf Brussel naar Istanbul gaat via Boekarest.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Boekarest-Otopeni
06h 20min, vanaf € 179
16 %
1 tussenstop Frankfurt-Main
07h 00min, vanaf € 154
15 %
1 tussenstop Athene
07h 10min, vanaf € 141
12 %
Retour al vanaf € 138,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 26-03-20 en de terugvlucht op 30-03-20.

€ 138
goedkoop
€ 138
duur
€ 276

Over Istanboel

De historische stad Istanboel, gelegen aan de Bosporus op de grens van Azië en Europa, heeft al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht op de vele reizigers die de stad jaarlijks bezoeken. Een stad die zowel het moderne Turkije als het traditionele verleden met elkaar verenigd.

 

...

Wanneer de stad te bezoeken

Als een echte wereldstad is Istanboel het gehele jaar te bezoeken. De beste reistijd valt voor velen tussen mei en oktober. Speciale festiviteiten vinden plaats tijdens het jaarlijkse, na afloop van de ramadan gehouden Suikerfeest en offerfeest. Op 19 mei wordt de stichter van het moderne Turkije, Atatürk, herdacht met onder anderen een sportdag voor de jeugd. Op 29 oktober is de dag van de republiek een nationale feestdag.

 

...

Voorbereidingen thuis

Nederlanders dienen online een visum aan te vragen. Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Vaccinaties zijn niet verplicht al wordt bescherming tegen hepatitis A, tyfus, tetanus, difterie wel geadviseerd. Raadpleeg hiervoor de huisarts. Hou er rekening mee dat het afdingen op markten en bazaars normaal gevonden wordt. Goederen worden altijd te duur aangeboden waarna het traditionele spel van loven en bieden begint. Istanboel is goedkoper dan Nederland. Men is er gek op snacks die je vanaf 2 Turkse lira (TRY) kan kopen. Kebab kost ongeveer 8, en bier rond de 6 Turkse lira. De veiligheid van Istanboel is vergelijkbaar met een gewone grote Europese stad.

...

Praktische reisinformatie

Metrolijn M1 rijd voor ongeveer 4 TRY van het vliegveld naar Aksaray. HAVATA shuttlebussen rijden behalve tussen 01.00 en 04.00, ieder half uur naar het Taksim plein. Dit kost ongeveer 11 TRY. Dezelfde rit met een taxi kost ongeveer 60 TRY en is hiermee goedkoper dan Nederland. Istanboel heeft een uitstekend openbaar vervoer bestaande uit een netwerk van diverse soorten bussen, metro, tram en pontjes. Voor reizigers is de oplaadbare istanbulkaart ideaal omdat daarmee met alle soorten openbaar vervoer kan worden gereisd. Rondom het toeristisch centrum (Blauwe moskee, grote bazaar en Taksimplein) zijn vele accommodaties te vinden die beginnen vanaf 30 TRY per nacht.

...