Vluchten van Brussel naar Istanbul

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Istanbul te vinden

Populairste Airline: Aegean Airlines
Aegean Airlines, Tarom en Turkish Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 41 % het meest geboekt.
Aegean Airlines
15 %
Tarom
13 %
Turkish Airlines
13 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
Bij een boeking 6 weken voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 54 % bespaard worden.
45 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
De prijzen variëren per dag van de week. donderdag zijn vliegtickets tot 16 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Athene
In het bijzonder de route via Athene is met een boekingsaandeel van 14 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Athene
07h 10min, vanaf € 141
14 %
1 tussenstop Boekarest-Otopeni
06h 20min, vanaf € 179
14 %
directe vlucht
03h 25min, vanaf € 162
13 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Istanbul

Over Istanboel

De historische stad Istanboel, gelegen aan de Bosporus op de grens van Azië en Europa, heeft al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht op de vele reizigers die de stad jaarlijks bezoeken. Een stad die zowel het moderne Turkije als het traditionele verleden met elkaar verenigd.


 

Wanneer de stad te bezoeken

Als een echte wereldstad is Istanboel het gehele jaar te bezoeken. De beste reistijd valt voor velen tussen mei en oktober. Speciale festiviteiten vinden plaats tijdens het jaarlijkse, na afloop van de ramadan gehouden Suikerfeest en offerfeest. Op 19 mei wordt de stichter van het moderne Turkije, Atatürk, herdacht met onder anderen een sportdag voor de jeugd. Op 29 oktober is de dag van de republiek een nationale feestdag.


 

Voorbereidingen thuis

Nederlanders dienen online een visum aan te vragen. Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Vaccinaties zijn niet verplicht al wordt bescherming tegen hepatitis A, tyfus, tetanus, difterie wel geadviseerd. Raadpleeg hiervoor de huisarts. Hou er rekening mee dat het afdingen op markten en bazaars normaal gevonden wordt. Goederen worden altijd te duur aangeboden waarna het traditionele spel van loven en bieden begint. Istanboel is goedkoper dan Nederland. Men is er gek op snacks die je vanaf 2 Turkse lira (TRY) kan kopen. Kebab kost ongeveer 8, en bier rond de 6 Turkse lira. De veiligheid van Istanboel is vergelijkbaar met een gewone grote Europese stad.

Praktische reisinformatie

Metrolijn M1 rijd voor ongeveer 4 TRY van het vliegveld naar Aksaray. HAVATA shuttlebussen rijden behalve tussen 01.00 en 04.00, ieder half uur naar het Taksim plein. Dit kost ongeveer 11 TRY. Dezelfde rit met een taxi kost ongeveer 60 TRY en is hiermee goedkoper dan Nederland. Istanboel heeft een uitstekend openbaar vervoer bestaande uit een netwerk van diverse soorten bussen, metro, tram en pontjes. Voor reizigers is de oplaadbare istanbulkaart ideaal omdat daarmee met alle soorten openbaar vervoer kan worden gereisd. Rondom het toeristisch centrum (Blauwe moskee, grote bazaar en Taksimplein) zijn vele accommodaties te vinden die beginnen vanaf 30 TRY per nacht.

Informatie over de vlucht Brussel - Istanbul
Vluchtinformatie Brussel - Istanbul
  • Vluchttijd: min. 03:15 / max. 03:25
  • Afstand: 2169 km
  • Vluchten per week: 32
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 03:35 / max. 03:45
Topvliegroutes