Populairste Airline: TUI fly Belgium
Met 8 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met TUI fly Belgium.
TUI fly Belgium
8 %
Sun Express
5 %
Freebird Airlines
4 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Om 41 % te besparen boekt u uw ticket het beste 2 maanden voor vertrek .
62 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
Het laagst zijn de ticketprijzen zaterdag. Hier reis je tot 20 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Brussel – Antalya boeken 22 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 50min, vanaf € 154
22 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
07h 05min, vanaf € 200
16 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
09h 35min, vanaf € 270
9 %
Retour al vanaf € 154,00
Een retourvlucht voor slechts € 154,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 14-03-20 en een terugvlucht op 21-03-20.

€ 154
goedkoop
€ 154
duur
€ 435

Antalya, stad aan een blauwe baai

In het zuiden van Turkije ligt Antalya. De azuurblauwe zee, de uitgestrekte stranden en de bergen op de achtergrond maken deze stad zeer aantrekkelijk. Deze kuststrook wordt de Turkse Rivièra genoemd en biedt inderdaad alles wat je van een vakantie verwacht aan schoonheid en comfort. Zonaanbidders vinden hier wat ze zoeken. De lange stranden, zowel kiezel als zand, zijn prachtig gelegen aan de baai.

...

Wanneer te gaan

Van de lente tot de herfst is de temperatuur aangenaam en dat is dan ook de beste tijd. Aangezien er in Antalya een mediterraans klimaat heerst, zijn de zomers echt warm. Belangrijke feestdagen zijn 19 mei, de Herdenking van Atatürk, 29 oktober, de Dag van de Republiek en natuurlijk het Offerfeest en het Suikerfeest.

...

Voorbereidingen en weetjes voor de reis

Nederlanders hebben een visum nodig voor Turkije. Dit kan online aangevraagd worden en kost 25 euro. Het wordt aangeraden zich voor vertrek in te enten tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie maar dit is niet verplicht.

In Turkije zijn veel mooie dingen te zien. Pas er voor op om gevonden memorabilia mee te nemen, dat wordt gezien als ontvreemding van cultureel en natuurlijk erfgoed en is verboden. Wel kunt u leuke souvenirs en andere mooie dingen kopen, bijvoorbeeld op markten. Zorg ervoor altijd af te dingen, anders betaalt u geheid teveel. En dat hoeft niet in Turkije. Ook eten is niet duur. In het centrum kun je voor ongeveer 8 try lekker eten, bijvoorbeeld in de straten Cumhuriyet of Atatürk Caddesi.

...

Verblijf in Antalya

Antalya heeft een eigen luchthaven. Vandaar naar het centrum is ongeveer een half uur met de shuttle bus. Er rijden ook gewone bussen en taxi's. Een taxi is sowieso een handig vervoermiddel en niet al te duur. Ook de prijzen voor hotels zijn zeer redelijk: vanaf 40 try in het oude stadscentrum en vanaf 70 try aan de populaire stranden.

...