Populairste Airline: TUI fly Belgium
Op de route Brussel – Antalya word bij voorkeur met TUI fly Belgium gevlogen.
TUI fly Belgium
8 %
Sun Express
5 %
Freebird Airlines
4 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Om 56 % te besparen boekt u uw ticket het beste 7 weken voor vertrek .
50 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Istanbul
Een vlucht met tussenstop in Istanbul is met 21 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
06h 30min, vanaf € 215
21 %
directe vlucht
04h 05min, vanaf € 175
20 %
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
22h 20min, vanaf € 297
10 %
Retour al vanaf € 175,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 02-01-20 en terugvlucht; 09-01-20.

€ 175
goedkoop
€ 175
duur
€ 442

Antalya, stad aan een blauwe baai

In het zuiden van Turkije ligt Antalya. De azuurblauwe zee, de uitgestrekte stranden en de bergen op de achtergrond maken deze stad zeer aantrekkelijk. Deze kuststrook wordt de Turkse Rivièra genoemd en biedt inderdaad alles wat je van een vakantie verwacht aan schoonheid en comfort. Zonaanbidders vinden hier wat ze zoeken. De lange stranden, zowel kiezel als zand, zijn prachtig gelegen aan de baai.

...

Wanneer te gaan

Van de lente tot de herfst is de temperatuur aangenaam en dat is dan ook de beste tijd. Aangezien er in Antalya een mediterraans klimaat heerst, zijn de zomers echt warm. Belangrijke feestdagen zijn 19 mei, de Herdenking van Atatürk, 29 oktober, de Dag van de Republiek en natuurlijk het Offerfeest en het Suikerfeest.

...

Voorbereidingen en weetjes voor de reis

Nederlanders hebben een visum nodig voor Turkije. Dit kan online aangevraagd worden en kost 25 euro. Het wordt aangeraden zich voor vertrek in te enten tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie maar dit is niet verplicht.

In Turkije zijn veel mooie dingen te zien. Pas er voor op om gevonden memorabilia mee te nemen, dat wordt gezien als ontvreemding van cultureel en natuurlijk erfgoed en is verboden. Wel kunt u leuke souvenirs en andere mooie dingen kopen, bijvoorbeeld op markten. Zorg ervoor altijd af te dingen, anders betaalt u geheid teveel. En dat hoeft niet in Turkije. Ook eten is niet duur. In het centrum kun je voor ongeveer 8 try lekker eten, bijvoorbeeld in de straten Cumhuriyet of Atatürk Caddesi.

...

Verblijf in Antalya

Antalya heeft een eigen luchthaven. Vandaar naar het centrum is ongeveer een half uur met de shuttle bus. Er rijden ook gewone bussen en taxi's. Een taxi is sowieso een handig vervoermiddel en niet al te duur. Ook de prijzen voor hotels zijn zeer redelijk: vanaf 40 try in het oude stadscentrum en vanaf 70 try aan de populaire stranden.

...