Populairste Airline: bv. TUI fly Belgium, Tailwind Airlines
10 % van de vluchten op de route Brussel – Antalya worden geboekt bij TUI fly Belgium.
TUI fly Belgium
10 %
Tailwind Airlines
10 %
Freebird Airlines
5 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 4 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 50 % kan men besparen.
109 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Istanbul
Vluchten via Istanbul zijn op deze route met 50 % de favoriete keuze.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
06h 55min, vanaf € 214
50 %
directe vlucht
03h 45min, vanaf € 219
30 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
06h 50min, vanaf € 226
20 %
Retour al vanaf € 214,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 04-09-19 inclusief terugvlucht op 16-09-19 is op dit moment € 214,00.

€ 214
goedkoop
€ 214
duur
€ 361

Antalya, stad aan een blauwe baai

In het zuiden van Turkije ligt Antalya. De azuurblauwe zee, de uitgestrekte stranden en de bergen op de achtergrond maken deze stad zeer aantrekkelijk. Deze kuststrook wordt de Turkse Rivièra genoemd en biedt inderdaad alles wat je van een vakantie verwacht aan schoonheid en comfort. Zonaanbidders vinden hier wat ze zoeken. De lange stranden, zowel kiezel als zand, zijn prachtig gelegen aan de baai.

...

Wanneer te gaan

Van de lente tot de herfst is de temperatuur aangenaam en dat is dan ook de beste tijd. Aangezien er in Antalya een mediterraans klimaat heerst, zijn de zomers echt warm. Belangrijke feestdagen zijn 19 mei, de Herdenking van Atatürk, 29 oktober, de Dag van de Republiek en natuurlijk het Offerfeest en het Suikerfeest.

...

Voorbereidingen en weetjes voor de reis

Nederlanders hebben een visum nodig voor Turkije. Dit kan online aangevraagd worden en kost 25 euro. Het wordt aangeraden zich voor vertrek in te enten tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie maar dit is niet verplicht.

In Turkije zijn veel mooie dingen te zien. Pas er voor op om gevonden memorabilia mee te nemen, dat wordt gezien als ontvreemding van cultureel en natuurlijk erfgoed en is verboden. Wel kunt u leuke souvenirs en andere mooie dingen kopen, bijvoorbeeld op markten. Zorg ervoor altijd af te dingen, anders betaalt u geheid teveel. En dat hoeft niet in Turkije. Ook eten is niet duur. In het centrum kun je voor ongeveer 8 try lekker eten, bijvoorbeeld in de straten Cumhuriyet of Atatürk Caddesi.

...

Verblijf in Antalya

Antalya heeft een eigen luchthaven. Vandaar naar het centrum is ongeveer een half uur met de shuttle bus. Er rijden ook gewone bussen en taxi's. Een taxi is sowieso een handig vervoermiddel en niet al te duur. Ook de prijzen voor hotels zijn zeer redelijk: vanaf 40 try in het oude stadscentrum en vanaf 70 try aan de populaire stranden.

...