Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de vliegroute Brussel – Antalya kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Turkish Airlines.
Turkish Airlines
21 %
TUI fly Belgium
6 %
Sun Express
6 %
Tip: 8 weken voor vertrek boeken
8 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
53 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Moskou-Sjeremetjevo
31 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Moskou-Sjeremetjevo.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Moskou-Sjeremetjevo
22h 20min, vanaf € 329
31 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
08h 10min, vanaf € 186
22 %
directe vlucht
03h 40min, vanaf € 189
21 %
Retour al vanaf € 185,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 19-11-19 inclusief terugvlucht op 26-11-19 is op dit moment € 185,00.

€ 185
goedkoop
€ 185
duur
€ 419

Antalya, stad aan een blauwe baai

In het zuiden van Turkije ligt Antalya. De azuurblauwe zee, de uitgestrekte stranden en de bergen op de achtergrond maken deze stad zeer aantrekkelijk. Deze kuststrook wordt de Turkse Rivièra genoemd en biedt inderdaad alles wat je van een vakantie verwacht aan schoonheid en comfort. Zonaanbidders vinden hier wat ze zoeken. De lange stranden, zowel kiezel als zand, zijn prachtig gelegen aan de baai.

...

Wanneer te gaan

Van de lente tot de herfst is de temperatuur aangenaam en dat is dan ook de beste tijd. Aangezien er in Antalya een mediterraans klimaat heerst, zijn de zomers echt warm. Belangrijke feestdagen zijn 19 mei, de Herdenking van Atatürk, 29 oktober, de Dag van de Republiek en natuurlijk het Offerfeest en het Suikerfeest.

...

Voorbereidingen en weetjes voor de reis

Nederlanders hebben een visum nodig voor Turkije. Dit kan online aangevraagd worden en kost 25 euro. Het wordt aangeraden zich voor vertrek in te enten tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie maar dit is niet verplicht.

In Turkije zijn veel mooie dingen te zien. Pas er voor op om gevonden memorabilia mee te nemen, dat wordt gezien als ontvreemding van cultureel en natuurlijk erfgoed en is verboden. Wel kunt u leuke souvenirs en andere mooie dingen kopen, bijvoorbeeld op markten. Zorg ervoor altijd af te dingen, anders betaalt u geheid teveel. En dat hoeft niet in Turkije. Ook eten is niet duur. In het centrum kun je voor ongeveer 8 try lekker eten, bijvoorbeeld in de straten Cumhuriyet of Atatürk Caddesi.

...

Verblijf in Antalya

Antalya heeft een eigen luchthaven. Vandaar naar het centrum is ongeveer een half uur met de shuttle bus. Er rijden ook gewone bussen en taxi's. Een taxi is sowieso een handig vervoermiddel en niet al te duur. Ook de prijzen voor hotels zijn zeer redelijk: vanaf 40 try in het oude stadscentrum en vanaf 70 try aan de populaire stranden.

...