Populairste Airline: Transavia
Transavia is met 7 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Transavia
7 %
Pegasus Airlines
4 %
Sun Express
3 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 5 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 43 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
157 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op dinsdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Istanboel
Vluchten via Istanboel zijn op deze route met 28 % de favoriete keuze.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
07h 00min, vanaf € 155
28 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
06h 10min, vanaf € 172
23 %
1 tussenstop Izmir Adnan Menderes
10h 45min, vanaf € 205
21 %
Retour al vanaf  € 155,00
Een retourvlucht voor slechts  € 155,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 01.03.2018 en een terugvlucht op 29.03.2018. Tot 22 % gunstiger dan andere tickets op deze route.

€ 155
goedkoop
€ 147
duur
€ 277

Sprookjesachtig Amsterdam: festivals, restaurants, hotels en transport

Amsterdam is één van de weinige steden die zowel op Europeanen als op toeristen van andere continenten een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent. Je kan er urenlang winkelen, cultuur opsnuiven in de vele musea, of romantisch wandelen aan de sprookjesachtige grachtengordel.

...

Amsterdam viert feest

Uiteraard is Amsterdam op elk moment van het jaar gezellig. Toch zijn er dagen dat het er aangenamer vertoeven is dan anders. Op 27 april, bijvoorbeeld, viert het hele land de verjaardag van Koning Willem Alexander met tal van events, feestjes en afterpartys. Ook op 5 mei (Bevrijdingsdag) is het feest in de Nederlandse hoofdstad, want dan wordt de bezetting van nazi-Duitsland gevierd met festivals en muzikale evenementen.

...

Uitgaansleven

In de toeristische buurt heb je een grote keuze aan uitgaansmogelijkheden en restaurants van verschillende nationaliteiten.

Amsterdam is één van de veiligste steden ter wereld. Ook 's avonds in het Red Light District zijn er genoeg toeristen aanwezig om je veilig te voelen. Voor zakkenrollers moet je daarentegen wel oppassen.

Voorzie wel genoeg cash want in Amsterdam zijn de prijzen gemiddeld 50 tot 100% duurder dan elders in Nederland.

...

Accommodatie en vervoer

Voor een overnachting betaal je in Amsterdam gemiddeld 20 euro in een herberg en 45 euro in een hotel.

Vanuit Schiphol vertrekken er geregeld treinen die je in slechts 15 minuten naar het Centraal station brengen. De bus 197 vanaf het Leidseplein doet er gemakkelijk 35 minuten over. Een taxi naar het centrum heb je voor ongeveer 50 euro.

Ter plaatse is de tram het aangewezen transportmiddel. Tickets koop je op de tram zelf (ongeveer 3 euro voor een kaartje dat één uur geldig blijft). Ben je van plan veel te reizen, dan opteer je beter een dag- of meerdagenkaart. Verkies je de taxi, vraag dan op voorhand aan de taxichauffeur hoeveel de rit ongeveer zal kosten want Amsterdam kunnen de prijzen voor een taxi hoog oplopen.

...