Populairste Airline: Turkish Airlines
Met 42 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Turkish Airlines.
Turkish Airlines
42 %
Pegasus Airlines
41 %
Sun Express
3 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 5 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 57 % bespaard worden.
167 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdags zijn vliegtickets tot 36 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Istanboel
Van alle vluchten is de route via Istanboel met 91 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
07h 20min, vanaf € 181
91 %
1 tussenstop Izmir Adnan Menderes
22h 05min, vanaf € 272
6 %
1 tussenstop Istanboel Atatürk Istanbul - Sabiha Gökcen
11h 55min, vanaf € 217
3 %
Retour al vanaf € 181,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 21.07.2018 en de terugvlucht op 25.08.2018. Dit is een besparing van 24 % ten opzichte van de gemiddelde prijs.

€ 181
goedkoop
€ 140
duur
€ 320

Amsterdam: van de Dam tot 't IJ

Amsterdam is de hoofdstad en het economische, culturele en toeristische middelpunt van Nederland. Miljoenen bezoekers komen elk jaar af op haar majestueuze grachten, wereldberoemde musea, bruine cafés, multiculturele markten en haar imago als 'stad waar alles mag'.

...

 Feestdagen

 Koningsdag, een nationale feestdag ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander, valt op 27 april (of 26 april als 27 een zondag is). In Amsterdam vindt er op deze dag een grote vrijmarkt plaats. Op Bevrijdingsdag (5 mei) wordt het einde van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog gevierd met muziekfestivals door het hele land, waaronder in Amsterdam.

...

 Tips

 In het toeristische gebied rondom De Dam en De Wallen liggen de prijzen 50 tot 100% hoger dan het Nederlandse gemiddelde. Om onverwacht hoge taxikosten te voorkomen is het raadzaam de chauffeur vooraf te vragen welke prijs hij voor de rit rekent.

 Naast Nederlandse specialiteiten als pannenkoeken en haring is er in Amsterdam een groot aanbod aan uitstekende Indonesische, Antilliaanse en Surinaamse eettentjes. Als u het drukke centrum wilt ontvluchten, neem dan het gratis pontje achter het Centraal Station over 't IJ, richting de NSDM-werf. Deze voormalige scheepswerf is omgebouwd tot cultureel centrum.

...

 Openbaar vervoer en accommodatie

 Vanaf het station onder de luchthaven vertrekken er regelmatig treinen richting Centraal Station. Deze doen er ongeveer een kwartier over. Een ritje met de trein kost rond de vier euro. Met bus 197 bent u in ongeveer 35 minuten bij het Leidseplein. Er rijden ook taxi's, maar deze kosten rond de 50 euro. Taxi's in Amsterdam zijn altijd prijzig; een ritje van 10 minuten kan al snel 15 tot 20 euro kosten. Het is voordeliger om een 24-uurs ticket voor het openbaar vervoer te kopen voor ongeveer 8 euro (plus minus 3 euro voor kinderen van 4 tot 11 jaar). In de meeste trams worden ook losse kaartjes verkocht.

 U kunt in een hostel overnachten vanaf 20 euro per nacht. De prijzen voor goedkope hotels beginnen bij plusminus 45 euro.

...