Populairste Airline: Turkish Airlines
De meeste passagiers op de route Istanbul – Amsterdam reizen het liefste met Turkish Airlines.
Turkish Airlines
15 %
Tarom
13 %
KLM
7 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 2 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 68 % bespaard worden.
61 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Op Istanbul naar Amsterdam zijn directe vluchten met 23 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 40min, vanaf € 142
23 %
1 tussenstop Boekarest-Otopeni
08h 15min, vanaf € 187
13 %
1 tussenstop Athene
15h 35min, vanaf € 200
12 %
Retour al vanaf € 142,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 05-03-20 en de terugvlucht op 25-03-20.

€ 142
goedkoop
€ 142
duur
€ 226

Waarom Amsterdam?

Dus u bent van plan een bezoekje te wagen aan het mooie Amsterdam? Uitstekende keuze! Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en ligt in de provincie Noord-Holland. Amsterdam ligt aan de monding van de Amstel en het IJ. Het is de stad met de meeste nationaliteiten ter wereld. De stad telt 2 universiteiten, meerdere hogescholen en een groot aantal bezienswaardigheden.

...

Wanneer gaan?

In Amsterdam worden jaarlijks heel wat festivals en feestdagen gevierd. De bekendste daarvan is toch wel Koningsdag. Deze dag wordt gevierd op 27 april voor de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Op die dag is de vrijmarkt erg geliefd, maar ook Kingsland Festival en Nassau Festival zijn drukbezocht. Op 5 mei is het Bevrijdingsdag om de bevrijding van de Duitse Nazi's te vieren. Ook deze dag is erg leuk om een keer te bezoeken. Komt u voor warmer weer is het beter om een zomermaand uit te kiezen zoals juni, juli of augustus en is het er ongeveer rond de 20 graden. 

...

Voor het vertrek.

Als u naar Amsterdam komt is het niet nodig om u te laten inenten. Het verkeer rijdt niet gevaarlijk, maar het is aan te raden om de taxi of het openbaar vervoer de voorkeur te geven. De taxi in Amsterdam is duur, u betaalt voor een rit van 15 minuten al snel 20 euro. Vraag de chauffeurs voor u instapt naar de kosten zodat deze niet onverwacht hoog uit kunnen vallen. Het openbaar vervoer daarentegen is een stuk goedkoper. In de bussen en trams worden losse kaartjes verkocht, een ticket voor 24 uur kost 8 euro.

...

Aangekomen, wat nu?

Bent u met het vliegtuig gekomen? Dan bent u waarschijnlijk op Schiphol geland. Dit is het grootste vliegveld van Nederland en ligt vlakbij Amsterdam. U kunt vanuit hier de taxi nemen of het openbaar vervoer op het Centraal Station. In de toeristische gebieden ligt de prijs van goederen 50 tot 100 procent boven de Nederlandse norm. Een hostel kost u ongeveer 20 euro per nacht. U hebt een goedkoop hotel vanaf 45 euro. 

...