Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de route Izmir – Amsterdam worden de meeste vluchten verzorgt door Turkish Airlines.
Turkish Airlines
32 %
Pegasus Airlines
26 %
Sun Express
12 %
Tip: 4 weken voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 4 weken voor vertrek boekt. Zo kan je tot 50 % besparen.
27 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn donderdag. Op deze dagen kan tot 22 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Istanbul - Sabiha Gökcen
40 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Istanbul - Sabiha Gökcen.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
14h 30min, vanaf € 208
40 %
1 tussenstop Istanboel Atatürk
06h 55min, vanaf € 183
31 %
directe vlucht
03h 45min, vanaf € 240
13 %
Retour al vanaf € 183,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 01.06.2018 en de terugvlucht op 09.06.2018. Dit is een besparing van 20 % ten opzichte van de gemiddelde prijs.

€ 183
goedkoop
€ 147
duur
€ 381

Amsterdam

Amsterdam is een stad die veroverd wil worden. Lees, voor je op bezoek gaat, wat je moet weten over de beste reistijd, openbaar vervoer (per OV-kaart), tarieven en andere zaken die hier afwijken van wat je gewend bent.

...

De stad leren kennen

 Ga je in Amsterdam naar een festival, een museum of heb je een uitnodiging voor een etentje? Dan is het waarschijnlijk voldoende om te weten hoe je van a naar b gaat en weer terug. Om de stad te leren kennen, heb je meer tijd nodig en kan je een programma maken dat bij jou past.

 Een tip: Neem een dagkaart van ongeveer 7,50 euro (24 uur geldig) en neem bij het Centraal Station tram 2. Op deze route kom je bij veel hoogtepunten, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk, het Van Gogh en het Vondelpark. 

...

 Gewone doordeweekse dag

De beste tijd om Amsterdam te bezoeken is een gewone doordeweekse dag. Ook dan loopt het centrum vanaf een uur of half elf vol met bezoekers van allerlei nationaliteiten, maar kun je nog aardig uit de voeten. Bij bijzondere gelegenheden, zoals de Vrijmarkt op Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) moet je rekening houden met grote drukte.

Amsterdam is voor toeristen een dure stad. In het centrum liggen de prijzen voor consumpties 50 tot 100% boven de Nederlandse norm. Een stuk hoger dan je gewend bent, maar als je even rondkijkt, ontdek je hier wel een verrassende culinaire wereld.

Een tip. Zorg ervoor dat zakkenrollers bij jou geen kans krijgen. Let op je spullen en stop je portemonnee onzichtbaar weg. 

...

Snel, soepel en voordelig reizen

 Amsterdam leren kennen doe je het beste lopend of met het openbaar vervoer. Parkeren is moeilijk en peperduur. Neem liever de trein naar Schipholstation of naar het Centraal Station. Dan kun je per bus, tram, metro of taxi alle kanten op. De bus vanaf Schipholstation rijdt in ongeveer 15 minuten naar het Centraal Station. Dat kost circa 4 euro. Terug naar Schiphol neem je bijvoorbeeld op het Leidseplein bus 197. Een taxiritje van tien minuten kost zo'n 15 tot 20 euro kosten.

Een tip. Vraag van tevoren aan de taxichauffeur wat de rit kost.

...