Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de vliegroute Izmir – Amsterdam kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Turkish Airlines.
Turkish Airlines
30 %
AtlasGlobal
28 %
Sun Express
5 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 4 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 51 % besparen.
114 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Istanboel
De favoriete verbinding gaat via Istanboel en word door 52 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanboel Atatürk
06h 35min, vanaf € 165
52 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
06h 50min, vanaf € 172
31 %
1 tussenstop Athene
19h 45min, vanaf € 227
7 %
Retour al vanaf  € 165,00
Wie bijvoorbeeld op 07.03.2018 heen en op 10.03.2018 terugvliegt, reist voor  € 165,00 bijzonder gunstig. vergeleken met de gemiddelde prijs, bespaart u op dit moment 20 %.

€ 165
goedkoop
€ 147
duur
€ 325

Amsterdam

Amsterdam is een stad die veroverd wil worden. Lees, voor je op bezoek gaat, wat je moet weten over de beste reistijd, openbaar vervoer (per OV-kaart), tarieven en andere zaken die hier afwijken van wat je gewend bent.

...

De stad leren kennen

 Ga je in Amsterdam naar een festival, een museum of heb je een uitnodiging voor een etentje? Dan is het waarschijnlijk voldoende om te weten hoe je van a naar b gaat en weer terug. Om de stad te leren kennen, heb je meer tijd nodig en kan je een programma maken dat bij jou past.

 Een tip: Neem een dagkaart van ongeveer 7,50 euro (24 uur geldig) en neem bij het Centraal Station tram 2. Op deze route kom je bij veel hoogtepunten, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk, het Van Gogh en het Vondelpark. 

...

 Gewone doordeweekse dag

De beste tijd om Amsterdam te bezoeken is een gewone doordeweekse dag. Ook dan loopt het centrum vanaf een uur of half elf vol met bezoekers van allerlei nationaliteiten, maar kun je nog aardig uit de voeten. Bij bijzondere gelegenheden, zoals de Vrijmarkt op Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) moet je rekening houden met grote drukte.

Amsterdam is voor toeristen een dure stad. In het centrum liggen de prijzen voor consumpties 50 tot 100% boven de Nederlandse norm. Een stuk hoger dan je gewend bent, maar als je even rondkijkt, ontdek je hier wel een verrassende culinaire wereld.

Een tip. Zorg ervoor dat zakkenrollers bij jou geen kans krijgen. Let op je spullen en stop je portemonnee onzichtbaar weg. 

...

Snel, soepel en voordelig reizen

 Amsterdam leren kennen doe je het beste lopend of met het openbaar vervoer. Parkeren is moeilijk en peperduur. Neem liever de trein naar Schipholstation of naar het Centraal Station. Dan kun je per bus, tram, metro of taxi alle kanten op. De bus vanaf Schipholstation rijdt in ongeveer 15 minuten naar het Centraal Station. Dat kost circa 4 euro. Terug naar Schiphol neem je bijvoorbeeld op het Leidseplein bus 197. Een taxiritje van tien minuten kost zo'n 15 tot 20 euro kosten.

Een tip. Vraag van tevoren aan de taxichauffeur wat de rit kost.

...