Populairste Airline: KLM
Op de route Amsterdam – New York worden de meeste vluchten verzorgt door KLM.
KLM
4 %
Delta
3 %
Norwegian
3 %
Tip: 3 weken voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 weken voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 40 % bespaard worden.
22 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De prijzen variëren per dag van de week. vrijdag zijn vliegtickets tot 15 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
13 % van alle boekingen op de route van Amsterdam naar New York worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
08h 40min, vanaf € 201
13 %
1 tussenstop Zürich
12h 00min, vanaf € 192
6 %
1 tussenstop Dublin
12h 20min, vanaf € 340
5 %
Retour al vanaf € 184,00
Als je reis begint op 22-03-19 en je de terugreis op 26-03-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 184,00.

€ 184
goedkoop
€ 184
duur
€ 609

Bezoek de drukte en levendigheid van New York

Mocht je een keer in Amerika zijn, dan is New York toch wel de stad die je zeker moet bezoeken. Een indrukwekkende stad die je niet snel zult vergeten.

The City That Never Sleeps

New York, ook wel bekend als The City That Never Sleeps heet natuurlijk niet voor niets zo. De stad dankt deze bijnaam vanwege zijn drukte en levendigheid. En dit is ook precies wat je zult tegenkomen als je in New York bent. We kennen de stad natuurlijk allemaal wel van tv. Of je nu wel of niet iets met Amerika hebt, New York verovert wel jouw hart!

...

De beste periode om New York te bezoeken

New York is een stad wat het gehele jaar door veel toeristen trekt. De zomers zijn heet, de winters kunnen erg koud worden. In New York zijn ook een aantal feestdagen die indrukwekkend gevierd worden. Zoals New Years Eve wordt zeer groot uitgepakt. In februari wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd. In maart is de viering van St. Patrick's Day en in zowel september als februari vindt er de Mercedes Benz Fashion Week plaats. Genoeg mogelijkheden dus om een feestdag mee te pakken.

...

Belangrijk om te weten voor de reis

Als je een Nederlands paspoort hebt, dan moet je een Visa Waiver Prograp (VWP) ESTA aanvragen voor een bezoek met een duur tot 90 dagen. Alhoewel in veel delen van Amerika de prijzen lager liggen dan in Nederland, is dat in New York niet het geval. De prijzen voor boodschappen liggen gemiddeld zo'n 40% hoger dan in Nederland, prijzen in restaurants ongeveer 20% hoger. Let er op dat de prijzen in restaurants, cafés en bars vaak niet inclusief belastingen zijn, tel er nog zo'n 20% bij op voor de totaalprijs.

...

Het vervoer in New York

Iedereen kent natuurlijk wel de gele taxi's die kenmerkend zijn voor het straatbeeld van New York. Echter is het openbaar vervoer een stuk goedkoper en ook nog eens sneller. Vanaf JFK Airport, Newark Liberty Airport en LaGuardia Airport gaan verschillende buslijnen om je naar het centrum van New York te brengen.

...