Populairste Airline: American Airlines
De meeste passagiers op de route Curacao – New York reizen het liefste met American Airlines.
American Airlines
15 %
United Airlines
10 %
JetBlue Airways
2 %
Tip: 5 weken voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 5 weken voor vertrek het voordeligst. Tot 52 % kan men besparen.
38 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Het laagst zijn de ticketprijzen dinsdag. Hier reis je tot 17 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Miami
Een vlucht met tussenstop in Miami is met 32 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Miami International Airport, FL
08h 13min, vanaf € 253
32 %
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
11h 18min, vanaf € 268
19 %
1 tussenstop Bogota
09h 45min, vanaf € 463
10 %
Retour al vanaf € 250,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 24-12-19 en de terugvlucht op 30-12-19.

€ 250
goedkoop
€ 250
duur
€ 620

New York

‘The City that never sleeps’ of ‘The Big Apple’. Het zijn maar enkele van de vele bijnamen dat New York krijgt. Vooral deze laatste legt de nadruk om de omvang van deze wereldstad. New York heeft zoveel te bieden dat één stedentrip naar deze metropool vaak niet genoeg is.

...

Etnische diversiteit

Manhattan, Little Italy, Chinatown, en de Bronx zijn maar enkele wijken die één van de grootste steden van de United States omvat. Zoals je kunt merken uit de namen bestaat de stad uit een grote etnische diversiteit. Een van de wijken overslaan tijdens je reis betekent dus ook een deel van New York missen. Manhattan biedt dan weer de hoogtepunten van de stad, met Time Square, Ground Zero en de Empire State Building als voornaamste. Een reisplanning van een reisje New York is dus gauw gevuld. Gelukkig is de Big Apple het hele jaar door aangenaam om naar toe te reizen. Waar de zomers heel warm kunnen worden en de winters erg koud, is de eindejaar periode een ideale periode om naar de VS te reizen. New Year’s Eve vieren in New York is namelijk legendarisch omwille van de Time Square ball drop. Ook Chinees nieuwjaar (februari), St Patricks Day (maart) en de Mercedes Benz fashion week (september en februari) zijn eveneens ideale gelegenheden!

...

Esta

Voor Nederlandse staatsburgers is een visum niet vereist. Met het Visa Waiver Program kun je aan de hand van een eenvoudig online in te vullen Estaformulier naar de VS reizen voor een maximale periode van negentig dagen. Let wel dat de VS een pak strenger is op de alcohol en tabak regelgeving. Wie graag uiteten gaat tijdens zijn reis houdt er best rekening mee dat de restaurantprijzen makkelijk 20% hoger liggen dan in Nederland. Dit is zonder de, zeg maar verplichte, fooi van 20% die je mag bijrekenen.

...

Gele taxi

Vanaf de JFK Airport neem je makkelijk de Airtrain naar Howard Beach Metrostation, waar je kan overstappen richting Manhattan (40 à 45 min). Wie New York écht wil ervaren kan ervoor kiezen naar het centrum te reizen met de wereldberoemde gele taxi’s.

...