Vluchten van Curacao naar New York

Tips en tricks om goedkope vluchten van Curacao naar New York te vinden

Populairste Airline: American Airlines
American Airlines, Winair en JetBlue Airways zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 26 % het meest geboekt.
American Airlines
13 %
Winair
11 %
JetBlue Airways
2 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
3 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
104 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op dinsdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Miami
De favoriete verbinding gaat via Miami en word door 25 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Miami International Airport, FL
19h 45min, vanaf € 271
25 %
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
11h 22min, vanaf € 344
14 %
1 tussenstop Port of Spain - Trinidad
08h 15min, vanaf € 303
12 %

Nuttige informatie over de vlucht van Curacao naar New York

New York

‘The City that never sleeps’ of ‘The Big Apple’. Het zijn maar enkele van de vele bijnamen dat New York krijgt. Vooral deze laatste legt de nadruk om de omvang van deze wereldstad. New York heeft zoveel te bieden dat één stedentrip naar deze metropool vaak niet genoeg is.

Etnische diversiteit

Manhattan, Little Italy, Chinatown, en de Bronx zijn maar enkele wijken die één van de grootste steden van de United States omvat. Zoals je kunt merken uit de namen bestaat de stad uit een grote etnische diversiteit. Een van de wijken overslaan tijdens je reis betekent dus ook een deel van New York missen. Manhattan biedt dan weer de hoogtepunten van de stad, met Time Square, Ground Zero en de Empire State Building als voornaamste. Een reisplanning van een reisje New York is dus gauw gevuld. Gelukkig is de Big Apple het hele jaar door aangenaam om naar toe te reizen. Waar de zomers heel warm kunnen worden en de winters erg koud, is de eindejaar periode een ideale periode om naar de VS te reizen. New Year’s Eve vieren in New York is namelijk legendarisch omwille van de Time Square ball drop. Ook Chinees nieuwjaar (februari), St Patricks Day (maart) en de Mercedes Benz fashion week (september en februari) zijn eveneens ideale gelegenheden!

Esta

Voor Nederlandse staatsburgers is een visum niet vereist. Met het Visa Waiver Program kun je aan de hand van een eenvoudig online in te vullen Estaformulier naar de VS reizen voor een maximale periode van negentig dagen. Let wel dat de VS een pak strenger is op de alcohol en tabak regelgeving. Wie graag uiteten gaat tijdens zijn reis houdt er best rekening mee dat de restaurantprijzen makkelijk 20% hoger liggen dan in Nederland. Dit is zonder de, zeg maar verplichte, fooi van 20% die je mag bijrekenen.

Gele taxi

Vanaf de JFK Airport neem je makkelijk de Airtrain naar Howard Beach Metrostation, waar je kan overstappen richting Manhattan (40 à 45 min). Wie New York écht wil ervaren kan ervoor kiezen naar het centrum te reizen met de wereldberoemde gele taxi’s.

Informatie over de vlucht Curacao - New York
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Curacao - New York
  • Vluchttijd: min. 04:49 / max. 04:49
  • Afstand: 3218 km
  • Vluchten per week: 4
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 04:36 / max. 04:36
Topvliegroutes