Populairste Airline: American Airlines
De route Curacao – New York word het meeste geboekt bij American Airlines.
American Airlines
11 %
Winair
10 %
JetBlue Airways
5 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 6 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 54 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op woensdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Miami
De favoriete verbinding gaat via Miami en word door 26 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Miami International Airport, FL
21h 50min, vanaf € 241
26 %
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
11h 17min, vanaf € 336
16 %
1 tussenstop Aruba
08h 43min, vanaf € 383
9 %
Retour al vanaf € 241,00
Een retourvlucht voor slechts € 241,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 04-09-19 en een terugvlucht op 11-09-19.

€ 241
goedkoop
€ 241
duur
€ 548

New York

‘The City that never sleeps’ of ‘The Big Apple’. Het zijn maar enkele van de vele bijnamen dat New York krijgt. Vooral deze laatste legt de nadruk om de omvang van deze wereldstad. New York heeft zoveel te bieden dat één stedentrip naar deze metropool vaak niet genoeg is.

...

Etnische diversiteit

Manhattan, Little Italy, Chinatown, en de Bronx zijn maar enkele wijken die één van de grootste steden van de United States omvat. Zoals je kunt merken uit de namen bestaat de stad uit een grote etnische diversiteit. Een van de wijken overslaan tijdens je reis betekent dus ook een deel van New York missen. Manhattan biedt dan weer de hoogtepunten van de stad, met Time Square, Ground Zero en de Empire State Building als voornaamste. Een reisplanning van een reisje New York is dus gauw gevuld. Gelukkig is de Big Apple het hele jaar door aangenaam om naar toe te reizen. Waar de zomers heel warm kunnen worden en de winters erg koud, is de eindejaar periode een ideale periode om naar de VS te reizen. New Year’s Eve vieren in New York is namelijk legendarisch omwille van de Time Square ball drop. Ook Chinees nieuwjaar (februari), St Patricks Day (maart) en de Mercedes Benz fashion week (september en februari) zijn eveneens ideale gelegenheden!

...

Esta

Voor Nederlandse staatsburgers is een visum niet vereist. Met het Visa Waiver Program kun je aan de hand van een eenvoudig online in te vullen Estaformulier naar de VS reizen voor een maximale periode van negentig dagen. Let wel dat de VS een pak strenger is op de alcohol en tabak regelgeving. Wie graag uiteten gaat tijdens zijn reis houdt er best rekening mee dat de restaurantprijzen makkelijk 20% hoger liggen dan in Nederland. Dit is zonder de, zeg maar verplichte, fooi van 20% die je mag bijrekenen.

...

Gele taxi

Vanaf de JFK Airport neem je makkelijk de Airtrain naar Howard Beach Metrostation, waar je kan overstappen richting Manhattan (40 à 45 min). Wie New York écht wil ervaren kan ervoor kiezen naar het centrum te reizen met de wereldberoemde gele taxi’s.

...