Populairste Airline: American Airlines
Op de vliegroute Curacao – Miami kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij American Airlines.
American Airlines
12 %
British Airways
2 %
Iberia
2 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 38 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
96 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Het laagst zijn de ticketprijzen donderdag. Hier reis je tot 9 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Panama City
Op deze route zijn vluchten via Panama City met een aandeel van 26 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
09h 19min, vanaf € 258
26 %
directe vlucht
03h 17min, vanaf € 268
18 %
2 tussenstops Aruba Panama City-Tocumen International
11h 05min, vanaf € 373
13 %
Retour al vanaf € 258,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 07-11-19 en terugvlucht; 11-11-19.

€ 258
goedkoop
€ 258
duur
€ 835

Op naar het zonnige Miami

Bij de Verenigde Staten denkt men vaak niet direct aan een zonvakantie. Echter bij een trip naar Miami zul je toch al snel het tropische gevoel ervaren.

...

Wat heeft Miami te bieden?

Miami is een bijzondere bestemming, omdat het een mix is van Amerikaanse en Caribische invloeden. Zo merk je wel de regels en wetten van Amerika, maar het leven is er redelijk relaxed. Miami is een grote stad die je kunt bezoeken voor zowel de cultuur als ontspanning.

...

Wanneer is Miami het beste te bezoeken?

Het gehele jaar door is het warm in Miami. De aangenaamste temperaturen zijn er van maart tot mei. Minder prettig is om Miami te bezoeken in het orkaanseizoen, van juni tot november.

Miami is een feestelijke stad, als je daar van deelgenoot wilt zijn kun je rekening houden met de volgende feestdagen en festivals:

- Orange Bowl Festival: dit festival wordt in januari gehouden en is het hoogtepunt van het voetbalseizoen.

- Carnaval: begin maart viert Miami carnaval met optochten, feesten en parades door de stad.

- Independence Day: op 4 juli wordt deze nationale feestdag gevierd waarbij veel mensen vrij zijn. De hele stad is blauw, wit en rood geschilderd en er gebeurd veel op het strand.

...

Wat moet je weten voordat je Miami bezoekt?

Voordat je Miami kunt bezoeken moet je een elektronische inreisvisum (ESTA) aanvragen. Met de verblijfsvergunning mag je 90 dagen in Miami zijn. Je hoeft je niet per se in te enten om Miami te bezoeken, echter worden inentingen tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie wel aanbevolen.

Houdt er rekening mee dat uiteten gaan in Miami niet goedkoop is. Voor een fastfood menu betaal je al snel ongeveer $7, in een restaurant $20 en voor een biertje ongeveer $5.

Wat is handig om te weten als je in Miami bent?

Openbaar vervoer tussen de luchthaven en het centrum is gemakkelijk, bijvoorbeeld met de metro of bus. In Downtown is er gratis vervoer met de elektrische 'Metromover'. Verder is het openbaar vervoer netwerk in het hele gebied (Miami, South Beach) en heel Florida goed. Een enkele reis met de Metrotrail/Metro Bus kost rond de $2,25. Taxi's zijn een stuk duurder, een afstand van 3 km kost al snel $15.

...