Vluchten naar Miami

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Miami

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Miami MIA) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Miami zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Miami reistips

Welcome to Miami

Will Smith bezong het al in zijn hit "Welcome to Miami". Van de West Key tot South Beach schijnt de zon en wordt er tot het ochtendgloren gefeest in deze Amerikaanse stad.

Feestdagen en Festivals in Miami

In Miami houdt men wel van een feestje, dus gelegenheden als feestdagen en festivals worden aangegrepen om tot in de vroege uurtjes te dansen, drinken en van lokale culinaire specialiteiten te genieten. In Januari vier je het Orange Bowl Festival dat in het teken van het American footballseizoen staat. De feestelijke parade door de stad vormt het hoogtepunt van de festiviteiten. Carnaval wordt begin maart met optochten, feesten en parades gevierd. Het epicentrum van de festiviteiten vindt je in Little Havana met als hoogtepunt de Calle Ocho, waarbij de straten veranderen in een massa salsa-dansende mensen. Op 4 juli wordt, net als in de rest van de Verenigde Staten, Independance Day gevierd. Een gelegenheid waarbij veel lokale inwoners vrij hebben en er vooral op het strand veel gebarbecued wordt.

Visum voor Miami

Voor Miami heb je geen visum nodig, maar vraag je een elektronisch inreisvisum (ESTA) aan. De ESTA staat je toe om 90 dagen in de Verenigde Staten te blijven en is simpel online aan te vragen na het invullen van een vragenlijst. Je besteld je ESTA via een overheidswebsite waar je deze direct met creditcard kan betalen. Zonder creditcard zal je de aanvraag van je ESTA af moeten laten handelen door een commerciële partij, waarna de kosten iets hoger uit zullen vallen.

Openbaar vervoer of de taxi in Miami

Taxi's zijn in Miami relatief prijzig, met prijzen die rond de $ 15 voor een korte rit van 3 kilometer liggen. Tegelijkertijd beschikken zowel de stad als het omliggende gebied over een goed openbaar netwerk dat aangesloten is op het grotere netwerk van heel Florida. In het centrum reis je gratis met de elektrische 'Metromover' en een enkele reis met de Metrorail of Metro Bus kost je zo'n $ 2.25.