Vluchten naar Paramaribo

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Paramaribo

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Paramaribo PBM) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Paramaribo zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Paramaribo reistips

Tips: uw reis naar Paramaribo

Wanneer u openstaat voor een culturele verrijking is de stad Paramaribo. Deze hoofdstad van Paramaribo is gelegen aan de westoever van de rivier de Suriname en is absoluut een aanrader om eens te zien. Niet enkel omdat er Nederlands gesproken wordt, maar ook omwille van de afwijkende cultuur. Omdat het opstellen van een programma voor uw reis naar Paramaribo misschien niet erg alledaags mag lijken, vindt u hierbij enkele tips om een onvergetelijke trip te maken.


Wanneer Paramaribo te bezoeken?

Paramaribo heeft een klimaat dat erg afwijkt van de Nederlandse normen. Het is er in de eerste plaats het hele jaar warm, maar heeft ook twee zogenaamde regentijden die vanzelfsprekend gepaard gaan met (hevige) neerslag. De Kleine regentijd vindt plaats tussen december en januari, de Grote regentijd tijdens onze Nederlandse zomer: van april tot augustus. Hoewel deze regentijd u op het eerste zicht eventueel zou kunnen afschrikken, gaat deze op 1 januari ook gepaard met het Surifesta. Op deze dag worden de boze geesten verjaard met vuurwerk. Op 1 juli valt dan weer Keti Koti, de viering van het afschaffen van de slavernij in 1863 en zeker bijzonder om eens bij te wonen.

Voorbereidingen voor vertrek

In de eerste plaats worden door de overheid enkele inentingen aangeraden voor uw verzoek aan Paramaribo: Gele Koorts, malariapillen, DTP en hepatitis A: u laat zich best adviseren door uw huisarts. Nederlanders hebben ook een visum nodig voor hun bezoek, of eventueel een toeristenkaart voor 90 dagen die zowel in Schiphol als bij aankomst in Suriname zelf voor een kleine prijs aan te komen is.

Tips ter plaatse

Het openbaar vervoer rijdt vaak niet erg regelmatig, waardoor toeristen vaak beroep doen op de vele taxi's. Bespreek echter wel de prijs van een rit voor u instapt, zo komt u achteraf ook niet voor verrassingen te staan. Accommodatie is er vanaf circa 60 SRD, een middenklasser hotel is er vanaf ongeveer 115 dollar per nacht. Vast staat dat de prijzen in Suriname vaak goedkoper dan in Nederland zijn, waardoor u voor een zachte prijs toch een exotische trip kunt maken. Geniet alvast van uw reis!