Vluchten naar Suriname

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Suriname

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Suriname voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Suriname zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Suriname reistips

Wat wacht op je in Suriname

De Republiek Suriname is het kleinste onafhankelijke land aan de noordkust van Zuid Amerika. Het land grenst ten oosten aan Frans Guyana, ten zuiden aan Brazilië en ten westen aan Guyana.

In het noorden aan de kust bestaat het landschap vooral uit vlaktes en mangrovebos. Achter deze kustgebieden ligt een klein savanne gebied dat overloopt in een heuvelachtig landschap, met vele regenwouden en rivieren.

Suriname is met name onder onafhankelijke reizigers erg populair vanwege de adembenemende landschappen, diverse regenwouden, de diversiteit van de oude en nieuwe culturen en de rijkdom aan flora en fauna. De natuurreservaten van Brownsberg en Voltzberg zijn goed ontwikkeld voor het toerisme met een groot aantal comfortabele lodges. Een tocht met de boot biedt een goede gelegenheid om de paradijselijke water wereld en het interieur van het land te verkennen.

Wat is de beste tijd om Suriname te bezoeken?

Suriname ligt vlakbij de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Het is er het hele jaar door heet en plakkerig weer. In Suriname zijn 2 regenseizoen, eerst een korte periode van December tot Februari, en dan een langere van April tot Augustus. Bezoekers kunnen het regenseizoen beter vermijden omdat dit seizoen bijna altijd gepaard gaat met aardverschuivingen en overstromingen.

De officiële nationale taal is Nederlands. Vrijwel de gehele bevolking spreekt ook de Creoolse taal Sranan Tongo. Andere belangrijke talen, als gevolg van een immigratiegolf 200 jaar terug, zijn Hindi en Javaans. Dan worden er ook nog een aantal inheemse talen gesproken.

Visum bepalingen, gezondheid en inentingen

Nederlanders hebben voor Suriname een visum nodig. Neem hiervoor contact op met de Surinaamse Ambassade in Amsterdam. U kunt ook eens kijken op de site van Ministerie van Buitenlandse zaken; www.minbuza.nl.

Voor Suriname word er aangeraden om je te laten inenten voor Hepatitis A, Tyfus, difterie, polio en tetanus. Tevens word aangeraden om lichaam dekkende kleding te dragen in verband met muggen en insecten, en om ter plaatse insectenspray en dergelijken aan te schaffen. Er is het hele jaar door een risico op malaria.

De medische zorg is in Suriname in orde. Het is verstandig om van te voren een goede reis en ziektekostenverzekering af te sluiten. In uw bagage mag een eerste hulp kit niet ontbreken, en het is verstandig om fruit en groente voor consumptie altijd eerst te schillen of te koken.

Interessante plekken in Suriname

De hoofdstad Paramaribo ligt op zo'n 23 kilometer afstand van de Atlantische Oceaan aan de rivier de Suriname. Paramaribo is het culturele en economische middelpunt van Suriname en heeft dankzij haar langdurige koloniale verleden veel prachtige Nederlandse en Franse architectonische hoogstandjes.

Deze stad valt vooral op omdat bijna alle huizen volledig uit hout bestaan. Dankzij dit feit heeft de UNESCO deze stad in 2002 op de werelderfgoedlijst gezet. Het Suriname museum in het onlangs gerenoveerde Fort Zeelandia, het Onafhankelijkheid plein en het paleis van de president zijn allemaal de moeite waard om te bekijken. De 2 tuinen, de Cultuurtuin, en de Palmentuin zijn ook erg mooi en mogen bij een bezoek aan Paramaribo zeker niet in uw programma ontbreken.

De KLM (KL) is de enige luchtvaartmaatschappij die vanuit Amsterdam (AMS) rechtstreeks op Paramaribo (PMB) vliegt. Air France (AF) vliegt ook vanuit Europa op Paramaribo.