Vluchten naar Egypte

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Egypte

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Egypte voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Egypte zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Egypte reistips

De belangrijkste bestemmingen in Egypte

Veel vluchten naar Egypte eindigen op de luchthaven van Caïro. Andere populaire luchthavens in Egypte zijn Marsa Alam, Hurghada en Sharm el Sheikh. Een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol naar Caïro duurt ongeveer vierenhalf uur. EgyptAir en Corendon Dutch Airlines vliegen naar Egypte. Een vlucht naar Marsa Alam duurt wat langer, namelijk vijfenhalf uur. Bovendien maakt deze vlucht gebruik van een tussenlanding. Vanaf Rotterdam zijn er eveneens vluchten naar Caïro, maar die duren gemiddeld twee maal zo lang.

Wat is de beste tijd om Egypte te bezoeken?

Liefhebbers van de Middellandse Zee kunnen het gehele jaar door afreizen naar Egypte. Het zeewater is er minimaal 20 graden Celsius, een prima temperatuur voor wat verkoeling op een warme vakantiedag. April tot en met november zijn ideale maanden voor een vakantie. Mensen die de extreme hitte het liefst vermijden, worden afgeraden om Egypte te bezoeken in de maanden juni, juli, augustus en september. Het is goed om te weten dat Egypte tot een van de droogste landen ter wereld behoort.

Bijzondere plekken in Egypte

Egypte staat garant voor een heerlijk klimaat, ideaal voor liefhebbers van een zonvakantie. De Rode Zee geniet grote populariteit onder toeristen, onder andere vanwege de diverse duikmogelijkheden. De grootste publiekstrekkers in Egypte zijn echter de archeologische schatten, bijvoorbeeld de indrukwekkende piramides. De beroemdste piramide is Cheops in Gizeh. Hij is 146 meter hoog én behoort tot de zeven klassieke wereldwonderen.