idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Fez reistips

Koningsstad

Fez, ook wel Fès genaamd, is de op twee na grootste stad van Marokko na Casablanca en Marrakesh. Fez is een van de 'vier koningssteden' met Marrakesh, Meknes en Rabat. De stad staat bekend door onder andere de Qarawiyyin universiteit: de oudste universiteit ter wereld.

Hete zomers, ijzige winters

De beste reistijd is in het voorjaar of in de herfst. De zomers in Fez kunnen zeer heet worden. In de winter kan het zo'n 10 graden vriezen. Op 30 juli viert men de kroning van Koning Mohammed VI met parades en grote festivals door het hele land. De Ramadan wordt gevierd in de negende maand van de Islamitische maankalender. Het offerfeest vindt volgens vaste traditie zo'n 30 dagen na de Ramadan plaats.

Genoeg te zien!

Nederlandse paspoorthouders kunnen 3 maanden visumvrij door Marokko reizen. Let op: het paspoort moet nog ten minste 6 maanden gelden zijn. Het is aanbevolen maar niet verplicht inentingen te nemen tegen hepatitis A en DTP (difterie, tetanus en polio). Engels is niet gebruikelijk in Fez, met Spaans of Frans kom je een stuk verder. In Fez is een leerlooierij waar het leer nog steeds bewerkt word als in de middeleeuwen. Het is eveneens aan te raden een bezoek te brengen aan de Romeinse ruïnes bij Volubilis en een klein charmant stadje Moulay Idriss. Afdingen is ook in Fez de regel.

Vervoer in en rond Fez

De luchthaven lig op ongeveer 15 kilometer van het centrum. De goedkoopste optie is bus 16. Er gaat eveneens een Airport Shuttle die 20 Dirham kost. Een taxi kost ongeveer 120 tot en met 150 Dirham. Het openbaar vervoer is erg goedkoop in Fez maar kan chaotisch lijken. Taxi's zijn in vergelijking met Nederland goedkoop. Taxi's zijn te delen of je betaald voor een hele taxi (nog steeds goedkoop). Hostels zijn vaaf 60 Dirham te boeken. Hotels vanaf 100 Dirham.