Populairste Airline: Transavia
De populairste airlines op de route Eindhoven – Marrakech zijn met 21 % Transavia en Ryanair.
Transavia
13 %
Ryanair
8 %
Tip: 8 weken voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 8 weken voor vertrek boekt. Zo kan je tot 4 % besparen.
56 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Eindhoven – Marrakech boeken 42 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 45min, vanaf € 56
42 %
1 tussenstop Barcelona
27h 05min, vanaf € 91
8 %
1 tussenstop Wenen
16h 30min, vanaf € 69
8 %
Retour al vanaf € 52,00
Voor maar € 52,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 11-01-20 en een terugvlucht op 15-01-20.

€ 52
goedkoop
€ 52
duur
€ 768

Marrakech in een notendop

Gelegen in Noord-Afrika lijkt deze stad zo ver weg, maar op maar enkele uren vliegen begeeft u zich in een compleet andere wereld. Als een van de vier koningssteden van Marokko, doet deze imposante stad zich u echt wanen in het sprookje van 1000 en 1 nacht. Met het drukke en chaotische Djemnaa el Fna plein als hart van de stad en omgeven door een doolhof van kronkelende, smalle steegjes vol met souks, bruist het hier altijd.

...

Beste tijd voor uw reis naar Marrakech

In Marrakech geldt een Mediterraan klimaat, wat inhoudt dat de zomer ronduit heet en droog zijn en de winters mild. Gedurende de winter valt de meeste neerslag. Als u de beste reistijd zoekt voor uw reis naar Marrakech, houdt er dan rekening mee dat de zomers in zo'n dichtbevolkte en drukke stad erg onaangenaam kunnen zijn gezien de hete temperaturen. Hoewel de winters kunnen rekenen op iets meer neerslag, zijn de temperaturen gedurende de wintermaanden nog steeds zeer aangenaam rond de 18-22 graden. Als u van plan bent om actief de stad te gaan bekijken, dan is het dus aan te raden Marrakech gedurende de zomermaanden te vermijden. De stad bezoeken tijdens een nationale feestdag is een belevenis op zich; de hele stad loopt uit en viert uitbundig feest. Enkele feestdagen in Marokko zijn de volgende; op 1 januari wordt er in Marokko de viering van het nieuwe jaar gevierd, 11 januari het Onafhankelijkheidsmanifest, 3 maart is de Nationale feestdag van het land, 30 juli vindt het feest ter kroning van koning Mohammed VI plaats en 18 november is Onafhankelijkheidsdag. Daarnaast natuurlijk nog het offerfeest en het Suikerfeest na de Ramadan, waarvan de data variëren.

...

Voorbereiding is het halve werk

Voor een reis naar Marokko zijn vaccinaties niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en hepatitis A aangeraden. Ook een BMR inenting wordt aanbevolen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad. Ook veiligheid is iets dat naast hygiene goed in de gaten dient te worden gehouden. In een chaotische stad als deze zijn zakkenrollers en oplichters in groten getale aanwezig en enige alertheid is dan ook gewenst. Sinds juli 2014 geldt in Marokko het hoogste niveau voor terreurdreiging, enige alertheid ten aanzien van verdachte situaties is dus ook zeer aan te raden.

...

Eenmaal in Marokko

De afstand van de luchthaven van Marrakech naar het centrum is zo'n 3 km. Er vertrekt ieder half uur een bus, deze duurt ong. 15 minuten en kost zo'n 30 MAD. Prijs voor een taxi is gemiddeld 20 a 30 MAD. Taxichauffeurs proberen je altijd veel meer te laten betalen en kunnen erg agressief zijn, spreek dus altijd van tevoren een prijs af of laat de meter lopen. Kosten van levensonderhoud zijn veel goedkoper dan in Nederland, tot wel 50%! Gemiddeld betaal je voor een hostel zo'n 60 Dirham en voor een hotel 100. Een maaltijd kost je ongeveer 65 MAD, maar bij een van de vele eettentjes op het Djemnaa el Fna plein kun je nog goedkoper uit zijn. Hier vindt je ook overal seizoensgebonden groenten en fruit en verse sappen. Let wel op; afdingen is de regel. Kijk ook niet raar op als je wordt uitgenodigd voor een kopje thee met verse munt, het wordt als onbeschoft gezien als je hier niet op in gaat.

...