Populairste Airline: Air France
De route Amsterdam – Marrakech word het meeste geboekt bij Air France.
Air France
12 %
TAP Portugal
9 %
Transavia
5 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
4 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
112 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
Het laagst zijn de ticketprijzen zondag. Hier reis je tot 33 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
In het bijzonder de route via Parijs-Charles de Gaulle is met een boekingsaandeel van 18 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
09h 00min, vanaf € 185
18 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
06h 25min, vanaf € 135
18 %
1 tussenstop Barcelona
16h 50min, vanaf € 153
12 %

Marrakech, de parel van Marokko

Een middeleeuwse stad waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Geniet in Marrakech van een bolwerk van de Noord-Afrikaanse cultuur dat nog volop in bloei is.

...

Altijd warm in Marrakech

De zomers in Marrakech zijn heet te noemen, maar eigenlijk is het in Marrakech gedurende het hele jaar warm. Het weer kan zeer wispelturig zijn, maar één ding is zeker, de avond biedt flinke verkoeling. Het hele jaar door zijn er boeiende evenementen in Marrakech, zo ook op de feestdagen. Tijdens het Suikerfeest en het Offerfeest hangt er een bijzondere sfeer in Marrakech. Dit geldt ook voor 30 Juli, wanneer de kroning van Koning Mohammed VI wordt gevierd.

...

Goed voorbereid op reis naar Marrakech

Nederlandse paspoorthouders kunnen 3 maanden visumvrij verblijven in Marokko, wel moet het paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn. Inentingen zijn niet verplicht maar zeker aan te raden. Als u naar Marokko reist, is het verstandig om een DTP-prik en een inenting voor Hepatitis A te halen. Kijk in ieder geval uit met water en fruit. Het water koken voor gebruik en het fruit wassen en zelf schillen is aan te raden.

...

Het bruisende Marrakech

Het is goed om als reiziger naar Marrakech goed voorbereid te vertrekken. De stad wordt door sommigen als chaotisch ervaren en vertrekken met de juiste informatie kan een hoop problemen schelen. Engels is niet gebruikelijk in Marrakech, Frans en Spaans worden vaker gesproken.

Het leven is tot de helft goedkoper dan in Nederland. Bovendien is afdingen de regel. Seizoensgebonden producten zijn goedkoop en eenvoudig te verkrijgen op de vele markten. Ook de transportatie regelen is goedkoop in Marokko. Het openbaar vervoer is goedkoop, maar chaotisch. Bovendien bent u met een taxi ook voordelig uit in vergelijking tot Nederland. Spreek wel van tevoren een prijs af. Hostels vindt u vanaf 60 Dirham, Hotels al vanaf 100 Dirham.

...