Populairste Airline: TAP Portugal
TAP Portugal, Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 81 % het meest geboekt.
TAP Portugal
59 %
Royal Air Maroc
15 %
Air Arabia Maroc
7 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 5 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 50 % kan men besparen.
153 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De prijzen variëren per dag van de week. dinsdag zijn vliegtickets tot 11 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Lissabon
Een vlucht met tussenstop in Lissabon is met 62 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Lissabon
09h 55min, vanaf € 161
62 %
1 tussenstop Casablanca
05h 45min, vanaf € 222
15 %
directe vlucht
03h 20min, vanaf € 173
8 %
Retour al vanaf € 161,00
Als je reis begint op 24-06-19 en je de terugreis op 19-07-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 161,00.

€ 161
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Fez: Marokkaanse gastvrijheid

Fez of Fès is een prachtige koningsstad in het noordelijke deel van Marokko. Het is de op twee na grootste stad van Marokko en werd vanaf 1070 pas het Fez zoals we dat nu kennen. Voor die tijd was de stad nog opgedeeld in twee steden. Fez is onderdeel van een van de meest toeristische trekpleisters van Marokko. Vooral het oude centrum dat op de werelderfgoedlijst staat wordt veel bezocht. In Fez ligt de oudste universiteit ter wereld: de Qarawiyyin universiteit.

...

Klimaat en festiviteiten

In de zomer kan het in Fez extreem warm worden, het kwik kan oplopen tot wel 45 graden. In de winter kan het wel 10 graden vriezen. De beste periode om naar Fez te reizen is in het voorjaar of de herfst. De ramadan vindt plaats in de negende maand van de islamitische kalender. Aan het begin van de daaropvolgende maand is het Suikerfeest. Op 30 juli wordt het feest ter ere van de kroning van koning Mohammed VI gevierd met festivals en parades door het hele land.

...

Veiligheid en algemene kosten

Inentingen voor een reis naar Fez zijn niet verplicht, maar aangeraden wordt om in te enten tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A. Om naar Fez te reizen moet een Nederlandse paspoort minstens zes maanden geldig zijn. Voor Nederlandse paspoorthouders kan er maximaal 3 maanden visumvrij gereisd worden. De kosten voor levensonderhoud zijn in Fez tot wel de helft goedkoper dan in Nederland. Een maaltijd in een restaurant kost ongeveer 65 MAD, een softdrink ongeveer 6 MAD. Thee met verse munt is een aanrader. Op de markt zijn seizoensgebonden groenten en fruit verkrijgbaar. Afdingen is meer regel dan uitzondering. Hostels kosten vanaf 60 Dirham en een hotel vanaf 100 Dirham.

...

Vervoer in Fez

Het oude centrum is geheel autovrij. Het zwaardere vervoer wordt hier per ezel gedaan. De luchthaven ligt op 15 km afstand van het centrum. Van hier af is de goedkoopste optie om bus 16 te nemen. Shuttle "Aiport- Fez" kost ongeveer 20 Dirham. Per taxi betaal je 120 tot 150 Dirham. Taxi's kunnen gedeeld worden met andere reizigers.  

...