Populairste Airline: TAP Portugal
De route Amsterdam – Fez word het meeste geboekt bij TAP Portugal.
TAP Portugal
43 %
Royal Air Maroc
16 %
Air Arabia Maroc
8 %
Tip: 3 weken voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 weken voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 52 % bespaard worden.
22 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: december
In december zijn de ticketprijzen met 27 % onder het jaarlijks gemiddelde het goedkoopst. vliegtickets zijn het minst goedkoop in juli.
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op zaterdag kan een vlucht tot 21 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Lissabon
48 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Lissabon.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Lissabon
21h 15min, vanaf € 146
48 %
1 tussenstop Casablanca
08h 40min, vanaf € 212
17 %
1 tussenstop Barcelona
06h 20min, vanaf € 163
15 %
Retour al vanaf € 139,00
Een retourvlucht voor slechts € 139,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 12.04.2018 en een terugvlucht op 15.04.2018. Tot 35 % gunstiger dan andere tickets op deze route.

€ 139
goedkoop
€ 109
duur
€ 355

Fez: Marokkaanse gastvrijheid

Fez of Fès is een prachtige koningsstad in het noordelijke deel van Marokko. Het is de op twee na grootste stad van Marokko en werd vanaf 1070 pas het Fez zoals we dat nu kennen. Voor die tijd was de stad nog opgedeeld in twee steden. Fez is onderdeel van een van de meest toeristische trekpleisters van Marokko. Vooral het oude centrum dat op de werelderfgoedlijst staat wordt veel bezocht. In Fez ligt de oudste universiteit ter wereld: de Qarawiyyin universiteit.

...

Klimaat en festiviteiten

In de zomer kan het in Fez extreem warm worden, het kwik kan oplopen tot wel 45 graden. In de winter kan het wel 10 graden vriezen. De beste periode om naar Fez te reizen is in het voorjaar of de herfst. De ramadan vindt plaats in de negende maand van de islamitische kalender. Aan het begin van de daaropvolgende maand is het Suikerfeest. Op 30 juli wordt het feest ter ere van de kroning van koning Mohammed VI gevierd met festivals en parades door het hele land.

...

Veiligheid en algemene kosten

Inentingen voor een reis naar Fez zijn niet verplicht, maar aangeraden wordt om in te enten tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A. Om naar Fez te reizen moet een Nederlandse paspoort minstens zes maanden geldig zijn. Voor Nederlandse paspoorthouders kan er maximaal 3 maanden visumvrij gereisd worden. De kosten voor levensonderhoud zijn in Fez tot wel de helft goedkoper dan in Nederland. Een maaltijd in een restaurant kost ongeveer 65 MAD, een softdrink ongeveer 6 MAD. Thee met verse munt is een aanrader. Op de markt zijn seizoensgebonden groenten en fruit verkrijgbaar. Afdingen is meer regel dan uitzondering. Hostels kosten vanaf 60 Dirham en een hotel vanaf 100 Dirham.

...

Vervoer in Fez

Het oude centrum is geheel autovrij. Het zwaardere vervoer wordt hier per ezel gedaan. De luchthaven ligt op 15 km afstand van het centrum. Van hier af is de goedkoopste optie om bus 16 te nemen. Shuttle "Aiport- Fez" kost ongeveer 20 Dirham. Per taxi betaal je 120 tot 150 Dirham. Taxi's kunnen gedeeld worden met andere reizigers.  

...