Populairste Airline: Royal Air Maroc
Op de vliegroute Amsterdam – Fez kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Royal Air Maroc.
Royal Air Maroc
22 %
Air Arabia Maroc
15 %
TAP Portugal
15 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 35 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
86 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op zaterdag kan een vlucht tot 22 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Casablanca
Op deze route zijn vluchten via Casablanca met een aandeel van 28 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Casablanca
06h 45min, vanaf € 227
28 %
directe vlucht
03h 15min, vanaf € 132
19 %
1 tussenstop Barcelona
06h 20min, vanaf € 156
12 %
Retour al vanaf € 132,00
Voor maar € 132,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 03.11.2018 en een terugvlucht op 10.11.2018.

€ 132
goedkoop
€ 109
duur
€ 403

Fez: Marokkaanse gastvrijheid

Fez of Fès is een prachtige koningsstad in het noordelijke deel van Marokko. Het is de op twee na grootste stad van Marokko en werd vanaf 1070 pas het Fez zoals we dat nu kennen. Voor die tijd was de stad nog opgedeeld in twee steden. Fez is onderdeel van een van de meest toeristische trekpleisters van Marokko. Vooral het oude centrum dat op de werelderfgoedlijst staat wordt veel bezocht. In Fez ligt de oudste universiteit ter wereld: de Qarawiyyin universiteit.

...

Klimaat en festiviteiten

In de zomer kan het in Fez extreem warm worden, het kwik kan oplopen tot wel 45 graden. In de winter kan het wel 10 graden vriezen. De beste periode om naar Fez te reizen is in het voorjaar of de herfst. De ramadan vindt plaats in de negende maand van de islamitische kalender. Aan het begin van de daaropvolgende maand is het Suikerfeest. Op 30 juli wordt het feest ter ere van de kroning van koning Mohammed VI gevierd met festivals en parades door het hele land.

...

Veiligheid en algemene kosten

Inentingen voor een reis naar Fez zijn niet verplicht, maar aangeraden wordt om in te enten tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A. Om naar Fez te reizen moet een Nederlandse paspoort minstens zes maanden geldig zijn. Voor Nederlandse paspoorthouders kan er maximaal 3 maanden visumvrij gereisd worden. De kosten voor levensonderhoud zijn in Fez tot wel de helft goedkoper dan in Nederland. Een maaltijd in een restaurant kost ongeveer 65 MAD, een softdrink ongeveer 6 MAD. Thee met verse munt is een aanrader. Op de markt zijn seizoensgebonden groenten en fruit verkrijgbaar. Afdingen is meer regel dan uitzondering. Hostels kosten vanaf 60 Dirham en een hotel vanaf 100 Dirham.

...

Vervoer in Fez

Het oude centrum is geheel autovrij. Het zwaardere vervoer wordt hier per ezel gedaan. De luchthaven ligt op 15 km afstand van het centrum. Van hier af is de goedkoopste optie om bus 16 te nemen. Shuttle "Aiport- Fez" kost ongeveer 20 Dirham. Per taxi betaal je 120 tot 150 Dirham. Taxi's kunnen gedeeld worden met andere reizigers.  

...