Populairste Airline: bv. Ryanair, Transavia, Vueling Airlines
De meeste passagiers op de route Amsterdam – Malaga reizen het liefste met Ryanair.
Ryanair
4 %
Transavia
4 %
Vueling Airlines
4 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 2 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 119,00.
62 dagen voor vertrek
Vluchten bv. in december bijzonder voordelig
Over het hele jaar gezien zijn in november en december de goedkoopste vluchten van Amsterdam naar Malaga beschikbaar.
Goedkoopste weekdag: bv. vrijdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want woensdags en vrijdags zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 20 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 55min, vanaf € 95
20 %
1 tussenstop Lissabon
17h 10min, vanaf € 131
11 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
14h 05min, vanaf € 139
10 %
Retour al vanaf € 95,00
Een retourvlucht voor slechts € 95,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 14.11.2018 en een terugvlucht op 16.11.2018. vergeleken met de gemiddelde prijs, bespaart u op dit moment 39 %.

€ 95
goedkoop
€ 69
duur
€ 232

Vakantie in zuidelijk Spanje: Málaga

Málaga, vakantieplek bij uitstek

In het zuiden van Spanje vinden we de meer dan 3.000 jaar oude stad Málaga, een van de grootste steden van Spanje. De inwoners worden Malagueños genoemd en volgens hen kom je hier altijd een keer terug. Deze stad is bij uitstek geschikt om op vakantie te gaan. Het mediterraanse en subtropisch klimaat maken dat het hier het gehele jaar door aangenaam vertoeven is. De vele monumenten en gebouwen, parken en tuinen en uiteraard het strand trekken jaarlijks veel toeristen.

...

Aangenaam klimaat

De zomers zijn warme en de winters zijn mild. In augustus bedraagt de gemiddelde temperatuur ruim 30 graden. In januari is de temperatuur minimaal 7.5 graden, wat vrij hoog is in Europa. De beste reistijd ligt tussen april en oktober. Omdat deze stad erg populair is, kunnen de stranden in Málaga in juli en augustus druk bezet zijn. In de wintermaanden kan het weer soms onvoorspelbaar zijn. Belangrijke feestdagen zijn onder andere 6 januari, waarbij de processie van de drie heilige koningen plaatsvindt. In de tweede helft van juni is er de Feria de Málaga: 9 dagen lang wordt er gefeest en vuurwerk afgestoken

...

Veilig en goed voorbereid op reis

Voor Spanje worden geen inentingen verplicht of aanbevolen. De kosten voor levensonderhoud bedraagt in Málaga ongeveer de helft als wat we in Nederland/ België gewend zijn. Zo zijn de prijzen in supermarkten en restaurants beduidend lager. Je vindt er tapasbars, diverse restaurants, leuke terrasjes en bars. Ook zijn er ijssalons met ambachtelijk ijs. Een middag-maaltijd kost in veel restaurants ongeveer 6 euro. Tussen 14 en 17 uur (siësta) zijn veel winkels gesloten.

...

Vervoer en overnachten

Vanaf de luchthaven rijden er bussen naar het centrum van Málaga. De kosten hiervan bedragen ongeveer 3 euro. Met de trein bedraagt dit ongeveer 1,75 euro. Een taxi is duurder: rond de 20 euro. Het is mogelijk om vooraf een huurauto te reserveren. Het is vaak lastig om een parkeerplaats in Málaga te vinden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken. Overnachten doe je in een budget hostel (ongeveer 10 euro per nacht) of in een hotel (ongeveer 50 euro per nacht)

...