Populairste Airline: Transavia
De route Amsterdam – Malaga word het meeste geboekt bij Transavia.
Transavia
7 %
Vueling Airlines
6 %
Ryanair
5 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 6 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 57 % besparen.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn vrijdag. Op deze dagen kan tot 27 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Van Amsterdam naar Malaga vliegen 30 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 66
30 %
1 tussenstop Lissabon
10h 45min, vanaf € 131
10 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
14h 05min, vanaf € 132
10 %
Retour al vanaf € 66,00
Als je reis begint op 11.01.2019 en je de terugreis op 20.01.2019 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 66,00.

€ 66
goedkoop
€ 66
duur
€ 242

Vakantie in zuidelijk Spanje: Málaga

Málaga, vakantieplek bij uitstek

In het zuiden van Spanje vinden we de meer dan 3.000 jaar oude stad Málaga, een van de grootste steden van Spanje. De inwoners worden Malagueños genoemd en volgens hen kom je hier altijd een keer terug. Deze stad is bij uitstek geschikt om op vakantie te gaan. Het mediterraanse en subtropisch klimaat maken dat het hier het gehele jaar door aangenaam vertoeven is. De vele monumenten en gebouwen, parken en tuinen en uiteraard het strand trekken jaarlijks veel toeristen.

...

Aangenaam klimaat

De zomers zijn warme en de winters zijn mild. In augustus bedraagt de gemiddelde temperatuur ruim 30 graden. In januari is de temperatuur minimaal 7.5 graden, wat vrij hoog is in Europa. De beste reistijd ligt tussen april en oktober. Omdat deze stad erg populair is, kunnen de stranden in Málaga in juli en augustus druk bezet zijn. In de wintermaanden kan het weer soms onvoorspelbaar zijn. Belangrijke feestdagen zijn onder andere 6 januari, waarbij de processie van de drie heilige koningen plaatsvindt. In de tweede helft van juni is er de Feria de Málaga: 9 dagen lang wordt er gefeest en vuurwerk afgestoken

...

Veilig en goed voorbereid op reis

Voor Spanje worden geen inentingen verplicht of aanbevolen. De kosten voor levensonderhoud bedraagt in Málaga ongeveer de helft als wat we in Nederland/ België gewend zijn. Zo zijn de prijzen in supermarkten en restaurants beduidend lager. Je vindt er tapasbars, diverse restaurants, leuke terrasjes en bars. Ook zijn er ijssalons met ambachtelijk ijs. Een middag-maaltijd kost in veel restaurants ongeveer 6 euro. Tussen 14 en 17 uur (siësta) zijn veel winkels gesloten.

...

Vervoer en overnachten

Vanaf de luchthaven rijden er bussen naar het centrum van Málaga. De kosten hiervan bedragen ongeveer 3 euro. Met de trein bedraagt dit ongeveer 1,75 euro. Een taxi is duurder: rond de 20 euro. Het is mogelijk om vooraf een huurauto te reserveren. Het is vaak lastig om een parkeerplaats in Málaga te vinden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken. Overnachten doe je in een budget hostel (ongeveer 10 euro per nacht) of in een hotel (ongeveer 50 euro per nacht)

...