Populairste Airline: Transavia
De meeste passagiers op de route Amsterdam – Malaga reizen het liefste met Transavia.
Transavia
6 %
Ryanair
4 %
Vueling Airlines
4 %
Tip: 4 weken voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 4 weken voor take off. Hier betaal je slechts  € 69,00.
28 dagen voor vertrek
Vluchten bv. in december bijzonder voordelig
De maand waarin men van Amsterdam naar Malaga reist bepaald de prijs van het ticket. De gunstigste vluchten op deze route worden in november en december gevlogen.
Goedkoopste weekdag: bv. vrijdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn woensdag en vrijdag. Op deze dagen kan tot 16 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Amsterdam – Malaga boeken 21 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 72
21 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
04h 45min, vanaf € 123
14 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
07h 20min, vanaf € 138
10 %
Retour al vanaf  € 72,00
Een retourvlucht voor slechts  € 72,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 23.01.2018 en een terugvlucht op 25.01.2018. Ten opzichte van de gemiddelde prijs kan 46 % bespaard worden.

€ 72
goedkoop
€ 69
duur
€ 213

Vakantie in zuidelijk Spanje: Málaga

Málaga, vakantieplek bij uitstek

In het zuiden van Spanje vinden we de meer dan 3.000 jaar oude stad Málaga, een van de grootste steden van Spanje. De inwoners worden Malagueños genoemd en volgens hen kom je hier altijd een keer terug. Deze stad is bij uitstek geschikt om op vakantie te gaan. Het mediterraanse en subtropisch klimaat maken dat het hier het gehele jaar door aangenaam vertoeven is. De vele monumenten en gebouwen, parken en tuinen en uiteraard het strand trekken jaarlijks veel toeristen.

...

Aangenaam klimaat

De zomers zijn warme en de winters zijn mild. In augustus bedraagt de gemiddelde temperatuur ruim 30 graden. In januari is de temperatuur minimaal 7.5 graden, wat vrij hoog is in Europa. De beste reistijd ligt tussen april en oktober. Omdat deze stad erg populair is, kunnen de stranden in Málaga in juli en augustus druk bezet zijn. In de wintermaanden kan het weer soms onvoorspelbaar zijn. Belangrijke feestdagen zijn onder andere 6 januari, waarbij de processie van de drie heilige koningen plaatsvindt. In de tweede helft van juni is er de Feria de Málaga: 9 dagen lang wordt er gefeest en vuurwerk afgestoken

...

Veilig en goed voorbereid op reis

Voor Spanje worden geen inentingen verplicht of aanbevolen. De kosten voor levensonderhoud bedraagt in Málaga ongeveer de helft als wat we in Nederland/ België gewend zijn. Zo zijn de prijzen in supermarkten en restaurants beduidend lager. Je vindt er tapasbars, diverse restaurants, leuke terrasjes en bars. Ook zijn er ijssalons met ambachtelijk ijs. Een middag-maaltijd kost in veel restaurants ongeveer 6 euro. Tussen 14 en 17 uur (siësta) zijn veel winkels gesloten.

...

Vervoer en overnachten

Vanaf de luchthaven rijden er bussen naar het centrum van Málaga. De kosten hiervan bedragen ongeveer 3 euro. Met de trein bedraagt dit ongeveer 1,75 euro. Een taxi is duurder: rond de 20 euro. Het is mogelijk om vooraf een huurauto te reserveren. Het is vaak lastig om een parkeerplaats in Málaga te vinden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken. Overnachten doe je in een budget hostel (ongeveer 10 euro per nacht) of in een hotel (ongeveer 50 euro per nacht)

...