Vluchten van Rotterdam naar Malaga

Tips en tricks om goedkope vluchten van Rotterdam naar Malaga te vinden

Populairste Airline: Transavia
Op de vliegroute Rotterdam – Malaga kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Transavia.
Transavia
65 %
British Airways
23 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 37 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
94 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
De prijzen variëren per dag van de week. zondag zijn vliegtickets tot 20 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Van Rotterdam naar Malaga vliegen 67 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 50min, vanaf € 118
67 %
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Gatwick
12h 45min, vanaf € 257
19 %
2 tussenstops Londen-City Airport Londen-Gatwick Madrid-Barajas
25h 40min, vanaf € 269
6 %

Nuttige informatie over de vlucht van Rotterdam naar Malaga

Málaga: de Moren en Picasso

Slenteren met een ijsje langs het geboortehuis van Pablo Picasso? Een Zen-moment in de Catedral de Málaga? Het kan allemaal in deze eeuwenoude Spaanse havenstad vol kunst en cultuur. En overal doorheen de stad proef je het Moorse verleden.

Vóór- en na-zomeren

De beste maanden om Malaga te bezoeken zijn april en oktober. Juli en augustus kunnen erg warm worden en de stranden zijn dan overvol. In december en januari is het weer soms onvoorspelbaar. Bijzonder om mee te maken zijn de heilige week processies rond de Pasen. Op 6 januari is de processie van de heilige Drie Koningen. In de tweede helft van juni vinden de Feria de Málaga plaats; een feest met 9 dagen vuurwerk.

Eettips en siësta

Boek huurauto's op voorhand en denk erom dat in het centrum van Málaga moeilijk parkeerplaatsen te vinden zijn. Een beetje kennis van de Spaanse taal is nuttig, maar veel mensen spreken Engels. Eetgelegenheden en supermarkten zijn ongeveer de helft goedkoper dan in Nederland. Wie een goedkoop hapje wil eten, kan kiezen voor het Menu del dia. Deze 3-gangen middag-maaltijd heb je in veel restaurants voor ongeveer € 3,-. Tussen 14.00 en 17.00 uur is het siësta; veel winkels zijn dan dicht.

Hoe kom ik daar en wat kost het?

Met de bus van het vliegveld naar Málaga centrum kost ca. € 5,- en een treinkaartje is zo'n € 1,75. De taxikosten naar hartje stad gaan vanaf € 20,-. Al deze vervoermiddelen doen ongeveer 15 minuten over de reis. De luchthaven-bus naar de Costa del Sol, zoals bijvoorbeeld Marbella, kost plusminus € 6,-; kaartjes naar Torremolinos en Benalmadena bedragen ca. € 4,-. Een hotelletje kan vanaf € 50,-. Voor een overnachting in een Budget Hostel ben je ongeveer € 10,- kwijt.

Wat is handig, bus of taxi?

Belangrijke bezienswaardigheden zijn prima te voet bereikbaar. Losse buskaarten zijn rond € 1,30. Oplaadbare multi-tripkaarten zijn verkrijgbaar bij Estancos. Taxi's zijn vrij duur en op zaterdag en in de vakantie liggen de tarieven hoger. Ook na 10 uur betalen mensen meer.

Informatie over de vlucht Rotterdam - Malaga
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Rotterdam - Malaga
  • Vluchttijd: min. 02:50 / max. 02:50
  • Afstand: 1841 km
  • Vluchten per week: 8
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 02:55 / max. 02:55