Populairste Airline: British Airways
British Airways is met 53 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
British Airways
53 %
Transavia
41 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Om 22 % te besparen boekt u uw ticket het beste 3 maanden voor vertrek .
88 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Op Rotterdam naar Malaga zijn directe vluchten met 70 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 50min, vanaf € 99
70 %
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Heathrow
08h 45min, vanaf € 253
20 %
1 tussenstop Lissabon
07h 50min, vanaf € 209
10 %
Retour al vanaf € 99,00
Als je reis begint op 26-03-19 en je de terugreis op 02-04-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 99,00.

€ 99
goedkoop
€ 99
duur
€ 344

Málaga: de Moren en Picasso

Slenteren met een ijsje langs het geboortehuis van Pablo Picasso? Een Zen-moment in de Catedral de Málaga? Het kan allemaal in deze eeuwenoude Spaanse havenstad vol kunst en cultuur. En overal doorheen de stad proef je het Moorse verleden.

...

Vóór- en na-zomeren

De beste maanden om Malaga te bezoeken zijn april en oktober. Juli en augustus kunnen erg warm worden en de stranden zijn dan overvol. In december en januari is het weer soms onvoorspelbaar. Bijzonder om mee te maken zijn de heilige week processies rond de Pasen. Op 6 januari is de processie van de heilige Drie Koningen. In de tweede helft van juni vinden de Feria de Málaga plaats; een feest met 9 dagen vuurwerk.

...

Eettips en siësta

Boek huurauto's op voorhand en denk erom dat in het centrum van Málaga moeilijk parkeerplaatsen te vinden zijn. Een beetje kennis van de Spaanse taal is nuttig, maar veel mensen spreken Engels. Eetgelegenheden en supermarkten zijn ongeveer de helft goedkoper dan in Nederland. Wie een goedkoop hapje wil eten, kan kiezen voor het Menu del dia. Deze 3-gangen middag-maaltijd heb je in veel restaurants voor ongeveer € 3,-. Tussen 14.00 en 17.00 uur is het siësta; veel winkels zijn dan dicht.

...

Hoe kom ik daar en wat kost het?

Met de bus van het vliegveld naar Málaga centrum kost ca. € 5,- en een treinkaartje is zo'n € 1,75. De taxikosten naar hartje stad gaan vanaf € 20,-. Al deze vervoermiddelen doen ongeveer 15 minuten over de reis. De luchthaven-bus naar de Costa del Sol, zoals bijvoorbeeld Marbella, kost plusminus € 6,-; kaartjes naar Torremolinos en Benalmadena bedragen ca. € 4,-. Een hotelletje kan vanaf € 50,-. Voor een overnachting in een Budget Hostel ben je ongeveer € 10,- kwijt.

Wat is handig, bus of taxi?

Belangrijke bezienswaardigheden zijn prima te voet bereikbaar. Losse buskaarten zijn rond € 1,30. Oplaadbare multi-tripkaarten zijn verkrijgbaar bij Estancos. Taxi's zijn vrij duur en op zaterdag en in de vakantie liggen de tarieven hoger. Ook na 10 uur betalen mensen meer.

...