Vluchten van Rotterdam naar Madrid

Tips en tricks om goedkope vluchten van Rotterdam naar Madrid te vinden

Tip: 13 dagen voor vertrek boeken
Bij een boeking 13 dagen voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 36 % bespaard worden.
13 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Londen-City en Londen-Heathrow
In het bijzonder de route via Londen-City en Londen-Heathrow is met een boekingsaandeel van 67 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Heathrow
06h 25min, vanaf € 267
67 %
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Gatwick
22h 25min, vanaf € 254
33 %

Nuttige informatie over de vlucht van Rotterdam naar Madrid

Madrid: een stad vol architecturale kunst

Heel wat voetballiefhebbers reizen naar de Spaanse hoofdstad om er een voetbalwedstrijd van Real Madrid of Atletico Madrid bij te wonen. Je zou haast vergeten dat deze bruisende stad heel wat gezellige straten vol adembenemende architectuur kent. Naast deze gebouwen die als echte kunstwerken gelden zorgen de verschillende kunstmusea ervoor dat de stad als een must wordt beschouwd voor kunstliefhebbers.

Dos de Mayo

Zomers kunnen erg heet zijn in Madrid. Alternatieve periodes zijn van april tot juni of september tot oktober waar de temperaturen een stuk milder zijn. Op 2 mei wordt Dos de Mayo gevierd, een festival waar naast een optocht, concerten, er ook stierengevechten gehouden worden. Eind oktober is dan weer ideaal voor muziekliefhebbers want dan vindt het International Jazz Festival plaats. 

Culinaire ervaringen

Wie in Spanje heel wat culinaire ervaringen wil opdoen zal zich gelukkig prijzen met het feit dat restaurantbezoekjes of een drankje op een zonnig terras een stuk goedkoper is dan in Nederland. Daarnaast is het ook aan te raden om het openbaar vervoer te gebruiken om je door de stad te verplaatsen gezien dit relatief goedkoop is. 

Ter plaatse in Madrid

Vanaf de luchthaven van Madrid bereik je makkelijk het centrum met de metro. Een ticket kost je ongeveer vijf euro en zorgt ervoor dat je in een halfuur in het centrum van de stad staat. Een goedkoop alternatief is de trein waar een enkele reis je ongeveer drie euro zal kosten. De reistijd duurt ongeveer even lang als een rit met de metro. Een taxi is een duurdere maar comfortabelere optie. Met de prijs van zo'n dertig euro is dit een pak goedkoper dan in Nederland en dus zeker het overwegen waard. Een verblijf zoeken op te overnachten zal niet moeilijk zijn in de stad. Een guesthouse of hostel vind je al vanaf 12 euro per nacht. Wie liever luxueuzer verblijft kan terecht in een driesterrenhotel al vanaf 80 euro per nacht/persoon. Ondanks het feit dat taxi's goedkoop zijn kan een dagkaart voor het openbaar vervoer een goede optie zijn. Tien tickets voor de bus of metro zal je 12 euro kosten. 

Informatie over de vlucht Rotterdam - Madrid
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Rotterdam - Madrid
  • Afstand: 1415 km
Topvliegroutes