Vluchten van Rotterdam naar Ibiza

Tips en tricks om goedkope vluchten van Rotterdam naar Ibiza te vinden

Populairste Airline: Transavia
72 % van de vluchten op de route Rotterdam – Ibiza worden geboekt bij Transavia.
Transavia
72 %
British Airways
5 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 6 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 81,00.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want maandag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Met 73 % directe vluchten word deze route het meest zonder tussenstop geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 25min, vanaf € 93
73 %
2 tussenstops Londen-City Airport Londen-Gatwick Madrid-Barajas
21h 45min, vanaf € 275
23 %
1 tussenstop Londen-City Airport
04h 30min, vanaf € 467
4 %

Nuttige informatie over de vlucht van Rotterdam naar Ibiza

Exotisch genieten op Ibiza

In de Middellandse zee ligt het Spaanse eiland Ibiza. Dit is een van de populairste vakantiebestemmingen onder jongeren, maar ook ouderen bezoeken Ibiza graag. Op Ibiza zijn de grootste Dj's te vinden die in de bekendste discotheken draaien. Het eiland staat dan ook bekend om zijn dance-muziek. Ibiza kent een rijke historie en de eerste mens bewoonde dit eiland al ruim 7.000 jaar geleden

Beste tijd om naar Ibiza te reizen

Ibiza kent een mild klimaat, waarbij de zomers een gemiddelde temperatuur van 30 garden hebben en de winters 11 graden. De meeste neerslag valt er in januari en februari, alle overige maanden is het prima vertoeven op Ibiza. In de zomers trekken de grote Dj's naar het eiland waar voornamelijk elektronische muziek/ dance muziek in de discotheken wordt gedraaid. Van haf juni tot half september vindt er het 'Ibiza Rocks Festival' plaats.

Informatie voor de reis naar Ibiza

Er zijn geen verplichten entingen nodig voor wie naar Ibiza reist, maar het is altijd aan te bevelen om te kijken naar de eigen veiligheid. In de maanden juli en augustus is het erg druk op Ibiza. Let hierop in het verkeer en boek huurauto's ook ruim van tevoren. De kosten voor levensonderhoud zijn over het algemeen wat goedkoper dan in Nederland. Vooral op de lokale markten is het voordelig om boodschappen te doen. De officiële en meest gesproken talen zijn Catalaanse en Castiliaans . Een paar Spaanse woorden leren is aan te raden, maar met Engels komt men ook redelijk ver.

Vervoer en overnachten op het eiland

Een basic hostel kost ongeveer 10 euro per nacht. Wie een 3-stertren hotel wilt betaalt voor 2 personen ongeveer 100 euro per nacht. Vanaf het vliegveld rijden taxi's naar Ibiza, kosten ongeveer 15 euro. Een taxi naar Santa Eulalia kost ongeveer 30 euro. Met de bus nummer 10 betaal je naar Ibiza ongeveer 3 euro, de reistijd bedraagt 15 minuten. In Ibiza zelf is alles goed te voet te doen, een busrit kost ongeveer 1,60 euro met een maximum van ongeveer 4,50 euro. De discobus kost ongeveer 3 euro.


Informatie over de vlucht Rotterdam - Ibiza
Alternatieve vliegroutes
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Rotterdam - Ibiza
  • Afstand: 1476 km
Topvliegroutes