Vluchten naar Ibiza

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Ibiza

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Ibiza IBZ) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Ibiza zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Ibiza reistips

Veelzijdig Ibiza

Ibiza staat vooral bekend als party-eiland, jetset-oord en hippiekolonie maar Ibiza heeft nog veel meer gezichten. Zo is de natuur bijvoorbeeld indrukwekkend mooi met verlaten baaien, een azuurblauwe zee, groene heuvels en uitgestrekte boomgaarden. Tevens is er ook een idyllisch Ibiza met verspreid over het land kleine, authentieke dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Daarnaast kun je op eiland genieten van talloze sporten en spectaculaire zonsondergangen.

Wanneer naar Ibiza?

Ibiza is gezegend met een heerlijk mild klimaat met in de zomer temperaturen van maximaal gemiddeld 30 graden en in de winter een gemiddelde temperatuur van 15 graden. De temperatuur wordt vrijwel nooit lager dan 11 graden. De meeste neerslag valt in de maanden januari en februari. Het strand- en uitgaansleven ligt in de winter wel vrijwel geheel stil.

De zomer duurt van half juni tot half september. De maand juli is de droogste zomermaand.

Ibiza staat verder voor feesten in alle soorten en maten. Het hele jaar door worden er veel festivals georganiseerd en dan met name electronische muziek festivals. Het Ibiza Rocks Festival is wereldwijd bekend en vindt plaats tussen half juni en half september. 

Voor vertrek

Het is zeker goed om je vooraf te verdiepen in wat voor soort vakantie je op Ibiza wilt gaan doorbrengen. Dit kan bijvoorbeeld een feestvakantie, een strandvakantie of een fly-drive zijn.

Tijdens het rijden op het eiland is wel enige voorzichtigheid geboden. Verder verdient het aanbeveling om een huurauto voor de maanden juli en augustus ver van tevoren te reserveren.

Het Catalaans en Castiliaans zijn de belangrijkste talen op Ibiza. De eilandbewoners waarderen het zeer als je de moeite doet enkele woorden Spaans te spreken en zullen je graag verder helpen bekwamen in de taal. Overigen spreken de meeste mensen op Ibiza ook Engels.

De kosten van levensonderhoud liggen over het algemeen op Ibiza lager dan in Nederland. Vooral wanneer je boodschappen op de markt gaat doen zul je dit prijsverschil zeker merken. 

Op Ibiza

Eenmaal op de luchthaven van Ibiza gearriveerd kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Ibiza-stad reizen. Bus nummer 10 rijdt in ongeveer 15 minuten naar Ibiza-haven. Een ritje kost rond de 3 euro. Voor een taxirit vanaf het vliegveld naar Ibiza stad betaal je ongeveer 15 euro. Tevens rijden er taxi’s naar Santa Eulalia, één van de bekendere toeristische plaatsen. Voor deze rit betaal je om en nabij de 30 euro.

Ibiza kent vele vormen van accommodatie die variëren van heel goedkoop tot heel duur en van echt authentiek tot hypermodern. Voor een basic hostel betaal je bijvoorbeeld ongeveer 10 euro per nacht. per persoon. Voor een 3 sterren hotel kun je rekenen op zo’n 100 euro per nacht voor 2 personen. 

Het centrum van Ibiza stad is vrij compact en kan uitstekend te voet verkend worden.

Dalt Villa is de oude stadskern van Ibiza stad. Een deel van de oude stadsmuren uit de 14e eeuw staat nog overeind. Hoog boven de stad is nog een prachtige kathedraal, eveneens uit de 14e eeuw, te vinden. Verder zijn in het pittoreske centrum veel sfeervolle straatjes en steegjes te vinden met onder meer talloze bars en inspirerende boetieks.

Maar Ibiza stad kent ook een zeer dynamisch, bruisend stadsgedeelte te weten de wijk Sa Penya. Aan de boulevard Vara de Rey zijn een groot aantal moderne winkels te vinden.

Tot slot staat Ibiza stad natuurlijk ook bekend om haar uitgaansleven. Bekende clubs, waar je tot in de vroege ochtend feest kunt vieren, zijn onder meer DC10 en Space.

Verder kun j in het hoogseizoen ook gebruik maken van de zogenaamde Discobus of te wel de Ibiza “nachtbus”. Deze bus verzorgt het vervoer tussen de grotere hotels en resorts en de belangrijkste bars en nachtclubs. Een rit met deze bus kost rond de 3 euro.


Maar wil je een uitstapje maken naar één van de vele badplaatsen in de omgeving dan kun je prima gebruik maken van het openbaar vervoer. Een ritje met de bus kost gemiddeld 1,60 euro. De maximale prijs voor een busreis bedraagt 4,50 euro. In het hoogseizoen rijden er ook bussen tussen de bekende resorts en de luchthaven af en aan.

Ibiza is niet alleen een eldorado voor uitgaansliefhebbers maar ook voor strandminnaars.

Het eiland beschikt over bijna 20 kilometer kust met diverse prachtige stranden in alle soorten en maten. Grote stranden omzoomd door pijnbomen maar ook kleine rotsachtige strandjes gelegen in intieme baaien. Tevens is de kust zeer geschikt voor snorkelen. Het strand bij Plaja d’en Bossa wordt vooral aangeraden voor gezinnen met kinderen. De bodem loopt hier namelijk langzaam af in het water. Dit strand staat ook bekend als surfstrand.


Vanaf Ibiza kun je ook een leuk uitstapje maken naar het rustige en prachtige zustereiland Formentera. Dit eiland ligt op 7 kilometer afstand en is per ferry gemakkelijk bereikbaar.