Vluchten naar Barcelona

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Barcelona

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Barcelona BCN) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Barcelona zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Barcelona reistips

Uw reis naar Barcelona; tips

Barcelona is de immer zonnige grootste stad van Catalonië. Ze ligt naast de Middellandse zee en trekt jaarlijks bijzonder veel toeristen dankzij haar cultuur, voetbalstadion en bijzondere (strand)klimaat. Hoewel Barcelona een vakantiebestemming is die bij veel Nederlanders reeds bekend is, kan u nog steeds met vragen zitten wanneer u uw trip naar de stad organiseert. In dit artikel worden al uw problemen opgelost dankzij enkele simpele maar essentiële tips.

Wanneer Barcelona te bezoeken

Het is niet altijd makkelijk om te bepalen wanneer u een bezoek wilt brengen aan Barcelona. Gezien de lente en de zomer onder het hoogseizoen vallen, zijn deze niet bij alle Nederlanders even populair. Als u gehinderd wordt door de drukte, kan u nog steeds uw bezoek uitstellen tot het laagseizoen, waarin het klimaat nog steeds voor tropische (en vaak meer draaglijke) temperaturen zorgt. Uiteraard zijn er ook lokale feesten die bijzonder zijn om zelf mee te maken: zo is er Dia de Los Reyos, het feest van de Drie Wijzen, op 6 januari dat het hoogtepunt van de kerstfestiviteiten in de streek betekent. Daarnaast wordt er ook op 11 september feest gevierd, naar aanleiding van de Catalaanse onafhankelijkheid.

Voor u vertrekt

Wanneer u uw budget opstelt, is het eventueel handig in gedachten te houden dat de prijzen in Barcelona ongeveer gelijk zijn aan die in Nederland. Uit eten gaan is echter goedkoper dan in Nederland, met uitzondering van het bier dat ongeveer 4 euro kost. Lokale lekkernijen die u ter plaatse eventueel wilt proeven zijn Creme Catalana (een Catalaanse versie van crème brûlée) en Pan Tomaca con Jamón Serrano (brood en ham).

Insidertips ter plaatse

Vanaf de luchthaven bent u ongeveer 12 kilometer van het centrum van Barcelona verwijderd. Aerobus A1 en A2 zijn een busdienst naar het hartje van de stad voor slechts circa 6 euro. Logeren in de stad hoeft ook niet duur te zijn wanneer u op tijd boekt: de prijzen van een hostel voor één persoon per nacht starten vanaf ongeveer 15 euro, voor een hotel is dat circa 40 euro. Profiteer van alle charmes en troeven van het prachtige Barcelona!