Vluchten van Eindhoven naar Barcelona

Tips en tricks om goedkope vluchten van Eindhoven naar Barcelona te vinden

Populairste Airline: Transavia
Transavia is met 58 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Transavia
58 %
KLM
25 %
Ryanair
13 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 5 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 45 % bespaard worden.
163 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. zondag
Het laagst zijn de ticketprijzen woensdag en zondag. Hier reis je tot 19 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Eindhoven – Barcelona boeken 60 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 05min, vanaf € 68
60 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
24h 25min, vanaf € 111
26 %
1 tussenstop Londen-Stansted
07h 00min, vanaf € 68
5 %

Nuttige informatie over de vlucht van Eindhoven naar Barcelona

Barcelona: voetbal, kunst en cultuur

Voetballiefhebbers kennen Barcelona omwille van de succesvolle voetbalclub waarin Lionel Messi speelt. Kunstliefhebbers bezoeken de Catalaanse hoofdstad om ondergedompeld te worden in de wereld van de kunstenaars zoals Gaudi en Picasso, of om de Sagrada Familia te bewonderen. Gastronomen houden dan weer van de verschillende tapas en regionale specialiteiten. En ook de strandtoeristen vinden hun weg naar deze Spaanse stad die met zijn stranden langs de Middelandse zee een waaier aan relaxmogelijkheden aanbiedt.

Catalaanse onafhankelijkheidsdrang

Met een hoogseizoen dat in de lente en zomer valt, komen de meeste toeristen misschien wel voor het warmere weer, maar toch is Barcelona een bestemming waarvan je het hele jaar door kunt genieten. Wie van de kerstperiode houdt, houdt 6 januari het best even vrij. Deze ‘Dia de los Reyes’ is de belangrijkste dag van de kerstfestiviteiten in Spanje. Ook Carnaval is een feest dat uitbundig wordt gevierd in de straten van deze wereldstad. Wie echter de drang naar het Catalaanse onafhankelijkheidsgevoel wil begrijpen, maakt het best ‘La Diada de Catalunya’, de Catalaanse Onafhankelijkheidsdag mee.


Pan con Jamón

Wie graag regionale specialiteiten van zijn reisbestemming uitprobeert komt in Barcelona aan zijn trekken. Met prijzen die zeker niet onderdoen voor die in Nederland kan je je gastronomische ervaring gerust verder laten reiken dan de gekende tapas. Een typisch regionaal gerecht is ‘Pan Tomaca con Jamón Serrano’, vrij vertaald als brood met ham. Ook de Catalaanse versie van de crème brûlée, Crema Catalana is een culinaire aanrader.

Barcelona kaart

De luchthaven van El Prat ligt op zo’n twaalf kilometer van het centrum van de stad. Met de Aerobus die een lijndienst naar Plaça de Catalunya verzorgen is deze makkelijk bereikbaar. De trein of een taxi zijn iets duurdere opties. Met een openbaar vervoersysteem dat bestaat uit metro, trams, bussen en treinen hoef je je geen zorgen te maken omtrent mogelijkheden om je te verplaatsen doorheen de stad. Een enkele reis kost je drie euro, al is een Barcelona kaart een prima keuze voor wie langer in de stad vertoeft. Deze biedt je immers nog een verminderde toegang tot een aantal musea en attracties.

Informatie over de vlucht Eindhoven - Barcelona
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Eindhoven - Barcelona
  • Vluchttijd: min. 02:00 / max. 02:00
  • Afstand: 1158 km
  • Vluchten per week: 5
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 02:20 / max. 02:20