Populairste Airline: Ryanair
Op de route Eindhoven – Barcelona word bij voorkeur met Ryanair gevlogen.
Ryanair
44 %
KLM
23 %
Transavia
17 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 6 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 103,00.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op vrijdag kan een vlucht tot 19 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Amsterdam
De favoriete verbinding gaat via Amsterdam en word door 26 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
16h 30min, vanaf € 138
26 %
1 tussenstop Londen-Stansted
06h 55min, vanaf € 104
21 %
directe vlucht
02h 05min, vanaf € 110
19 %
Retour al vanaf € 100,00
Voor maar € 100,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 04-10-19 en een terugvlucht op 08-10-19.

€ 100
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Barcelona: voetbal, kunst en cultuur

Voetballiefhebbers kennen Barcelona omwille van de succesvolle voetbalclub waarin Lionel Messi speelt. Kunstliefhebbers bezoeken de Catalaanse hoofdstad om ondergedompeld te worden in de wereld van de kunstenaars zoals Gaudi en Picasso, of om de Sagrada Familia te bewonderen. Gastronomen houden dan weer van de verschillende tapas en regionale specialiteiten. En ook de strandtoeristen vinden hun weg naar deze Spaanse stad die met zijn stranden langs de Middelandse zee een waaier aan relaxmogelijkheden aanbiedt.

...

Catalaanse onafhankelijkheidsdrang

Met een hoogseizoen dat in de lente en zomer valt, komen de meeste toeristen misschien wel voor het warmere weer, maar toch is Barcelona een bestemming waarvan je het hele jaar door kunt genieten. Wie van de kerstperiode houdt, houdt 6 januari het best even vrij. Deze ‘Dia de los Reyes’ is de belangrijkste dag van de kerstfestiviteiten in Spanje. Ook Carnaval is een feest dat uitbundig wordt gevierd in de straten van deze wereldstad. Wie echter de drang naar het Catalaanse onafhankelijkheidsgevoel wil begrijpen, maakt het best ‘La Diada de Catalunya’, de Catalaanse Onafhankelijkheidsdag mee.

...

Pan con Jamón

Wie graag regionale specialiteiten van zijn reisbestemming uitprobeert komt in Barcelona aan zijn trekken. Met prijzen die zeker niet onderdoen voor die in Nederland kan je je gastronomische ervaring gerust verder laten reiken dan de gekende tapas. Een typisch regionaal gerecht is ‘Pan Tomaca con Jamón Serrano’, vrij vertaald als brood met ham. Ook de Catalaanse versie van de crème brûlée, Crema Catalana is een culinaire aanrader.

...

Barcelona kaart

De luchthaven van El Prat ligt op zo’n twaalf kilometer van het centrum van de stad. Met de Aerobus die een lijndienst naar Plaça de Catalunya verzorgen is deze makkelijk bereikbaar. De trein of een taxi zijn iets duurdere opties. Met een openbaar vervoersysteem dat bestaat uit metro, trams, bussen en treinen hoef je je geen zorgen te maken omtrent mogelijkheden om je te verplaatsen doorheen de stad. Een enkele reis kost je drie euro, al is een Barcelona kaart een prima keuze voor wie langer in de stad vertoeft. Deze biedt je immers nog een verminderde toegang tot een aantal musea en attracties.

...