Populairste Airline: Transavia
Op de vliegroute Eindhoven – Faro kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Transavia.
Transavia
34 %
Ryanair
16 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 5 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 46 % besparen.
151 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op dinsdag kan een vlucht tot 37 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 53 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 94
53 %
1 tussenstop Londen-Stansted
07h 00min, vanaf € 92
27 %
1 tussenstop Londen-Stansted Londen-Luton
14h 00min, vanaf € 113
10 %
Retour al vanaf € 92,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 06-11-19 inclusief terugvlucht op 10-11-19 is op dit moment € 92,00.

€ 92
goedkoop
€ 67
duur
€ 178

Toeristische stad aan de Portugese Algarve

In het zuiden van Portugal ligt de zonnige kuststrook van de Algarve. Faro is de hoofdstad van deze regio en zijn luchthaven geldt als belangrijke toegangspoort voor de streek.

...

Hete zomers, milde winters

Zuid-Portugal is geliefd om zijn heerlijke en uitnodigende weersomstandigheden. Niet alleen in de zomer, maar tevens in de winter. In het zomerhalfjaar liggen de temperaturen er tussen circa 27 en 35 graden Celsius. Ook ’s winters kan een vakantie aan de Algarvekust nog zeer aangenaam zijn. Daarmee is Faro jaarrond een aantrekkelijke bestemming, al loopt het hoogseizoen voor zonaanbidders en strandliefhebbers van april tot oktober. Medio juli vindt de Faro International Motorcycle Rally plaats. Rond 7 september wordt met twee weken van muziek, feesten en exposities de verjaardag van de stad gevierd.

...

Spotgoedkoop op vakantie in Faro

Portugal is een van de goedkopere vakantielanden van Zuid-Europa. Over het algemeen worden in winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden en accommodaties prijzen gehanteerd die beduidend lager liggen dan waar we in Nederland aan gewend zijn. Uit eten kan daarom al voor een klein bedrag, maar wie op vakantie in Faro zijn of haar eigen potje kookt is helemaal voordelig uit. Vooral op de diverse gezellige markten zijn de boodschappen bijzonder goedkoop. Overigens is een visum niet nodig om Portugal of de Algarve te bezoeken.

...

Verblijf en vervoer ter plaatse

Wie echt voordelig wil overnachten tijdens een vakantie in Faro kan het best een hostel boeken. Voor een bed worden prijzen gehanteerd vanaf twaalf euro. Een hotelkamer is een stuk duurder. Hiervoor moeten vakantiegangers rekenen op tarieven vanaf veertig euro per nacht. In het hoogseizoen is het aan te raden om ruim van te voren een kamer of bed te reserveren. Dat laatste geldt ook voor mensen die een auto willen huren. De meeste toeristen in Faro maken tijdens hun vakantie namelijk gebruik van een huurauto die ze bij het vliegveld oppikken. Desondanks is er betrouwbaar openbaar vervoer. Vanaf de luchthaven vertrekken de buslijnen 14 en 16 naar het stadscentrum voor een ritprijs van circa 2,50 euro. In en rond Faro zelf ligt een uitgebreid busnetwerk.

...