Vluchten van Eindhoven naar Faro

Tips en tricks om goedkope vluchten van Eindhoven naar Faro te vinden

Populairste Airline: Ryanair
Op de route Eindhoven – Faro worden de meeste vluchten verzorgt door Ryanair.
Ryanair
32 %
Transavia
28 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 3 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 31 % kan men besparen.
95 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Het laagst zijn de ticketprijzen donderdag. Hier reis je tot 31 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
63 % van alle boekingen op de route van Eindhoven naar Faro worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 63
63 %
1 tussenstop Londen-Stansted
12h 00min, vanaf € 92
17 %
1 tussenstop Londen-Stansted Southend
13h 00min, vanaf € 91
10 %

Nuttige informatie over de vlucht van Eindhoven naar Faro

Toeristische stad aan de Portugese Algarve

In het zuiden van Portugal ligt de zonnige kuststrook van de Algarve. Faro is de hoofdstad van deze regio en zijn luchthaven geldt als belangrijke toegangspoort voor de streek.

Hete zomers, milde winters

Zuid-Portugal is geliefd om zijn heerlijke en uitnodigende weersomstandigheden. Niet alleen in de zomer, maar tevens in de winter. In het zomerhalfjaar liggen de temperaturen er tussen circa 27 en 35 graden Celsius. Ook ’s winters kan een vakantie aan de Algarvekust nog zeer aangenaam zijn. Daarmee is Faro jaarrond een aantrekkelijke bestemming, al loopt het hoogseizoen voor zonaanbidders en strandliefhebbers van april tot oktober. Medio juli vindt de Faro International Motorcycle Rally plaats. Rond 7 september wordt met twee weken van muziek, feesten en exposities de verjaardag van de stad gevierd.

Spotgoedkoop op vakantie in Faro

Portugal is een van de goedkopere vakantielanden van Zuid-Europa. Over het algemeen worden in winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden en accommodaties prijzen gehanteerd die beduidend lager liggen dan waar we in Nederland aan gewend zijn. Uit eten kan daarom al voor een klein bedrag, maar wie op vakantie in Faro zijn of haar eigen potje kookt is helemaal voordelig uit. Vooral op de diverse gezellige markten zijn de boodschappen bijzonder goedkoop. Overigens is een visum niet nodig om Portugal of de Algarve te bezoeken.

Verblijf en vervoer ter plaatse

Wie echt voordelig wil overnachten tijdens een vakantie in Faro kan het best een hostel boeken. Voor een bed worden prijzen gehanteerd vanaf twaalf euro. Een hotelkamer is een stuk duurder. Hiervoor moeten vakantiegangers rekenen op tarieven vanaf veertig euro per nacht. In het hoogseizoen is het aan te raden om ruim van te voren een kamer of bed te reserveren. Dat laatste geldt ook voor mensen die een auto willen huren. De meeste toeristen in Faro maken tijdens hun vakantie namelijk gebruik van een huurauto die ze bij het vliegveld oppikken. Desondanks is er betrouwbaar openbaar vervoer. Vanaf de luchthaven vertrekken de buslijnen 14 en 16 naar het stadscentrum voor een ritprijs van circa 2,50 euro. In en rond Faro zelf ligt een uitgebreid busnetwerk.

Informatie over de vlucht: Eindhoven - Faro

Goedkoopste heenvlucht van € 64,00
Retourvlucht van € 133,00
Vluchttijd min. 03:00
Vliegtijd terugvlucht min. 03:05
Afstand 1921 km
Vluchten per week 6
Vertrekluchthaven Eindhoven (EIN)
Aankomstluchthaven Faro (FAO)
Land van bestemming Portugal