Populairste Airline: bv. Ryanair, KLM, Wizz Air
Op de route Eindhoven – Boedapest worden de meeste vluchten verzorgt door Ryanair.
Ryanair
33 %
KLM
33 %
Wizz Air
33 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 5 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 49 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
141 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (62 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 55min, vanaf € 60
62 %
1 tussenstop Londen-Stansted
06h 00min, vanaf € 100
24 %
1 tussenstop Londen-Stansted Londen-Luton
09h 00min, vanaf € 101
7 %
Retour al vanaf € 60,00
Voor maar € 60,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 12-10-19 en een terugvlucht op 16-10-19.

€ 60
goedkoop
€ 60
duur
€ 200

Boedapest, een stad die indruk maakt

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, ligt aan weerszijden van de Donau. De beeldschone stad biedt aan beide zijden van deze rivier prachtige panorama-uitzichten. Boedapest herbergt vele imposante gebouwen en vertelt via de vele bezienswaardigheden een indrukwekkende historische geschiedenis.

...

Jaarlijkse muziekfestivals in Boedapest

Boedapest organiseert jaarlijks 2 grote terugkerende evenementen. In maart is 14 dagen lang de stad gevuld met optredens van Hongaarse en internationale artiesten tijdens het Budapest Spring Festival. In augustus trekken duizenden bezoekers naar het Obuda-eiland voor het 7 dagen durende openlucht muziekfestival Sziget. Op 20 augustus wordt er de Nationale Feestdag gevierd met een spetterend vuurwerk dat wordt afgestoken op de Citadel van Boeda. Qua klimaat bezoek je de stad het beste in de periode vanaf april tot oktober. De wintermaanden kunnen behoorlijk koud zijn met temperaturen tot ver onder nul met weinig kans op zon.

...

Budgetvriendelijk Boedapest

In Boedapest betaal je meer voor eten en drinken dan elders in Hongarije. Dat geldt vooral voor de binnenstad van Boedapest. Vergeleken met andere grote wereldsteden kun je er echter nog steeds kwalitatief heerlijk uit eten voor een lage prijs. Souvenirs zijn overal verkrijgbaar, maar deze zijn stukken goedkoper net even buiten het gebied van de grote toeristische trekpleisters. In Hongarije wordt betaald met de nationale Hongaarse munt forint (ft, HUF). In de toeristische gebieden kun je ook met de euro betalen, maar de gehanteerde wisselkoers is er over het algemeen minder gunstig.

...

Vervoer in Boedapest

De Luchthaven van Boedapest ligt ongeveer 16 km verwijderd van het centrum. Met de sneltrein bereik je het treinstation Nyugati in ongeveer 25 minuten. De bus doet er 50 minuten over in het centrum te komen en je kunt natuurlijk ook een taxi nemen. Hoewel dat laatste de duurste optie is, zijn taxi’s hier nog altijd veel goedkoper dan in Nederland. Om in korte tijd veel bezienswaardigheden op te zoeken is de Budapest Card aan te raden. Je maakt er naar keuze 24, 48 of 72 uur gebruik mee van het openbaar vervoer en profiteert van diverse kortingen. Het is ook erg leuk de stad per (huur)fiets te verkennen.

...