Populairste Airline: easyJet
Op de route Amsterdam – Boedapest worden de meeste vluchten verzorgt door easyJet.
easyJet
14 %
KLM
6 %
easyJet
3 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
2 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
67 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op maandag kan een vlucht tot 17 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Zürich
Een vlucht met tussenstop in Zürich is met 10 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Zürich
09h 20min, vanaf € 156
10 %
1 tussenstop Praag
13h 00min, vanaf € 155
10 %
1 tussenstop Warschau
05h 15min, vanaf € 163
9 %
Retour al vanaf € 100,00
Als je reis begint op 23.08.2018 en je de terugreis op 15.09.2018 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 100,00.

€ 100
goedkoop
€ 99
duur
€ 292

Boedapest: Parel van Oost-Europa

Boedapest is onherroepelijk een van de pareltjes als het om steden uit het voormalige Oostblok gaat. De stad wordt opgedeeld in de gedeeltes Buda en Pest die door middel van een brug over de Donau verbonden zijn. Waar Pest voornamelijk gekend is voor zijn bruisende uitgaansleven is Buda voornamelijk toeristisch aangelegd met zijn historisch centrum, wirwar aan middeleeuwse straatjes, indrukwekkende gebouwen en majestueuze pleinen.

...

Muziekfestivals

De winters kunnen bar koud zijn in Budapest wat van april tot oktober ook meteen de beste reistijd maakt. Halfweg maart is er veertien dagen lang het Budapest Spring Festival, met tal van evenemenen waar kunst en cultuur centraal staat. In augustus vind Sziget plaats, een groot openluchtfestival dat de straten met muziek vult. Op 20 augustus is het de nationale feestdag van Hongarije gevierd aan de hand van vuurwerk en een klank- en lichtshow bij de rivier de Donau.

...

Vermijd tourist traps

Wie een authentiekere ervaring wenst met de stad vermijdt het best de toeristische gebieden op Váci straat. Als je je buiten het toeristische gebied begeeft vind je al snel interessantere dingen, die een stuk lager liggen qua prijs. Over het algemeen liggen de prijzen in Hongarije lager dan in Nederland. Restaurants waar je een smakelijke maaltijd krijgt zijn relatief goedkoop en daar vind je al een lunch vanaf 1500 HUF.

...

Fietsen

Met de trein geraak je vanaf de luchthaven in een klein halfuurtje in het treinstation Nyugati. De bus naar het centrum is net iets goedkoper maar neemt al gauw een klein uur in beslag. Eens in de stad kun je je verplaatsen aan de hand van de metro of bus. Ondanks de mogelijkheid van tienrittenkaarten of dagkaarten is de Budapest Card een interessantere optie voor wie langdurig in de stad verblijft en wil genieten van kortingen in sommige musea. De kostprijs van deze kaart bedraagt zo’n 4500 HUF en is 24 uur geldig. Een andere geschikt vervoermiddel om de hoofdstad te verkennen is de fiets. Deze kan je makkelijk huren voor zo’n 1800 HUF per halve dag. In het centrum van Boedapest zijn er aangelegde fietspaden die het verplaatsen makkelijk maken.

...