Boedapest: oude stad met modern winkelaanbod

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en ligt aan de Donau. De stad is beroemd vanwege de ommuurde Burchtheuvel met zijn historische bezienswaardigheden en de vele monumentale kerken, gebouwen, bruggen en winkelcentra.

...

Stad van cultuur

Het landklimaat zorgt ervoor dat de winters in Hongarije en Boedapest bijzonder koud kunnen zijn. De zon houdt zich gedurende deze maanden vaak schuil achter een dik wolkendek. Voor een stedentrip of vakantie naar Boedapest biedt de periode april tot oktober dan ook betere mogelijkheden. Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen de stad al wat eerder bezoeken. Half maart vindt namelijk het twee weken durende Budapest Spring Festival plaats en worden allerlei festiviteiten georganiseerd. Wie van muziek houdt kan in augustus een week lang genieten op het openluchtfestival Sziget. Op 20 augustus viert Hongarije zijn nationale feestdag met evenementen, vuurwerk en een geluid- en lichtshow aan de oevers van de Donau.

...

Betaalbaar uitgaan in centrum

Omdat Hongarije onderdeel is van de Europese Unie is een geldig paspoort voldoende om er op vakantie te kunnen gaan. Het prijsniveau ligt lager dan in Nederland, zodat uitgaan en een restaurant bezoeken voor relatief weinig geld kan. Zo kost een biertje circa driehonderd Hongaarse forint en een lunch ongeveer 1500 Hongaarse forint. Ook in de goedkopere eetgelegenheden is het eten doorgaans van hoge kwaliteit. Een authentieker Boedapest kan worden ervaren buiten de toeristische gebieden. De stad heeft daar niet alleen veel interessants te bieden, maar het kost ook allemaal wat minder.

...

Korting met vervoerskaart

Op zo’n vijftien kilometer van de hoofdstad ligt de internationale luchthaven. De sneltrein die daarvandaan vertrekt kost circa 620 Hongaarse forint en zorgt ervoor dat Boedapest binnen een half uur is bereikt. Buslijn 200E doet er minstens twee keer zo lang over. Met ongeveer 450 Hongaarse forint voor een enkele reis is de ritprijs dan ook lager. Voor culturele bezoekjes is de Budapest Card aan te raden. Deze is 24 uur geldig, kost circa 4500 Hongaarse forint en geeft recht op korting in enkele musea. Voor rond de 1800 Hongaarse forint per halve dag kan een fiets worden gehuurd.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound
Meest voorkomende verbindingen vanaf Boedapest
Luchthaven
Alternatieve luchthavens