Oostenrijks centrum van cultuur, muziek en koffie

Wie van theater, opera, musea en historische bezienswaardigheden houdt is in Wenen helemaal op zijn plek. De Oostenrijkse hoofdstad beschikt daarnaast over honderden koffiehuizen.

...

Van nieuwjaarsconcert tot theaterfestival

Cultuurliefhebbers komen bij een bezoek aan Wenen gegarandeerd aan hun trekken. In de loop van het jaar vinden diverse culturele evenementen plaats. Populair zijn de nieuwjaarsconcerten die de Wiener Philharmoniker begin januari geeft, terwijl in februari het Weense operabal wordt gehouden. In mei en juni vindt het Wenenfestival plaats, waarbij de nadruk ligt op theater, opera en dans. De aangewezen tijd om naar Wenen te gaan is van april tot oktober. Vooral in juli en augustus kan het er soms behoorlijk warm en vochtig zijn. In de winter is het in Wenen over het algemeen vrij koud en nat.

...

Goedkoop eten voor ongeveer tien euro

Wenen staat niet alleen bekend om zijn koffiecultuur, maar ook om zijn kenmerkende gerechten. Terugkerende delicatessen op de menukaarten zijn de schnitzel en de chocolade-abrikozentaart sachertorte. Bij de meeste gerenommeerde restaurants kan met een creditcard worden afgerekend. Dit geldt trouwens ook voor het merendeel van de grotere winkels in Wenen. Na het dineren is het gebruikelijk om de ober een fooi van tien procent van het totale rekeningbedrag te geven. Omdat men er niet aan gewend is dat fooien op tafel worden achtergelaten, kan de bonus beter aan de ober persoonlijk worden overhandigd. Goedkoop eten in Wenen is mogelijk voor een bedrag van circa tien euro of iets minder.

...

Diverse vervoersmogelijkheden van luchthaven naar centrum

In en rond Wenen ligt een uitgebreid vervoersnetwerk. Vanaf het vliegveld zijn dan ook meerdere mogelijkheden om in het centrum van de miljoenenstad te komen. De S-Bahn S7 is een bovengrondse metro die reizigers voor een bedrag van rond de 4,50 euro in 25 minuten midden in de stad brengt. Verder rijdt de CAT (City Airport Train), waarvoor een ticket circa twaalf euro kost en die ruim een kwartier over de reis doet. Taxi’s zijn met tarieven tussen 25 en 25 euro een stuk duurder. Aangeraden wordt om vooraf een ritprijs af te spreken.

...