Vluchten van Amsterdam naar Wenen

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Wenen

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Wenen (VIE) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Wenen starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Wenen te vinden

Populairste Airline: KLM
KLM, Austrian Airlines en Brussels Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 80 % het meest geboekt.
KLM
51 %
Austrian Airlines
19 %
Brussels Airlines
10 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 0 dagen voor vertrek het voordeligst. Tot 28 % kan men besparen.
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. vrijdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want maandag en vrijdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (75 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 45min, vanaf € 179
75 %
1 tussenstop Zürich
07h 05min, vanaf € 274
7 %
1 tussenstop Barcelona
16h 45min, vanaf € 258
7 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Wenen

Grootste stad van Oostenrijk

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. De grootste stad van Oostenrijk ligt in het noordoosten van het land aan de rivier de Donau. Wenen is beroemd dankzij de klassieke muziek en opera.

Wiener Philharmoniker

De beste tijd om Wenen te bezoeken is van april tot oktober. De lente beging vanaf eind maart. De zomers zijn warm en in juli en augustus ook vochtig. De winters zijn koud en nat. Wenen is zeer bekend door ondermeer de Nieuwjaarsconcerten van de Wiener Philharmoniker. In februari vindt het prestigieuze Wiener Opernball plaats. Dit Weense opera bal wordt jaarlijks gehouden. In mei en juni is er het Wenen festival. Tijdens dit festival kunt u genieten van theater, opera en dans.

Schnitzel en Sachertorte

Een goedkope maaltijd kan net onder de 10 euro kosten. Reken voor de fooi ongeveer 10 procent van de rekening. Vertel de ober hoeveel u wilt betalen, een fooi achterlaten op de tafel is in Wenen niet gebruikelijk. Schnitzel en Sachertorte zijn typisch Oostenrijkse gerechten en zullen dan ook bijna overal op de kaart te vinden zijn. Bij grotere restaurants en winkels kan men ook met creditcard betalen.

Vervoer naar en in Wenen

De S-Bahn S7 (bovengrondse metro) rijdt voor ongeveer 4,50 euro in 25 minuten van het vliegveld naar het centrum. Voor ongeveer 12 euro brengt de CAT (City Airport Train) je in ongeveer 16 minuten naar het centrum. Een taxi kost tussen de 25 en 35 euro. Bespreek voor de rit de prijs af. Het openbaar vervoer systeem in Wenen is goedkoop en eenvoudig in vergelijking met taxi's. De metro is de snelste optie en kost voor een enkele reis ongeveer 2,50 euro. Een dagkaart kost ongeveer 8 euro. Wie enkele dagen in de stad blijft kan het beste kiezen voor de Vienna Card. Dit kost voor 48 uur ongeveer 19 euro en 22 euro voor 72 uur. Met deze kaart krijg je ook korting in galeries.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Wenen

Goedkoopste heenvlucht van € 132,00
Retourvlucht van € 145,59
Vluchttijd min. 01:45 / max. 02:00
Vliegtijd terugvlucht min. 01:55/ max. 02:05
Afstand 961 km
Vluchten per week 61
Vertrekluchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Wenen (VIE)
Land van bestemming Oostenrijk
Alternatieve routes naar Oostenrijk
Alternatieve vluchten naar Wenen
Populaire bestemmingen voor doorreizen
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs