Populairste Airline: KLM
Op de route Amsterdam – Wenen word bij voorkeur met KLM gevlogen.
KLM
8 %
Austrian Airlines
6 %
Anisec/LEVEL
3 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 7 weken voor vertrek het voordeligst. Tot 51 % kan men besparen.
48 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
Het laagst zijn de ticketprijzen woensdag. Hier reis je tot 33 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Van Amsterdam naar Wenen vliegen 28 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 00min, vanaf € 70
28 %
1 tussenstop Zürich
03h 30min, vanaf € 128
12 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
14h 50min, vanaf € 118
11 %
Retour al vanaf € 70,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 04-12-19 inclusief terugvlucht op 10-12-19 is op dit moment € 70,00.

€ 70
goedkoop
€ 70
duur
€ 170

Grootste stad van Oostenrijk

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. De grootste stad van Oostenrijk ligt in het noordoosten van het land aan de rivier de Donau. Wenen is beroemd dankzij de klassieke muziek en opera.

...

Wiener Philharmoniker

De beste tijd om Wenen te bezoeken is van april tot oktober. De lente beging vanaf eind maart. De zomers zijn warm en in juli en augustus ook vochtig. De winters zijn koud en nat. Wenen is zeer bekend door ondermeer de Nieuwjaarsconcerten van de Wiener Philharmoniker. In februari vindt het prestigieuze Wiener Opernball plaats. Dit Weense opera bal wordt jaarlijks gehouden. In mei en juni is er het Wenen festival. Tijdens dit festival kunt u genieten van theater, opera en dans.

...

Schnitzel en Sachertorte

Een goedkope maaltijd kan net onder de 10 euro kosten. Reken voor de fooi ongeveer 10 procent van de rekening. Vertel de ober hoeveel u wilt betalen, een fooi achterlaten op de tafel is in Wenen niet gebruikelijk. Schnitzel en Sachertorte zijn typisch Oostenrijkse gerechten en zullen dan ook bijna overal op de kaart te vinden zijn. Bij grotere restaurants en winkels kan men ook met creditcard betalen.

...

Vervoer naar en in Wenen

De S-Bahn S7 (bovengrondse metro) rijdt voor ongeveer 4,50 euro in 25 minuten van het vliegveld naar het centrum. Voor ongeveer 12 euro brengt de CAT (City Airport Train) je in ongeveer 16 minuten naar het centrum. Een taxi kost tussen de 25 en 35 euro. Bespreek voor de rit de prijs af. Het openbaar vervoer systeem in Wenen is goedkoop en eenvoudig in vergelijking met taxi's. De metro is de snelste optie en kost voor een enkele reis ongeveer 2,50 euro. Een dagkaart kost ongeveer 8 euro. Wie enkele dagen in de stad blijft kan het beste kiezen voor de Vienna Card. Dit kost voor 48 uur ongeveer 19 euro en 22 euro voor 72 uur. Met deze kaart krijg je ook korting in galeries.

...