Vluchten van Amsterdam naar Kopenhagen

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Kopenhagen te vinden

Populairste Airline: bv. Norwegian Air International, KLM
10 % van de vluchten op de route Amsterdam – Kopenhagen worden geboekt bij Norwegian Air International.
Norwegian Air International
10 %
KLM
10 %
SAS
5 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 4 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 51 % besparen.
124 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op maandag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
36 % van alle boekingen op de route van Amsterdam naar Kopenhagen worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 35min, vanaf € 68
36 %
1 tussenstop Oslo-Gardermoen
03h 55min, vanaf € 101
13 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
09h 25min, vanaf € 151
11 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Kopenhagen

Genieten in het Noord-Europese Kopenhagen

Aan de oostkust van het eiland Noord-Europese Seeland ligt Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken. Kopenhagen is via een zeebrug verbonden met de Zweedse stad Malmö. Als vakantiebestemming is Kopenhagen zeer geliefd met de vele bezienswaardigheden. Het Eurovisiesongfestival vond hier een aantal maal plaats. 

De beste periode om naar Kopenhagen te reizen

Kopenhagen kent een mild klimaat waarbij het altijd net iets kouder is dan in Nederland. Het weer kan er erg wisselvallig zijn. De wintermaanden zijn dan ook geen ideale maanden om naar Koppenhagen te reizen: alle andere maanden wel. In juli vindt er het Copenhagen Jazz Festival plaats. Op verschillende locaties in de stad is er gedurende 10 dagen lang jazz te beluisteren. Oud en nieuw worden in Kopenhagen groots gevierd.

Informatie voor de reis

De prijzen voor het levensonderhoud liggen gemiddeld 30 procent hoger dan in Nederland. Dit geldt voor eten, drinken, uitgaan en overnachten. Een eenvoudige pizza kan al 15 euro kosten en voor een cola betaal je gemiddeld 4 euro. Creditcards worden overal geaccepteerd, zelfs voor kleinere bedragen. Het grootste autovrije winkelcentrum ter wereld vind je rondom de Strøget. Het grootste warenhuis van Denemarken is het Magasin du Nord. Op het israel Plads en de Gammel Strand vinden iedere zaterdag rommelmarkten plaats. Een hotel of hostel kan relatief duur zijn in vergelijking met Nederlandse prijzen. Wie iets bijzonders wil eten proeft eens het traditionele smörrebröd. Deense vleesballetjes zijn het nationale gerecht. In de buurten rond Nyhavn vind je vele verschillende soorten cafés. Het nachtleven begint in Vesterbro.

Openbaar vervoer

In Kopenhagen fietst men graag: fietsverhuur is dan ook rijkelijk aanwezig. 24 uur per dag is openbaar vervoer beschikbaar waaronder bus, trein, metro en boot. Voor toeristen is de Flexcard 7-dagen ticket of een 24 uur ticket interessant, maar ook de Kopenhagen kaart of City Pass. Met de laatste twee krijg je korting bij diverse musea. Vanaf het vliegveld rijden ieder kwartier treinen naar het centraal station toe. Bij terminals 1 en 3 staan taxi's. Met bus 5A rijd je naar het centrum voor ongeveer 32 DKK. Parkeren buiten de stad is gratis.

Informatie over de vlucht Amsterdam - Kopenhagen
Vluchtinformatie Amsterdam - Kopenhagen
  • Vluchttijd: min. 01:20 / max. 01:25
  • Afstand: 634 km
  • Vluchten per week: 92
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 01:25 / max. 01:30
Topvliegroutes