Vluchten van Amsterdam naar Kopenhagen

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Kopenhagen

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Kopenhagen (CPH) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Kopenhagen starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Kopenhagen te vinden

Populairste Airline: easyJet
easyJet is met 61 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
easyJet
61 %
Norwegian Air International
15 %
Swiss
6 %
Goedkoopste weekdag: zondag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op zondag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Amsterdam – Kopenhagen boeken 88 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 25min, vanaf € 117
88 %
1 tussenstop Zürich
11h 55min, vanaf € 197
6 %
1 tussenstop Oslo-Gardermoen
11h 10min, vanaf € 171
4 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Kopenhagen

Genieten in het Noord-Europese Kopenhagen

Aan de oostkust van het eiland Noord-Europese Seeland ligt Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken. Kopenhagen is via een zeebrug verbonden met de Zweedse stad Malmö. Als vakantiebestemming is Kopenhagen zeer geliefd met de vele bezienswaardigheden. Het Eurovisiesongfestival vond hier een aantal maal plaats. 

De beste periode om naar Kopenhagen te reizen

Kopenhagen kent een mild klimaat waarbij het altijd net iets kouder is dan in Nederland. Het weer kan er erg wisselvallig zijn. De wintermaanden zijn dan ook geen ideale maanden om naar Koppenhagen te reizen: alle andere maanden wel. In juli vindt er het Copenhagen Jazz Festival plaats. Op verschillende locaties in de stad is er gedurende 10 dagen lang jazz te beluisteren. Oud en nieuw worden in Kopenhagen groots gevierd.

Informatie voor de reis

De prijzen voor het levensonderhoud liggen gemiddeld 30 procent hoger dan in Nederland. Dit geldt voor eten, drinken, uitgaan en overnachten. Een eenvoudige pizza kan al 15 euro kosten en voor een cola betaal je gemiddeld 4 euro. Creditcards worden overal geaccepteerd, zelfs voor kleinere bedragen. Het grootste autovrije winkelcentrum ter wereld vind je rondom de Strøget. Het grootste warenhuis van Denemarken is het Magasin du Nord. Op het israel Plads en de Gammel Strand vinden iedere zaterdag rommelmarkten plaats. Een hotel of hostel kan relatief duur zijn in vergelijking met Nederlandse prijzen. Wie iets bijzonders wil eten proeft eens het traditionele smörrebröd. Deense vleesballetjes zijn het nationale gerecht. In de buurten rond Nyhavn vind je vele verschillende soorten cafés. Het nachtleven begint in Vesterbro.

Openbaar vervoer

In Kopenhagen fietst men graag: fietsverhuur is dan ook rijkelijk aanwezig. 24 uur per dag is openbaar vervoer beschikbaar waaronder bus, trein, metro en boot. Voor toeristen is de Flexcard 7-dagen ticket of een 24 uur ticket interessant, maar ook de Kopenhagen kaart of City Pass. Met de laatste twee krijg je korting bij diverse musea. Vanaf het vliegveld rijden ieder kwartier treinen naar het centraal station toe. Bij terminals 1 en 3 staan taxi's. Met bus 5A rijd je naar het centrum voor ongeveer 32 DKK. Parkeren buiten de stad is gratis.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Kopenhagen

Goedkoopste heenvlucht van € 74,54
Retourvlucht van € 103,95
Vluchttijd min. 01:20 / max. 01:25
Vliegtijd terugvlucht min. 01:25/ max. 01:30
Afstand 634 km
Vluchten per week 92
Vertrekluchthaven Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Luchthaven Kopenhagen (CPH)
Land van bestemming Vluchten naar Denemarken
Alternatieve routes naar Denemarken
Alternatieve vluchten naar Kopenhagen
Populaire bestemmingen voor doorreizen