Populairste Airline: KLM
Op de vliegroute Amsterdam – Kopenhagen kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij KLM.
KLM
12 %
Norwegian Air International
6 %
SAS
5 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
3 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
78 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Amsterdam – Kopenhagen boeken 28 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 20min, vanaf € 66
28 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
05h 20min, vanaf € 103
16 %
1 tussenstop Zürich
12h 55min, vanaf € 160
10 %
Retour al vanaf  € 66,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 19.01.2018 en de terugvlucht op 21.01.2018. Tickets zijn op actueel 46 % goedkoper dan gemiddeld.

€ 66
goedkoop
€ 66
duur
€ 196

Genieten in het Noord-Europese Kopenhagen

Aan de oostkust van het eiland Noord-Europese Seeland ligt Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken. Kopenhagen is via een zeebrug verbonden met de Zweedse stad Malmö. Als vakantiebestemming is Kopenhagen zeer geliefd met de vele bezienswaardigheden. Het Eurovisiesongfestival vond hier een aantal maal plaats. 

...

De beste periode om naar Kopenhagen te reizen

Kopenhagen kent een mild klimaat waarbij het altijd net iets kouder is dan in Nederland. Het weer kan er erg wisselvallig zijn. De wintermaanden zijn dan ook geen ideale maanden om naar Koppenhagen te reizen: alle andere maanden wel. In juli vindt er het Copenhagen Jazz Festival plaats. Op verschillende locaties in de stad is er gedurende 10 dagen lang jazz te beluisteren. Oud en nieuw worden in Kopenhagen groots gevierd.

...

Informatie voor de reis

De prijzen voor het levensonderhoud liggen gemiddeld 30 procent hoger dan in Nederland. Dit geldt voor eten, drinken, uitgaan en overnachten. Een eenvoudige pizza kan al 15 euro kosten en voor een cola betaal je gemiddeld 4 euro. Creditcards worden overal geaccepteerd, zelfs voor kleinere bedragen. Het grootste autovrije winkelcentrum ter wereld vind je rondom de Strøget. Het grootste warenhuis van Denemarken is het Magasin du Nord. Op het israel Plads en de Gammel Strand vinden iedere zaterdag rommelmarkten plaats. Een hotel of hostel kan relatief duur zijn in vergelijking met Nederlandse prijzen. Wie iets bijzonders wil eten proeft eens het traditionele smörrebröd. Deense vleesballetjes zijn het nationale gerecht. In de buurten rond Nyhavn vind je vele verschillende soorten cafés. Het nachtleven begint in Vesterbro.

...

Openbaar vervoer

In Kopenhagen fietst men graag: fietsverhuur is dan ook rijkelijk aanwezig. 24 uur per dag is openbaar vervoer beschikbaar waaronder bus, trein, metro en boot. Voor toeristen is de Flexcard 7-dagen ticket of een 24 uur ticket interessant, maar ook de Kopenhagen kaart of City Pass. Met de laatste twee krijg je korting bij diverse musea. Vanaf het vliegveld rijden ieder kwartier treinen naar het centraal station toe. Bij terminals 1 en 3 staan taxi's. Met bus 5A rijd je naar het centrum voor ongeveer 32 DKK. Parkeren buiten de stad is gratis.

...