Populairste Airline: KLM
KLM is met 10 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
KLM
10 %
Norwegian Air International
6 %
SAS
5 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 5 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 65 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
158 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Het laagst zijn de ticketprijzen dinsdags. Hier reis je tot 30 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Op Amsterdam naar Kopenhagen zijn directe vluchten met 25 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 15min, vanaf € 96
25 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
10h 30min, vanaf € 115
11 %
1 tussenstop Oslo-Gardermoen
24h 15min, vanaf € 96
11 %
Retour al vanaf € 96,00
Voor maar € 96,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 08.09.2018 en een terugvlucht op 16.09.2018. vergeleken met de gemiddelde prijs, bespaart u op dit moment 27 %.

€ 96
goedkoop
€ 71
duur
€ 196

Genieten in het Noord-Europese Kopenhagen

Aan de oostkust van het eiland Noord-Europese Seeland ligt Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken. Kopenhagen is via een zeebrug verbonden met de Zweedse stad Malmö. Als vakantiebestemming is Kopenhagen zeer geliefd met de vele bezienswaardigheden. Het Eurovisiesongfestival vond hier een aantal maal plaats. 

...

De beste periode om naar Kopenhagen te reizen

Kopenhagen kent een mild klimaat waarbij het altijd net iets kouder is dan in Nederland. Het weer kan er erg wisselvallig zijn. De wintermaanden zijn dan ook geen ideale maanden om naar Koppenhagen te reizen: alle andere maanden wel. In juli vindt er het Copenhagen Jazz Festival plaats. Op verschillende locaties in de stad is er gedurende 10 dagen lang jazz te beluisteren. Oud en nieuw worden in Kopenhagen groots gevierd.

...

Informatie voor de reis

De prijzen voor het levensonderhoud liggen gemiddeld 30 procent hoger dan in Nederland. Dit geldt voor eten, drinken, uitgaan en overnachten. Een eenvoudige pizza kan al 15 euro kosten en voor een cola betaal je gemiddeld 4 euro. Creditcards worden overal geaccepteerd, zelfs voor kleinere bedragen. Het grootste autovrije winkelcentrum ter wereld vind je rondom de Strøget. Het grootste warenhuis van Denemarken is het Magasin du Nord. Op het israel Plads en de Gammel Strand vinden iedere zaterdag rommelmarkten plaats. Een hotel of hostel kan relatief duur zijn in vergelijking met Nederlandse prijzen. Wie iets bijzonders wil eten proeft eens het traditionele smörrebröd. Deense vleesballetjes zijn het nationale gerecht. In de buurten rond Nyhavn vind je vele verschillende soorten cafés. Het nachtleven begint in Vesterbro.

...

Openbaar vervoer

In Kopenhagen fietst men graag: fietsverhuur is dan ook rijkelijk aanwezig. 24 uur per dag is openbaar vervoer beschikbaar waaronder bus, trein, metro en boot. Voor toeristen is de Flexcard 7-dagen ticket of een 24 uur ticket interessant, maar ook de Kopenhagen kaart of City Pass. Met de laatste twee krijg je korting bij diverse musea. Vanaf het vliegveld rijden ieder kwartier treinen naar het centraal station toe. Bij terminals 1 en 3 staan taxi's. Met bus 5A rijd je naar het centrum voor ongeveer 32 DKK. Parkeren buiten de stad is gratis.

...