idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Kopenhagen reistips

Op reis naar Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een stad die je een keer gezien moet hebben. De stad is heel open, de mensen zijn vriendelijk en er zijn allerlei verschillende soorten bezienswaardigheden voor alle leeftijden! Daarnaast is het vervoer in en om rond Kopenhagen uitstekend geregeld. Dus ben je op zoek naar een leuke stad om naar toe op reis te gaan, dan moet Kopenhagen zeker op je lijstje staan! Wij geven je hieronder alvast wat tips en handige informatie.

De beste tijd om naar Kopenhagen af te reizen

Als je op reis gaat naar Kopenhagen is het goed om te onthouden dat het van december tot februari er erg koud en donker is. Verder zijn er een aantal feestdagen en festivals om te onthouden. Dit is natuurlijk allereerst oud en nieuw. Daarnaast wordt op 1 mei de Dag van de Arbeid gevierd en is er in de eerste tien dagen van juli het Copenhagen Jazz Festival, dit is op verschillende locatie in de stad.

Wat is handig om te weten voor de reis naar Kopenhagen

Je kan je tijdens je vakantie uitstekend per fiets vervoeren, de stad is hier op ingericht en je kan overal fietsen huren. Voor het levensonderhoud in Kopenhagen moet je er op rekenen dat de prijzen ongeveer 30% hoger zijn dan in Nederland. Dit is dus bijvoorbeeld voor de accommodatie, drankjes en boodschappen.

Handige informatie ter plekke in Kopenhagen

Om jezelf te verplaatsen van de luchthaven naar het centrum kan je de trein nemen, deze gaat elk kwartier. De metrolijn 2 of de InterCity trein gaan beide naar het Centraal Station. Je kunt ook voor ongeveer 32 DKK bus 5A naar het centrum nemen. Daarnaast gaan er vanaf Terminals 1 en 3 ook taxi's. Qua accommodatie zijn er ontzettend veel hotels en hostels, let wel op, zelfs de goedkope kunnen duur zijn. In Kopenhagen zelf kun je je verplaatsen met de bus, trein, metro of boot. Hiervoor zijn een Flexcard voor 7 dagen, een 24 uur ticket, een Kopenhagen kaart of City Pass verkrijgbaar. De twee laatsten geven daarnaast ook korting voor verschillende toeristische activiteiten. Naast alle vervoersmiddelen is Kopenhagen ook uitstekend lopend te verkennen