Populairste Airline: Swiss
De meeste passagiers op de route Brussel – Wenen reizen het liefste met Swiss.
Swiss
15 %
Brussels Airlines
13 %
Austrian Airlines
11 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 5 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 68 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
147 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
34 % van alle boekingen op de route van Brussel naar Wenen worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 45min, vanaf € 79
34 %
1 tussenstop Warschau
05h 45min, vanaf € 140
15 %
1 tussenstop Zürich
13h 00min, vanaf € 143
14 %
Retour al vanaf € 79,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 14-10-19 en terugvlucht; 21-10-19.

€ 79
goedkoop
€ 79
duur
€ 166

Wenen: Koffie met een vleugje muziek

Of het nu voor een sierlijke Weense wals is of voor een heerlijke Weense koffie, de Oostenrijkse hoofdstad bezorgt je een voldaan gevoel. Wenen is een stad vol kunst, romantiek en uiteraard… muziek. Met componisten als Mozart, Beethoven en Strauss die een ruime periode van hun leven hier hebben doorgebracht hoeft het je niet te verbazen dat er nog steeds een vleugje muziek in de lucht hangt. Daarnaast telt Wenen een ruim aanbod aan paleizen, een nalatenschap van de vele rijke keizers die van hieruit Oostenrijk hebben geregeerd.

...

Walsend het nieuwe jaar in

Op cultureel vlak steekt Wenen hoog boven andere Europese hoofdsteden uit. Zo zijn er tot op vandaag nog heel wat muzikale evenementen die een richtlijn kunnen zijn naar jouw reisdatum. Zo kunnen de Nieuwjaarsconcerten van de Wiener Philharmoniker een muzikaal begin zijn van jouw kalenderjaar. Wie liever zelf de benen strekt met een wals kan zijn reis plannen in februari, wanneer het Weense operabal plaatsvindt. En alsof ze daar nog niet zijn uitgedanst vindt in de vroege zomer het Wenen festival plaats, waar theater, opera en dans centraal staan.

...

Oostenrijkse specialiteiten

Schnitzels, Sachertorte of een Weense koffie. Oostenrijk kent een heleboel culinaire specialiteiten. Wie zich wil tegoed doen aan deze lekkernijen vindt makkelijk één van de vele beroemde koffieshops of restaurants die dit op hun menukaart staan hebben. Een goedkope maaltijd kan je net onder de tien euro kosten, maar wie liever een groter budget spendeert kan bij de grotere restaurants ook met de creditcard overweg. Een fooi van tien procent is gebruikelijk, maar vermeld dit aan de ober want een fooi op de tafel achterlaten is niet gebruikelijk hier.

...

Vienna Card

Zoals in iedere Europese hoofdstad is er eenvoudig openbaar vervoer systeem waarbij de metro de snelste optie is. Een dagkaart kost je acht euro, maar wie langer verblijft in de hoofdstad is de Vienna Card een betere keuze (19 euro voor 48 uur of 22 euro voor 72 uur). Met deze kaart krijg je immers korting in verschillende toeristische plaatsen en galerijen.

...