Populairste Airline: Lufthansa
De route Brussel – Wenen word het meeste geboekt bij Lufthansa.
Lufthansa
17 %
Austrian Airlines
15 %
Brussels Airlines
9 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 2 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 51 % bespaard worden.
57 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Met 31 % directe vluchten word deze route het meest zonder tussenstop geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 40min, vanaf € 101
31 %
1 tussenstop Zürich
03h 15min, vanaf € 125
13 %
1 tussenstop Warschau
08h 25min, vanaf € 142
12 %
Retour al vanaf € 101,00
Een retourvlucht voor slechts € 101,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 16-08-19 en een terugvlucht op 20-08-19.

€ 101
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Wenen: Koffie met een vleugje muziek

Of het nu voor een sierlijke Weense wals is of voor een heerlijke Weense koffie, de Oostenrijkse hoofdstad bezorgt je een voldaan gevoel. Wenen is een stad vol kunst, romantiek en uiteraard… muziek. Met componisten als Mozart, Beethoven en Strauss die een ruime periode van hun leven hier hebben doorgebracht hoeft het je niet te verbazen dat er nog steeds een vleugje muziek in de lucht hangt. Daarnaast telt Wenen een ruim aanbod aan paleizen, een nalatenschap van de vele rijke keizers die van hieruit Oostenrijk hebben geregeerd.

...

Walsend het nieuwe jaar in

Op cultureel vlak steekt Wenen hoog boven andere Europese hoofdsteden uit. Zo zijn er tot op vandaag nog heel wat muzikale evenementen die een richtlijn kunnen zijn naar jouw reisdatum. Zo kunnen de Nieuwjaarsconcerten van de Wiener Philharmoniker een muzikaal begin zijn van jouw kalenderjaar. Wie liever zelf de benen strekt met een wals kan zijn reis plannen in februari, wanneer het Weense operabal plaatsvindt. En alsof ze daar nog niet zijn uitgedanst vindt in de vroege zomer het Wenen festival plaats, waar theater, opera en dans centraal staan.

...

Oostenrijkse specialiteiten

Schnitzels, Sachertorte of een Weense koffie. Oostenrijk kent een heleboel culinaire specialiteiten. Wie zich wil tegoed doen aan deze lekkernijen vindt makkelijk één van de vele beroemde koffieshops of restaurants die dit op hun menukaart staan hebben. Een goedkope maaltijd kan je net onder de tien euro kosten, maar wie liever een groter budget spendeert kan bij de grotere restaurants ook met de creditcard overweg. Een fooi van tien procent is gebruikelijk, maar vermeld dit aan de ober want een fooi op de tafel achterlaten is niet gebruikelijk hier.

...

Vienna Card

Zoals in iedere Europese hoofdstad is er eenvoudig openbaar vervoer systeem waarbij de metro de snelste optie is. Een dagkaart kost je acht euro, maar wie langer verblijft in de hoofdstad is de Vienna Card een betere keuze (19 euro voor 48 uur of 22 euro voor 72 uur). Met deze kaart krijg je immers korting in verschillende toeristische plaatsen en galerijen.

...