Populairste Airline: Brussels Airlines
Brussels Airlines is met 11 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Brussels Airlines
11 %
TAP Portugal
10 %
Ryanair
5 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Om 27 % te besparen boekt u uw ticket het beste 6 maanden voor vertrek .
179 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Brussel – Lissabon boeken 33 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 50min, vanaf € 70
33 %
1 tussenstop Porto
04h 45min, vanaf € 86
14 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
13h 05min, vanaf € 122
13 %
Retour al vanaf € 70,00
Als je reis begint op 28-11-19 en je de terugreis op 29-11-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 70,00.

€ 70
goedkoop
€ 70
duur
€ 254

Lissabon: eeuwenoude handelsstad, fado, strand, en nog veel meer..

Liefhebbers van het melancholieke levenslied mogen een avondje fado niet missen. Voor culinaire smulpapen zijn er de vermaarde Portugese sardientjes. En anders kun je altijd nog de heerlijke stranden verkennen!

...

Om het weer hoef je het niet te laten

Het weer is altijd prima. De zomers zijn warm, de winters mild. Toch kan het in januari en februari winderig en onvoorspelbaar zijn. Reizigers die een volksfeest willen meevieren, kunnen een kijkje nemen op het carnaval van Lissabon. De maand juni zit vol met festiviteiten ter ere van de patroonheilige San Antonio.

...

Gelukkig geen ingewikkelde dingen

Visum en inentingen zijn niet nodig. Binnen een half uur met de trein vanaf Lissabon zijn vele mooie stranden te vinden. Een citytrip is prima te combineren met een strandvakantie. Openbaar vervoer, uit eten en boodschappen zijn in Lissabon over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Lunches zijn er vanaf € 5,-.

...

Nu willen we wel 's wat zien

Vanaf terminal 2 is er een gratis shuffle naar terminal 1 vanwaar je van het openbaar vervoer gebruik kunt maken. Er rijden bussen van de terminal naar het centrum. De bus doet dit in een half uur voor ca. € 3,-. De metro brengt je voor vanaf € 2,- naar Saldanha, daar kun je overstappen naar het centrum. Die reis duurt zo'n 25 minuten. Een taxi kost voor 20 minuten ongeveer € 10,-. Een nachtje in een hostel is er vanaf € 15,-. Hotels kosten rond de € 40,-.

Lopen is wel zo handig

Het openbaar vervoer bestaat uit metro, bus, trein, trams en veerboten. Een enkeltje met de bus kost zo'n € 1,50. Een dagpas is te krijgen vanaf € 6,-. Goedkoopste optie is de oplaadbare kaart, de Viva Viagem. De Aerobus kent drie routes van de Airport naar het centrum. Deze kosten ongeveer € 3,50. Taxi's zijn goedkoop: het basistarief ligt rond € 3,50. Voor elke extra kilometer komt er 50 cent bij. Veel attracties liggen evenwel zeer centraal en zijn te voet prima te doen.

...