Populairste Airline: Turkish Airlines
De populairste airlines op de route Brussel – Tunis zijn met 38 % Turkish Airlines, Lufthansa en Tunisair.
Turkish Airlines
16 %
Lufthansa
15 %
Tunisair
7 %
Tip: 8 weken voor vertrek boeken
8 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
56 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Istanbul
Met 21 % van alle geboekte vliegtickets is de route met overstap in Istanbul favoriet.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
19h 30min, vanaf € 290
21 %
1 tussenstop Frankfurt-Main
09h 15min, vanaf € 178
18 %
1 tussenstop Rome-Fiumicino
06h 15min, vanaf € 187
17 %
Retour al vanaf € 118,00
Voor maar € 118,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 20-02-20 en een terugvlucht op 24-02-20.

€ 118
goedkoop
€ 118
duur
€ 369

Tunis: zon, mozaiek, oudheid en markten

Wil je een vakantie waarin je niet alleen kunt genieten van heerlijk, zonnig weer, maar ook van prachtig mozaïek, straten vol gezellige marktkraampjes en oudheidkundige schatten? Ga naar Tunis en je vindt dit allemaal.

...

Zonnig weer en feestelijke activiteiten

Van april tot oktober kun je in Tunis rekenen op lekker vakantieweer. Als je je vakantie in juli of augustus plant, kun je misschien iets meemaken van het 'Festival International de Carthage'. Elk jaar zijn er op dit festival veel internationale muziek- en theatervoorstellingen in het antieke theater van Carthago, een unieke lokatie vlakbij Tunis. Andere festiviteiten zijn het suikerfeest (na de ramadan) en het offerfeest in het najaar. Deze feesten vallen ieder jaar op een andere datum.

...

Handig om vooraf te weten

Als je naar Tunesië op vakantie gaat, heb je geen visum nodig. Wel moet je een geldig paspoort hebben. Je mag maximaal 90 dagen in het land blijven. Bij aankomst ontvang je een reisdocument dat je bij vertrek weer moet laten zien.

Betalen doe je in Tunis met de Tunesische Dinar (TND). Uit eten gaan of ergens iets drinken is in Tunesië goedkoper dan in Nederland. Ook als je lokale producten koopt op de souk, hoef je niet veel te betalen. Voor geïmporteerd voedsel en elektrische apparaten betaal je ongeveer hetzelfde als thuis.

...

Het vliegtuig is geland. En nu?

Ben je aangekomen op het vliegveld, dan kun je met bus 35 of 365 in een half uur naar het Tunis Marine metrostation. Een kaartje kost zo'n 2 TND. Voor een taxi betaal je een stuk meer: dat ligt in de buurt van de 30 TND.

Heb je weinig behoefte aan luxe, dan kun je vanaf 40 TND al een hostel of guest house boeken. Voor een driesterren hotel betaal je vanaf 120 TND per nacht.

Heel wat bezienswaardigheden in Tunis zijn op loopafstand van elkaar, maar wil je wat verder weg of ben je moe, dan heb je voor minder dan 1 TND al een kaartje voor bus, metro of (regionale)trein.

...